Η Αριάνα κατακτά και την Ευρώπη

SHOWBIZ
Η ομογενής blogger Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον.

Η Αριάνα κατακτά και την Ευρώπη

«Απόβαση» στην Ευρώπη κάνει η Αριάνα Χάφινγκτον. Η διάσημη ιστοσελίδα-blog της, η Huffington Post, που πρόσφατα πουλήθηκε στην AOL, έχει εξαγγείλει σχέδια για τη δρομολόγηση μιας έκδοσης στη Βρετανία από το ερχόμενο καλοκαίρι με στόχο την αναπαραγωγή της φόρμουλας της επιτυχίας και στην Ευρώπη.

Μιλώντας στο συνέδριο Media Guardian Changing Media, η ίδια η ομογενής blogger εξήγγειλε την επέκταση της δράσης της. Οπως είπε, η φόρμουλα της επιτυχίας της ιστοσελίδας θα παραμείνει ίδια, όπως στις ΗΠΑ, ενώ ούτε ο τρόπος λειτουργίας της θα διαφέρει. Θα αποτελείται από μια ομάδα δημοσιογράφων και έναν μεγάλο αριθμό έμμισθων συνεργατών και άμισθων bloggers που «αποικούν» στην πλατφόρμα, μόνο και μόνο για να προβάλλονται και να γίνονται γνωστοί.

Στο παρελθόν υπήρξε αντιπαράθεση που προκλήθηκε από αγανακτισμένους bloggers, εξαιτίας της δωρεάν εργασίας που παρέχουν. Κάποιοι δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα δολάριο.

«Γράφοντας για τη Huffington Post είναι σαν να βγαίνεις σε ένα talk show στην τηλεόραση, το οποίο κάνει ρεκόρ τηλεθέασης. Αν φύγετε, υπάρχουν πολλοί έτοιμοι να σας αντικαταστήσουν» είχε δηλώσει τότε η Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, απαντώντας στις απειλές τους να κάνουν απεργία.

Η είδηση της παρουσίας στη Βρετανία της ιστοσελίδας Huffington Post έχει ενθουσιάσει, τόσο από πλευράς ενημέρωσης όσο και επειδή δίνει νέες ευκαιρίες για προβολή στους bloggers. Η Αριάνα Χάφινγκτον μαζί με τον Τιμ Αρμστρονγκ, διευθύνοντα σύμβουλο της AOL, πρόκειται να επενδύσουν πολλά εκατομμύρια στο κοινό ευρωπαϊκό τους εγχείρημα ώστε να πετύχει. Η δαιμόνια blogger δεν δυσκολεύτηκε να πείσει τον Αρμστρονγκ για τα σχέδιά της. Ετσι άλλωστε είχε καταφέρει να τον πείσει να εξαγοράσει την ιστοσελίδα της, έναντι του ποσού-ρεκόρ των 315 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπάρχουν πάντως και ορισμένοι που αμφισβητούν αν το πείραμα αυτό θα έχει επιτυχία. Λένε ότι θα είναι δύσκολο καθώς εκτιμούν πως υπάρχουν βαθιές διαφορές μεταξύ της αμερικανικής και της βρετανικής αγοράς, τόσο από άποψη κοινού όσο και γραφής των κειμένων. Επομένως, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας δραστηριότητας αρκετοί στοιχημάτισαν ότι η πρωτοβουλία θα αποτύχει. Δεν γνωρίζουν όμως πόσο ελληνικό πείσμα έχει και πόσο «σκληρό καρύδι» είναι η Αριάνα Χάφινγκτον.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ