Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Υποπτη φωτιά στη θαλαμηγό του Κόκκαλη!

Ανακρίσεις για την πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του «BUX» που ήταν ελλιμενισμένο στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά

Ακόμη και το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς εξετάζει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος για την πυρκαγιά που κατέστρεψε το πλωτό «παλάτι» του Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ ήταν ελλιμενισμένο (και χωρίς πλήρωμα) στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Η φωτιά στην πολυτελέστατη, μήκους σχεδόν 40 μέτρων, θαλαμηγό «BUX» του γνωστού επιχειρηματία ξέσπασε λίγο μετά τις 7.30 χθες το πρωί και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η εστία της ήταν στο εσωτερικό του σκάφους και συγκεκριμένα στο μηχανοστάσιο. 4r234twe5 1Οι φύλακες της μαρίνας είδαν τους πυκνούς, μαύρους καπνούς που αναδίδονταν και αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν πέντε υδροφόρα οχήματα με 15 άντρες, ενώ από θαλάσσης άρχισε να επιχειρεί ένα πυροσβεστικό πλοιάριο που έριχνε νερό στα πλαϊνά του σκάφους, ώστε να μειωθεί το θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς και να έχουν πρόσβαση οι πυροσβέστες στο εσωτερικό της θαλαμηγού. Επειτα από συντονισμένες ενέργειες πυροσβέστες με αντιπυρικές στολές και μάσκες οξυγόνου κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του «BUX» και να φτάσουν μέχρι το μηχανοστάσιο, όπου μαινόταν η κύρια εστία της πυρκαγιάς.

Η επιχείριση κατάσβεσης διήρκεσε σχεδόν μία ώρα και τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά. Οι φλόγες όμως είχαν ήδη σαρώσει το εσωτερικό του σκάφους. Μεγάλες υλικές ζημιές φέρεται ότι προκλήθηκαν τόσο στις χλιδάτες καμπίνες και στο 4r234twe5 3πανάκριβο σαλόνι όσο και στο μηχανοστάσιο, όπου καταστράφηκε ολοσχερώς το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν βρισκόταν κανείς πάνω στη θαλαμηγό, που είχε «δέσει» στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά λίγο πριν από το τέλος του Αυγούστου.

Πρώτες εκτιμήσεις

Οι πρώτες εκτιμήσεις των στελεχών του ανακριτικού τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος, που συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς, έκαναν λόγο για πιθανό βραχυκύκλωμα, δεδομένου ότι οι φλόγες ξεπήδησαν από το μηχανοστάσιο.

Εξετάζουν όμως κάθε πιθανή εκδοχή, χωρίς να αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο το σκάφος να έγινε στόχος εμπρηστών.

Το πολυτελέστατο σκάφος μήκους 40 μέτρων

Βαρύ «χτύπημα» αποτελεί για τον μεγαλοεπιχειρηματία και πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτη Κόκκαλη η καταστροφή που υπέστη η υπερπολυτελής θαλαμηγός του, καθώς είναι ιδιαίτερα δεμένος με το πανάκριβο σκάφος. Η θαλαμηγός «ΒUX», μήκους σχεδόν 40 μέτρων, αναπτύσσει ταχύτητα 25 κόμβων την ώρα, χάρη στις δύο υπερσύγχρονες μηχανές της, ενώ στο εσωτερικό της περισσεύει η πολυτέλεια.

Ειδικότερα, το σκάφος είναι επενδυμένο με πανάκριβα υφάσματα και ξύλα. Η εξωτερική όψη του είναι εντυπωσιακή, ενώ ο ιδιοκτήτης του συνήθιζε στις βόλτες του στα ελληνικά νερά να υψώνει τη σημαία του Ολυμπιακού. Αλλωστε η θαλαμηγός αποκτήθηκε την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ.

Η «ΒUX» κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρία σκαφών Cantieri Di Pisa, σε συνεργασία με τον διάσημο σχεδιαστή Pier-Luigi Spadolini και παραδόθηκε στον Σωκράτη Κόκκαλη πλήρως εξοπλισμένη το 2001. Μάλιστα η συγκεκριμένη θαλαμηγός θεωρείται μία από τις ακριβότερες και πολυτελέστερες που ναυπηγήθηκαν από τη συγκεκριμένη, πολύ γνωστή επιχείρηση σύγχρονης ναυτικής αρχιτεκτονικής.

Αν και αρχικά είχε θεωρηθεί ότι θα χρησιμοποιούνταν για ενοικίαση σε όποιον επιθυμούσε πολυτελείς αποδράσεις στα ελληνικά νησιά, ο μεγαλοεπιχειρηματίας προτίμησε να κρατήσει το «διαμάντι» που κατείχε για ιδία χρήση και φυσικά των μελών της οικογένειάς του. Οι χώροι της θαλαμηγού εξάλλου αρκούν ώστε να φιλοξενεί στις οκτώ καμπίνες της ως και δέκα άτομα εκτός του επταμελούς πληρώματος.

 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...