Ο Vangelis πάει στο Κατάρ

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δέχτηκε πρόσκληση από τον εμίρη του Κατάρ προκειμένου να προετοιμάσει ένα μουσικό θέαμα.

Ο Vangelis πάει στο Κατάρ

Ο εμίρης του Κατάρ καλεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο βραβευμένος με Οσκαρ Έλληνας δημιουργός βρίσκεται από προχθές στο Κατάρ για να προετοιμάσει το μουσικό θέαμα που θα παρουσιάσει και θεωρείται το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός για τους κατοίκους του Κατάρ αλλά και τους Ελληνες που ζουν και εργάζονται εκεί.

Την πρόσκληση δέχτηκε από τον του εμίρη του ανεξάρτητου εμιράτου της Μέσης Ανατολής, σεΐχη Μπεν Χαλίφα Αλ Θάνι.

Τον Βαγγέλη Παπαθανασίου περιμένουν πολλές και υπερεντατικές πρόβες, αφού για τις ανάγκες της μουσικής παράστασης που έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου είναι υποχρεωμένος να συντονίσει ορχήστρα αποτελούμενη από 300 μέλη.

Θα απαρτίζεται από Ελληνες και ξένους μουσικούς που στην πλειονότητά τους είμαι μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ, η οποία αντιπροσωπεύεται από τριάντα τρεις εθνικότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σεζόν 2011-2012 τη θέση του μουσικού διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ θα κατέχει Ελληνας. Για τον αρχιμουσικό Μιχάλη Οικονόμου ο λόγος, ο οποίος επιλέχθηκε ύστερα από μυστική ψηφοφορία των μουσικών.

Πριν φύγει από την Ελλάδα, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου αναζήτησε τον καλύτερο Ελληνα ρυθμικό κιθαρίστα Αργύρη Κουλούρη-Silver . Ο Κουλούρης, που διέπρεψε και ως lead με το σόλο του στο «Do it» από το «666» των Aphrodite’s Child, ακολούθησε τον Vangelis σε αυτή τη μουσική περιπέτεια.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ