Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Θεραπεία με ζάχαρη

❱❱ Ερευνα δείχνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει τα αντιβιοτικά στην επούλωση των πληγώνΗ ζάχαρη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ίαση των πληγών, καθώς έχει επίδραση ανάλογη ή ακόμη και καλύτερη από εκείνη των αντιβιοτικών, σύμφωνα με τον καθηγητή Νοσηλευτικής του University of Wolverhampton της Αγγλίας Moses Murandu. Πιλοτική έρευνά του για τις θεραπευτικές ιδιότητες της ζάχαρης βραβεύτηκε πριν από λίγες ημέρες από το επιστημονικό περιοδικό «Journal of Wound Care».

Η ζάχαρη, πάντα σύμφωνα με τον καθηγητή, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα αντιβιοτικά σε περιοχές του πλανήτη που μαστίζονται από τη φτώχεια, να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση μολύνσεων που είναι ανθεκτικές σε αυτά.
Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να ρίξει ζάχαρη πάνω στην πληγή, την οποία στη συνέχεια πρέπει να καλύψει με γάζες. Η ζάχαρη, εξηγεί ο Murandu, απορροφά όλη την υγρασία από την πληγή, στερώντας από τα βακτήρια το νερό, με αποτέλεσμα να προκαλείται ο θάνατός τους και η πληγή να γιατρεύεται ταχύτερα.

Πειράματα

Ο Murandu βρήκε τις αποδείξεις για την ευεργετική δράση της ζάχαρης κατά τη διάρκεια πειραμάτων που πραγματοποίησε στο εργαστήριο. Τα ευρήματά του ενισχύονται από τη μελέτη περιστατικών ανά τον πλανήτη, μερικά από τα οποία αφορούν την επιτυχή ίαση πληγών που είχαν μολυνθεί από βακτήρια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Στόχος του Murandu είναι να πείσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ότι η ζάχαρη μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική των αντιβιοτικών, γι’ αυτό σκοπεύει να συνεχίσει τα πειράματα σε μεγαλύτερο εύρος.

Η ζάχαρη που χρησιμοποίησε ο καθηγητής στην έρευνά του, στην οποία συμμετείχαν 41 Βρετανοί ασθενείς, είναι η κοινή, λευκή.
Τα περιστατικά που μελέτησε αφορούσαν επίσης ασθενείς στην Μποτσουάνα, στο Λεσότο και στη Ζιμπάμπουε, μεταξύ των οποίων και μιας γυναίκας από το Χαράρε της Ζιμπάμπουε. Οι γιατροί ετοιμάζονταν να ακρωτηριάσουν το πόδι της, το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια είχε μολυνθεί από βακτήριο που δεν αντιμετωπιζόταν με αντιβιοτικά. Μετά την αντιμετώπιση της μόλυνσης με ζάχαρη η γυναίκα γλίτωσε τον ακρωτηριασμό.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα