Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Οι «Φίλοι για πάντα» τραγουδούν το «Ferto»

Οι «Φίλοι για πάντα» τραγουδούν το «Ferto».Η Ντορέττα Παπαδημητρίου...

Η Μαριέλλα Σαββίδου μπαίνει στη σειρά «Τρομεροί Γονείς»

Ο Στέφανος στη σειρά «Τρομεροί Γονείς» προετοιμάζεται από το πρωί γιατί νωρίς το απόγευμα θα έρθει μια δημοσιογράφος να του πάρει συνέντευξη για τη σειρά που γράφει και να τον φωτογραφίσει με την οικογένειά του.

Η τέχνη της λαγάνας – Από την παράδοση στο τραπέζι

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα γίνεται; Δε γίνεται…για να ξεκινήσει και με τον καλύτερο και πιο γευστικό τρόπο η περίοδος της Σαρακοστής.

Έλενα Τσαγκρινού: Δείτε τι ζήτησε από τους followers της

H Έλενα Τσαγκρινού ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό για να μας υπενθυμίσει το δεύτερο live του J2US.

«Παγίδες» στις σκάλες

❱❱ Το ανεβοκατέβασμα τρίβει τους χόνδρους, που μπορεί να υποστούν σοβαρές βλάβες

Επώδυνο σοκ για τις αρθρώσεις είναι η επιλογή να ανεβοκατεβαίνουμε από τη σκάλα αντί να προτιμάμε το ασανσέρ, εξαιτίας της τριβής των χόνδρων που μπορεί να υποστούν σοβαρές βλάβες μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τον ορθοπεδικό χειρουργό Γεώργιο Ελευθέριο Κατσιφαράκη, ειδικό Αθλητικών Κακώσεων και MIS Αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης, διευθυντή και επιστημονικό υπεύθυνο του Ορθοπαιδικού Τμήματος της Κλινικής Λευκός Σταυρός, ο μύθος ότι το ανεβοκατέβασμα σκάλας αποτελεί την… καλύτερη γυμναστική καταρρίπτεται πανηγυρικά, και αυτό επειδή η τριβή των χόνδρων των αρθρώσεων που προκαλείται «συνεισφέρει» δραματικά στην αλλοίωσή τους ανεξάρτητα από την ηλικία.

Μπορεί λοιπόν οι σκάλες να κάνουν καλό στην καρδιά και να ενι σχύουν την προσπάθεια όσων επιθυμούν να χάσουν κιλά, ωστόσο αυτό δεν γίνεται χωρίς συνέπειες. Και στην προκειμένη περίπτωση τις συνέπειες τις… πληρώνουν τα γόνατα.

Φθορά

«Οι εννέα στους δέκα που αποφεύγουν το ασανσέρ και θεωρούν το ανέβασμα ή και το κατέβασμα σκάλας μέσο εκγύμνασης θα επισκεφθούν πολύ σύντομα τον ορθοπεδικό τους, γιατί η επίπτωση στη φθορά των γονάτων και των ισχίων τους είναι κάτι περισσότερο από βέβαιη» αναφέρει ο κ. Κατσιφαράκης, κρούοντας συγχρόνως τον κώδωνα του κινδύνου και για τις ασκήσεις με την ίδια λογική (steps) που εφαρμόζουν κάποια γυμναστήρια, ασκήσεις που προκαλούν τεράστια προβλήματα στα γόνατα των γυμναζόμενων και ειδικά στις επιγονατιδομηριαίες αρθρώσεις.

Οι αρθρώσεις καταστρέφονται και επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη ακόμα περισσότερο αν το ανέβασμα σκάλας συνοδεύεται και από μεταφορά βάρους, ακόμα και απλού, όπως οι σακούλες του σούπερ μάρκετ, ενώ το πρόβλημα γίνεται εντονότερο αν κάποιος έχει χειρουργηθεί για κάποια ορθοπεδική πάθηση.

«Πράγματι, το μεγαλύτερο πρόβλημα όσων πραγματοποιούν επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής είναι πώς θα γυρίσουν στο σπίτι τους και πώς θα ανέβουν κάποια σκαλιά, με την αγωνία τους να κορυφώνεται αν το σπίτι τους δεν διαθέτει ασανσέρ» καταλήγει στις δηλώσεις του ο κ. Κατσιφαράκης, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι ένα μεγάλο ποσοστό από εκείνους που επισκέπτονται τον ορθοπεδικό χειρουργό με οστεοαρθρίτιδα ισχίων και γονάτων αναφέρει μεγάλη χρήση κλιμακοστασίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Συγκλονίζει ο Τζώρτζογλου: «Μετακομίζω σε ένα σπίτι που μου δανείζουν, γιατί δεν έχω να πληρώνω το νοίκι»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...