Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Περίεργη «Σιωπή» του ανακριτή για το ναρκόπλοιο «Noor 1»

Αρνείται να διενεργήσει συμπληρωματική ανάκριση ως προς την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη

Τριάμισι χρόνια μετά την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για εμπλοκή στη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», ο -τρίτος, κατά σειρά!- ανακριτής που είχε οριστεί να ερευνήσει την υπόθεση επιμένει να τη στείλει στο… αρχείο, διαφωνώντας με τον εισαγγελέα Εφετών που ζητά να διενεργήσει εννέα συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις!

Από τα μέσα Ιουνίου ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου είχε ζητήσει από τον ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλο να διενεργήσει συμπληρωματική ανάκριση ως προς την εμπλοκή του εφοπλιστή. Όμως, ως σήμερα δεν έγινε καμία ανακριτική πράξη. Ο ανακριτής Διαφθοράς εξέφρασε τη διαφωνία του με τον εισαγγελέα Εφετών και επιμένει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Μάλιστα δυόμισι μήνες μετά την εντολή του εισαγγελέα για περαιτέρω έρευνα της πολύκροτης δικογραφίας η υπόθεση χρεώθηκε μόλις χθες σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία θα υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, το οποίο θα άρει τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Ας σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Πετρόπουλος διατύπωσε τη διαφωνία του με τις εννέα ανακριτικές πράξεις που ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του ως ανακριτή Διαφθοράς, καθώς έχει γίνει δεκτό το αίτημα μετάθεσής του στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, η οποία αναμένεται να εκτελεστεί ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει τρεις φορές να μετατεθεί. Μάλιστα, η μετάθεση έχει γίνει δεκτή από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δεν έχει υλοποιηθεί προκειμένου να ολοκληρώσει την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει τη δικογραφία τον Οκτώβριο του 2019 ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει να απέχει από την υπόθεση. Συμπτωματικά ο πατέρας του είχε διατελέσει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και είχαν διατυπωθεί κακεντρεχή σχόλια ότι είναι Ολυμπιακός. Όμως, το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά τού είχε ανάψει το πράσινο φως να συνεχίσει την έρευνα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξουν τώρα οι δικαστές: Θα εγκρίνουν την αρχειοθέτηση της δικογραφίας Μαρινάκη, επιβραβεύοντας τον κ. Πετρόπουλο, ή θα ζητήσουν να διενεργήσει την συμπληρωματική ανάκριση που του ζητά ο εμπειρότατος εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ο οποίος μάλιστα λόγω των ικανοτήτων του και του βιογραφικού του έχει επιλεγεί ομόφωνα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με ψήφους 11-0 για τη θέση του εντεταλμένου εισαγγελικού λειτουργού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα;

Ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει ζητήσει από τον ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλο να διενεργήσει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες ανακριτικές πράξεις, τις οποίες δεν έκανε όλο αυτό το διάστημα που είχε αναλάβει την υπόθεση, από τον Οκτώβριο του 2019:

Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι σύννομες οι αποστολές χρηματικών ποσών από την εταιρία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των ΗΠΑ προς την εταιρία G Tankers του Ευθυμίου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά του φορτίου ηρωίνης με το «Noor 1».

Να διακριβωθεί η αποστολή χρηματικών ποσών και από οιαδήποτε άλλη παρόμοια σε διακριτικό τίτλο εταιρία με έδρα τις ΗΠΑ (σ.σ.: η εταιρία του Β. Μαρινάκη που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι η Capital Product Partners (CPLP).
Να ζητηθεί δικαστική συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί η προέλευση των χρημάτων που διατέθηκαν από την MCMP IL στην εταιρία του Γιαννουσάκη και ειδικότερα να διερευνηθεί αν αυτά προέρχονται από μετακύλιση κεφαλαίων από την εταιρία του κατηγορούμενου Β. Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp στο πλαίσιο της εισόδου της επιχείρησής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Να ληφθεί κατάθεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Alexander Clap, ο οποίος σε ρεπορτάζ του στο περιοδικό «The New Republic» με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020 φέρεται ότι αντήλλαξε e-mail με τον Τούρκο καταζητούμενο Ζιντάστι, ο οποίος του ανέφερε ότι ο Γιαννουσάκης δρούσε μαζί με τον «Shishko» (σ.σ.: που σημαίνει στα τουρκικά «χοντρός»), αναγνωρίζοντάς τον στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του λιμενάρχη Ραφήνας αντιπλοιάρχου Γιώργου Κατσούλη, ο οποίος ήταν επικεφαλής στη διερεύνηση της υπόθεσης του «Noor 1», της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη.

Να διερευνηθεί από την Οικονομική Αστυνομία αν τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν στον Γιαννουσάκη από εταιρίες συμφερόντων του Μαρινάκη αφορούν όντως πετρελεύσεις πλοίων του και αν θα είχε μεγαλύτερο όφελος εφόσον έκανε τις πετρελεύσεις από την Express Energy συμφερόντων του που έκανε παρόμοιες δουλειές…

Να ερευνηθεί η σχέση των 622.000 ευρώ που έστειλε στα Εμιράτα η Capital Ship Management Corp, τα οποία επέστρεψε αυθημερόν στην Ελλάδα ο κατηγορούμενος Νικόλαος Συντυχάκης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ερευνάται πιθανή σχέση του ποσού των 622.000 ευρώ με 900 κιλά ηρωίνης που φέρεται ότι μεταφορτώθηκαν ανοιχτά της Κρήτης από το «Noor 1».

Να διαπιστωθεί αν είχαν διαβιβαστεί χρηματικά ποσά από εταιρίες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ασφαλιστική εταιρία συγκατηγορουμένου του, ο οποίος έδωσε το χρηματικό ποσό των 280.000 ευρώ στον Γιαννουσάκη ως ασφαλιστική κάλυψη ζημιών πλοίου του.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...