Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Φιορίνα Κυρίτση: Μία Μάχιμη γιατρός στη Wall Street

«Γυναίκα της Χρονιάς» στη Νέα Υόρκη για τον αγώνα της στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού

«Γυναίκα της Χρονιάς» ανακηρύχθηκε μια Βολιώτισσα γιατρός που διαπρέπει στις ΗΠΑ, για τη δράση της και τον αγώνα που έδωσε στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού. Η επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας – Ογκολογίας στο Mount Sinai Icahn School of Medicine της Νέας Υόρκης και διευθύντρια των Ειδικών Κέντρων Υγείας του φημισμένου νοσηλευτικού ιδρύματος Φιορίνα Κυρίτση μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για τη ζωή της αλλά και τον δύσκολο δρόμο προς την καταξίωση και τη διεθνή αναγνώριση.

  • Από την
    Ιωάννα Τσέφλιου

«Η εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ” απένειμε τον τίτλο αυτό από κοινού σε εμένα και σε μία επίκουρη καθηγήτρια Καρδιολογίας στο Mount Sinai από την Πάτρα. Είναι μεγάλη μου τιμή να λάβω αυτόν τον τίτλο. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, παραμένοντας πάνω απ’ όλα άνθρωποι. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τους συναδέλφους και τους ασθενείς μου που μου έδωσαν τη θετική τους ψήφο. Με ξεχώρισαν και αυτό μού αρκεί» λέει στην «Espresso» η Φιορίνα Κυρίτση και αποκαλύπτει: «Ανάμεσα στους συναδέλφους που με ψήφισαν ήταν και οι δύο γιατροί που είχαν αναλάβει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όταν είχε έρθει στις ΗΠΑ».

Η επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας – Ογκολογίας ξετυλίγει το κουβάρι της προσωπικής της πορείας κάνοντας λόγο για ένα απαιτητικό επάγγελμα, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στον εφιάλτη που βίωσε το Μεγάλο Μήλο, όταν δέχτηκε το ανελέητο σφυροκόπημα του κορονοϊού. «Είμαι στο Mount Sinai σχεδόν πέντε χρόνια. Όταν ξέσπασε η πανδημία, βιώσαμε συνθήκες πολέμου, αφού τα κρούσματα ήταν αμέτρητα. Η Ελλάδα τότε ήταν σε καλά επίπεδα, ίσως γιατί πήρε μέτρα νωρίτερα και γιατί ο πληθυσμός της είναι μικρότερος. Η Νέα Υόρκη ήταν αδύνατον να μη χτυπηθεί. Τα νοσοκομεία υπέφεραν» περιγράφει η γιατρός, κάνοντας σαφές πως το μεγαλύτερο άγχος της εκείνο το διάστημα ήταν η κόρη της: «Σκεφτόμουν πως είναι ένα μικρό παιδί και εξαρτάται από εμένα. Εγώ νέα είμαι, η κατάσταση της υγείας μου είναι καλή, άρα δεν ανησυχούσα για τον εαυτό μου. Ωστόσο, είχαν κλείσει τα σύνορα, οπότε δεν μπορούσαν οι γονείς μου να έρθουν να προσέχουν την κόρη μου. Ύστερα από 12 ώρες εφημερία έκανα μπάνιο στο νοσοκομείο, άλλαζα ρούχα, έμπαινα στο σπίτι, έβγαζα προσεκτικά τα ρούχα μου, έκανα ξανά μπάνιο και μετά διαβάζαμε μαζί και μαγείρευα».

Μετατραυματικό στρες

Η Φιορίνα Κυρίτση εξηγεί ότι οι γιατροί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά την περίοδο του πρώτου κύματος στη Νέα Υόρκη είδαν τόσο σκληρά πράγματα που για αρκετό καιρό αργότερα βίωναν βαρύ μετατραυματικό στρες: «Ζήσαμε τόσο φρικτές στιγμές, που ύστερα από ένα σημείο είχαμε ένα κενό βλέμμα. Χρειάστηκε αρκετός καιρός για να πούμε ότι ηρεμήσαμε. Προσωπικά ξεπέρασα το σοκ μόνο όταν ήρθα στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του ’20, μετά το πρώτο κύμα» επισημαίνει η γιατρός και υπογραμμίζει πως η πανδημία στάθηκε η αφορμή να αναθεωρήσει τη ζωή της:

«Έκανα μια ανασκόπηση της καριέρας μου, της ζωής μου γενικότερα. Νομίζω ότι αρκετός κόσμος ύστερα από την τεράστια αυτή υγειονομική κρίση αναθεώρησε πολλά. Είχαμε την υγεία μας ως κάτι δεδομένο, ενώ δεν θα έπρεπε. Μου κάνει ακόμη εντύπωση το γεγονός ότι δεν κόλλησα ποτέ κορονοϊό, παρότι ερχόμουν καθημερινά σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα».

Ωστόσο, η επίκουρη καθηγήτρια Παθολογίας – Ογκολογίας άλλαξε θέση, αφού μετά τη μάχη που έδωσε στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου τής έγινε πρόταση για ένα καινούργιο project. «Όταν ηρέμησαν τα πράγματα, δεν χρειαζόταν η βοήθειά μας. Πλέον, έλαβα διαφορετική θέση και είμαι η διευθύντρια στις μεγάλες κλινικές του Mount Sinai που εξυπηρετούν μόνο επενδυτικές τράπεζες στην πόλη. Οι κλινικές αυτές είναι μέσα στο κτίριο της Barclays και της Credit Suisse, και δέχονται μόνο τους εργαζομένους της τράπεζας, στις παροχές της ασφάλειας που προσφέρουν. Με άλλα λόγια, είμαι η προσωπική γιατρός των υψηλά ιστάμενων προσώπων των τραπεζών αυτών. Θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε στη Wall Street και θα ανοίξουμε περισσότερες κλινικές για άλλους πελάτες. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα τόσον καιρό, ωστόσο δεν σημαίνει ότι σε περίπτωση που μου ζητηθεί να επιστρέψω στο νοσοκομείο δεν θα το κάνω» καταλήγει η Φιορίνα Κυρίτση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...