Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ο Δημήτρης Οικονόμου αποχώρησε από την εκπομπή – Τι συνέβη;

Ο Δημήτρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Σήμερα»...

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

Δημήτρης Αλεξανδρής: Πού εντοπίσαμε τον ηθοποιό;

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής «σκίζει» με την ερμηνεία του στη σειρά «Να μ’αγαπάς». Ο καταξιωμένος ηθοποιός παρά τα καθημερινά και πολύωρα γυρίσματα της σειράς βρήκε χρόνο και πήγε να δει συναδέλφους του σε παράσταση.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

«Κιβωτός»: Οι ύποπτες μεταβιβάσεις πολυτελών ακινήτων και η μεζονέτα του πατέρα Αντώνιου στη Βραυρώνα

Δομή...real estate

Μία προς μία ελέγχονται λεπτομερώς οι κληρονομιές και δωρεές ακινήτων που είχαν ως αποδέκτρια τη «Κιβωτό του Κόσμου».

Μετά την παρέμβαση της αρμόδιας Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν «σηκώσει τα μανίκια» και «ξεψαχνίζουν» όχι μόνο τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρυτή της ΜΚΟ και της συζύγου του αλλά και στενών συγγενών τους ή και άλλων προσώπων, με τα οποία ενδεχομένως είχαν οικονομικές σχέσης.

Διαβάστε επίσης: Η Κιβωτός «επέπλεε» σε θάλασσα χρημάτων – Ετήσιο πλεόνασμα από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ

Το ερώτημα είναι εάν τα ακίνητα -κάποια μεγάλης αξίας-, που είχαν περιέλθει στην κατοχή της ΜΚΟ και ιδιαίτερα αυτά ηλικιωμένων ατόμων, παραχωρήθηκαν με τη θέληση των ιδιοκτητών τους, και όχι μέσω εξαπάτησης. Και αυτό γιατί υπάρχει ήδη η καταγγελία μιας γυναίκας η οποία υποστηρίζει ότι μονοκατοικία 120 τετραγωνικών της θείας της κατέληξε στην «Κιβωτό» με πολύ ύποπτο τρόπο.

Διαβάστε επίσης: «Κιβωτός του Κόσμου»: Μαρτυρίες για μασάζ, ημίγυμνα κορμιά και «περίεργες» επισκέψεις

Σύμφωνα με την καταγγελία, το σπίτι της θείας της, που ήταν σε προχωρημένη ηλικία, πέρασε στην «Κιβωτό» με ένα πληρεξούσιο που υπέγραψε η ίδια το 2020. Τότε όμως, σύμφωνα με την ανιψιά, η θεία της ήταν υπερήλικη, κατάκοιτη και ουσιαστικά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι έκανε.

Διαβάστε επίσης: Πρώην τρόφιμοι στις δομές της «Κιβωτού» κατακεραυνώνουν τους παιδαγωγούς

«Ήξερα ότι είχε κάνει διαθήκη και άφηνε το σπίτι στον αδερφό μου. Πέθανε στις 19 Γενάρη του ’22 και στις 14 Φλεβάρη έρχονται παπάδες στο σπίτι με κατσαβίδια και τρυπάνια, και αλλάζουν τις κλειδαριές. Η διαθήκη έγινε το ’12 και αυτοί εμφανίστηκαν το ’20. Μία, η οποία μάλλον ήταν συμβολαιογράφος ή δικηγόρος, και ένας νεαρός, ο οποίος μάλλον ήταν μάρτυρας. Πάντως, πήγαν και έκατσαν πολύ λίγο. Ισα, δηλαδή, για να της πάρουν την υπογραφή» καταγγέλλει η γυναίκα, η οποία διεκδικεί μέσω της Δικαιοσύνης να πάρει πίσω το ακίνητο.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι ως κατοικία της πρεσβυτέρας εμφανίζεται μία μεζονέτα σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Ραφήνας. Επίσης, μία λουξ μεζονέτα στη Βραυρώνα είχε πουληθεί στον πατέρα Αντώνιο προτού η «Κιβωτός» κλείσει δέκα χρόνια λειτουργίας και στη συνέχεια πουλήθηκε ξανά σε έναν «δικό του» άνθρωπο, που εργάζεται στην «Κιβωτό».

Ακόμα μια περίπτωση που φιλάνθρωποι πολίτες πρόσφεραν ακίνητα στην «Κιβωτό» είναι αυτή της επιχειρηματία Δήμητρα Κατσαφάδου, η οποία είχε δωρίσει το σπίτι της για τη φιλοξενία των παιδιών, όμως μετά τις καταγγελίες και τις καταιγιστικές εξελίξεις, αποφάσισε να σταματήσει τις διαδικασίες για τη μεταβίβαση.

Σε ανάρτησή της στο Instagram η γνωστή επιχειρηματίας τόνισε ότι πέραν όλων, βρισκόταν και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών.

«Τις τελευταίες μέρες αισθάνομαι συντετριμμένη και νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ για το θέμα που αφορά την “Κιβωτό του Κόσμου”. Το τάμα μου και το μεγαλύτερό μου όνειρο ήταν και παραμένει να χαρίσω το σπίτι μου σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη και ειδικά στα ορφανά παιδιά. Με τις τελευταίες, δραματικές εξελίξεις πάγωσε η ψυχή μου πρωτίστως και, φυσικά, η μεταβίβαση του σπιτιού μου. Παραμένω πάντα στη διάθεση των παιδιών και ανοίγω την αγκαλιά μου σε όλα εκείνα τα πλάσματα που αξίζουν ΜΟΝΟ αγάπη, στοργή και προστασία» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ούτως ή άλλως, η αλήθεια για τι συνέβη με τις μεταβιβάσεις ακινήτων θα φανεί, καθώς θα ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των ελεγχομένων και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα