Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Τα κεφάλια… μέσα!

Τηλεφωνικό γύρο επαφών με όλους τους υπουργούς θα κάνει τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς.

Νέο τηλεφωνικό γύρο επαφών με σχεδόν όλους τους υπουργούς αναμένεται να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να διαπιστώσει αφενός αν βρίσκονται και πάλι στις θέσεις τους μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, και αφετέρου για να κουβεντιάσει μαζί τους ενδελεχώς τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα με την επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αυτές τις ώρες ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, και δεν είναι τυχαίο ότι τον συνοδεύει ακόμη και αυτά τα λίγα εικοσιτετράωρα ξεκούρασης ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, με τον οποίο κάνει τους σχεδιασμούς εν όψει του φθινοπώρου, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που είχαν αυτές τις μέρες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, οι σχεδιασμοί γίνονται για το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Μάιο του 2014, οπότε θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές, αλλά και οι περιφερειακές εκλογές. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά. «Ακόμη και το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών» όπως λένε κάποιοι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι στο Μέγαρο Μαξίμου, εννοώντας ότι ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να προκηρύξει για τον επόμενο Μάιο και πρόωρες εθνικές εκλογές.

Οι πρόωρες

Χθες πάντως ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά αλλαγή πολιτικής. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να αποκλείσει αυτή την πιθανότητα «περίπου στην περίοδο του Οκτωβρίου – Νοεμβρίου». Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών «καταστροφή, σε αυτή τη φάση, για την πορεία και την οικονομία της χώρας» και τόνισε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Σε αυτό το τελευταίο ενδεχόμενο δείχνει να συμφωνεί επί του παρόντος και ο κ. Σαμαράς. Αλλωστε δεν θα τον συνέφερε να στήσει κάλπες χωρίς να έχει απτά αποτελέσματα στην οικονομία και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων γενικότερα.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει στην επικοινωνία που θα έχει με τον κ. Στουρνάρα τη Δευτέρα να επιταχύνει το βήμα του, προκειμένου στο τέλος του 2013 να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα ζητήσει να ολοκληρώσουν όσο πιο γρήγορα την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει συγκεκριμένες λίστες υπαλλήλων που θα μπουν σε κινητικότητα, απ’ όσα υπουργεία δεν το έχουν πράξει ακόμη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...