Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Η Σάκκαρη καθάρισε τη Σβιόντεκ 2-0 και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros

Αύριο η μάχη του Τσιτσιπά με τον Ζβέρεφ

Eίναι απίστευτο! Δύο Ελληνες τενίστες βρίσκονται στα ημιτελικά του Roland Garros. Τα χρυσά παιδιά του τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχθές και η Μαρία Σάκκαρη χθες, κατακτούν τον κόσμο.

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία. H Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ της Ιγκα Σβιόντεκ και μπήκε στο πάνθεον με την πρόκριση στους «4», όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Kρεϊτσίκοβα σήμερα το απόγευμα.

Η Σάκκαρη προκρίθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, κερδίζοντας την Πολωνή (6-4, 6-4) σε μία ώρα και 37 λεπτά. Κέρδισε χωρίς να χάσει σετ στο σημαντικότερο ματς της καριέρας της, απέναντι στην περσινή νικήτρια που δεν είχε χάσει… σετ στο τουρνουά για 11 συνεχόμενα ματς! Και πλέον μπορεί να ονειρεύεται τον τελικό του Σαββάτου, καθώς η αντίπαλός της στα ημιτελικά, η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, είναι σαφώς πιο βατή αντίπαλος από την εξαιρετική Ιγκα Σβιόντεκ.

Το ματς άρχισε με τη Σβιόντεκ να φτάνει με μπρέικ γρήγορα στο 2-0. Η Σάκκαρη απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2. Με τη σειρά της η Πολωνή έσωσε τρία μπρέικ πόιντ της Μαρίας και προηγήθηκε 3-2, αλλά αμέσως ισοφάρισε η Σάκκαρη. Η Ελληνίδα βρήκε μπρέικ χάρη στα λάθη που ανάγκασε την αντίπαλό της να κάνει και έκανε το 5-4! Στο σερβίς της δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Είχε δύο ματς πόιντ και στο δεύτερο τελείωσε το πρώτο σετ (6-4) για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Μπρέικ με το «καλημέρα»

Στο δεύτερο έκανε μπρέικ με το «καλημέρα». Μάλιστα, προηγήθηκε 2-0 και σε εκείνο το σημείο η αντίπαλός της ζήτησε ιατρικό τάιμ, δείχνοντας να πιέζεται έντονα από τον τρόπο που έπαιζε η Ελληνίδα τενίστρια. Το… ποτάμι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω. Η Σάκκαρη συνέχισε να κρατά εύκολα το σερβίς της και προηγήθηκε με 5-4 και σέρβιρε για τη νίκη. Πήρε προβάδισμα 40-0, έχασε τις πρώτες δύο ευκαιρίες της, αλλά στην τρίτη… έγραψε ιστορία και προκρίθηκε στον σημερινό ημιτελικό.

Εκεί θα την περιμένει το Νο 33 της παγκόσμιας κατάταξης, η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, με την οποία η Μαρία έχει παίξει δύο φορές και έχει ηττηθεί χωρίς να πάρει σετ. Ο αγώνας αναμένεται να αρχίσει στις 18.00 ή και πιο μετά, καθώς θα προηγηθεί στις 16.00 ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ των Παβλιουτσένκοβα και Ζίντανσεκ.

Αύριο η μάχη του Στέφανου με τον Ζβέρεφ

Αποφασισμένος να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που θα βρει αύριο το απόγευμα (15.50 ή στις 18.30) στον δρόμο του για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός, είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έδειξε και προχθές στη νίκη του με 6-3, 7-6 (3), 7-5 επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης εκεί έξω, από αυτούς που προχώρησαν, που πιστεύει ότι δεν μπορεί να κατακτήσει το τουρνουά. Είμαι σίγουρος ότι όλοι γνωρίζουν ότι μπορούν να παίξουν καλά. Φυσικά και εγώ παίζω καλά και νομίζω ότι, αν συνεχίσω να επαναλαμβάνω τη διαδικασία, σίγουρα θα υπάρξει ανταμοιβή. Και γιατί όχι;» δήλωσε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έφτασε στον τρίτο διαδοχικό ημιτελικό σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Η παράδοση στις αναμετρήσεις του με τον 24χρονο Γερμανό, Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι θετική για τον Στέφανο, που προηγείται με 5-2 νίκες. «Νιώθω προφανώς ότι έχω κάνει πολλή καθημερινή σκληρή δουλειά και αυτό υπήρξε βασικό στοιχείο για μένα να είμαι εδώ. Αλλά το εγώ μου λέει ότι θέλω περισσότερα» κατέληξε ο 22χρονος Ελληνας πρωταθλητής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αυριανός ημιτελικός θα είναι ο «νεότερος» του Ρολάν Γκαρός από το 2008. Τότε ο Ραφαέλ Ναδάλ, 22 ετών, νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, 21 ετών.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»



Μποζουκια Αθηνα