Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η «Οδύσσεια» του νεκρού Ορφέα Ζάχου

Μυστήριο ο χρόνος αλλά και ο τόπος ταφής του Ορφέα Ζάχου, του σπουδαίου καρατερίστα και δευτεραγωνιστή της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά

Όσο μυστήρια και χωρίς καμιά δημοσιότητα υπήρξε όλη η ζωή του, άλλο τόσο μυστήριος είναι και ο χρόνος αλλά και ο τόπος ταφής του σπουδαίου καρατερίστα και δευτεραγωνιστή της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου Ορφέα Ζάχου.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Ο ηθοποιός που μεγαλούργησε σε σπουδαίες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε εντελώς μόνος από τη ζωή τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε. Η μοναχική ζωή που είχε επιλέξει να ζει εδώ και πολλά χρόνια ο ηθοποιός στην περιοχή της Κυψέλης δεν αφήνει περιθώρια να γνωρίζουμε τίποτα ούτε και για τον θάνατό του.

Αν και συνηθίζεται ακόμα και στους καλλιτέχνες που δεν έχουν συγγενείς να γνωστοποιείται η τελετή για το τελευταίο «αντίο», στην περίπτωση του σπουδαίου αυτού ηθοποιού παραμένει άλυτο μυστήριο. Η «Espresso» έφτασε μέχρι και την περιοχή που έμενε τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός. Ωστόσο, κανείς δεν ήξερε τίποτα για το μοναχικό και άδοξο τέλος που είχε.

Ο Ορφέας Ζάχος τα τελευταία χρόνια της ζωής του έμενε μόνος του (σύμφωνα με όσες πληροφορίες μπορέσαμε να αντλήσουμε), είχε μία αδερφή με την οποία έμεναν στο ίδιο σπίτι μέχρι και την ημέρα που εκείνη έφυγε πρώτη από τη ζωή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, όταν ο Ορφέας Ζάχος αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση της υποκριτικής, αφοσιώθηκε εξολοκλήρου στην πολυαγαπημένη του αδερφή. Ο ίδιος δεν είχε παντρευτεί ποτέ, όπως λέει το ρεπορτάζ, και δεν είχε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΕΗ κ. Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος μάς επιβεβαίωσε πως δεν γνωρίζει το παραμικρό για την κηδεία του ηθοποιού, πράγμα πρωτόγνωρο, αφού θεωρούνταν ένας από τους σπουδαιότερους δευτεραγωνιστές της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Για χάρη του ρεπορτάζ φτάσαμε και στα Κοιμητήρια του Ζωγράφου, του Κόκκινου Μύλου, το Β’ Κοιμητήριο Πατησίων, το Γ’ Κοιμητήριο Νίκαιας, καθώς και το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν πως δεν γνώριζαν το παραμικρό για την τελετή της κηδείας αυτού του σπουδαίου ηθοποιού, που έλαμψε με την παρουσία του στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ορφέας Ζάχος έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, με κυριότερες τις «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Ο τζαναμπέτης», «Της ζήλιας τα καμώματα». Επιπλέον συμμετείχε και στη θρυλική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης «Γιούγκερμαν» με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Σύμφωνα πάντα με γείτονές του στην Κυψέλη, ο ίδιος σχεδόν κάθε μέρα κατηφόριζε για να πιει το καφεδάκι του στην πλατεία της Φωκίωνος Νέγρη, φορώντας ένα καπέλο, και χωρίς να δίνει αφορμές για σχόλια και πολλές κουβέντες με τους περιοίκους!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...