Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Κτήνη χωρίς οίκτο για την Ελένη

❱❱ Κυνικός ο Αλβανός: «Μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο φίλος μού είπε: ”Πάμε να το τελειώσουμε”»Από τον
Γιάννη Κωτσαλά

Ψυχρότητα που θα ζήλευαν και οι δήμιοι του Μεσαίωνα έδειξαν τα δύο ανθρωπόμορφα τέρατα, τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, αφού τη μοιραία βραδιά που βρέθηκε στο διάβα τους έκλεισαν τα αυτιά τους όταν τους ικέτευε ψυχορραγώντας να την πάνε στο νοσοκομείο! Χωρίς τον παραμικρό οίκτο, τα κτήνη συνέχισαν να τη μεταφέρουν σαν σακί στην καρότσα του λευκού βαν και την πέταξαν γυμνή στα βράχια, παρόλο που γνώριζαν ότι η Ελένη ήταν ζωντανή!

Οι λεπτομέρειες της μοιραίας βραδιάς, που ήρθαν στο φως από την κατάθεση του 19χρονου Αλβανού Αλέξανδρου Λ., προκαλούν οργή και ανατριχίλα. Κανένας υγιής νους δεν μπορεί να δεχτεί ότι οι φονιάδες ήταν ακόμα αποφασισμένοι, ώστε δεν λύγισαν από τα παρακάλια της άτυχης κοπέλας. Αν την είχαν πάει στο νοσοκομείο, όπως τους εκλιπαρούσε, θα είχε ζήσει! Οι δύτες, που ερεύνησαν χθες τη θαλάσσια περιοχή Φώκια, ανακάλυψαν το εσώρουχο και άλλα ρούχα της άτυχης φοιτήτριας, όχι όμως το κινητό της.

Τα ανατριχιαστικά στοιχεία του θρίλερ αποκάλυψε ο 19χρονος, όταν «έσπασε» μπροστά στις επίμονες ερωτήσεις των στελεχών της Ασφάλειας του Λιμενικού. Οπως είπε στην αρχική ομολογία του ο Αλέξανδρος Λ., αθλητής πολεμικών τεχνών, την προηγούμενη ημέρα είχε συνευρεθεί με την κοπέλα και ισχυρίστηκε ότι εκείνη του ζήτησε να φέρει στην επόμενη συνάντηση και έναν φίλο του. «Πράγματι, ειδοποίησα έναν φίλο μου και όλοι μαζί πήγαμε στο σπίτι του στη Λίνδο. Εκεί συνευρέθηκα και πάλι με το θύμα. Στη συνέχεια, ο φίλος μου της ζήτησε να κάνει κάτι που η Ελένη δεν ήθελε. Αρνήθηκε, και ο φίλος μου θύμωσε και τη χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι…» είπε.

Να την ξεφορτωθούμε

Ο 19χρονος περιγράφει κυνικά όσα ακολούθησαν και θυμίζουν ταινία τρόμου με πρωταγωνιστές ψυχρούς δολοφόνους:
«Η Ελένη μάς παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο. Το ίδιο προέτρεπα κι εγώ τον φίλο μου, αλλά εκείνος με πίεσε να την ξεφορτωθούμε. Μου είπε: ”Πάμε να το τελειώσουμε. Πάμε να την πετάξουμε στα βράχια, όπου βρούμε”! Τελικά, φύγαμε οι τρεις μας με το βαν από το σπίτι και πήγαμε και την πετάξαμε, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή, στη θάλασσα στους Πεύκους».

Βίντεο που φέρεται ότι υπάρχει στα χέρια των Αρχών δείχνει πως ο ίδιος είχε μπει στην καρότσα, προσέχοντας μη συνέλθει και το σκάσει η τραυματισμένη κοπέλα, ενώ ο 21χρονος Ροδίτης Μανώλης Μ. οδηγούσε το βαν. Ο νεαρός Αλβανός φαίνεται ότι επέλεξε να ρίξει το βάρος και την πρωτοβουλία των κινήσεων στον 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος για την ώρα αρνείται κάθε εμπλοκή στη μεταφορά της 21χρονης με το βαν και τη δολοφονία της. Μέσω του δικηγόρου του, Ακη Δημητριάδη, αποδέχεται μόνο ότι βρισκόταν εκείνες τις ώρες στην περιοχή και πως είχε δανείσει το αυτοκίνητό του στον αλλοδαπό. Παράλληλα, και ο δικηγόρος του 19χρονου Στέλιος Κιουρτζής δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν έχει υπογράψει καμία ομολογία. Και τους δύο, όμως, βαρύνουν οι διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και βιασμό, για τις οποίες θα απολογηθούν στην ανακρίτρια την Παρασκευή.

Οσα εντόπισε ο ιατροδικαστής Ρόδου Παναγιώτης Κοτρέτσος στο άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη κάνουν ακόμα πιο έντονο τον αποτροπιασμό. Oπως είπε, η φοιτήτρια μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της. Εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι, άλλα ευρήματα δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα, αφού έφερε σημάδια στραγγαλισμού, εκδορές και χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός της! Ο ιατροδικαστής, που εκτίμησε ότι σήμερα η Ελένη θα ζούσε, αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο, μιλά για εγκληματική ενέργεια με αιτία θανάτου τον πνιγμό. Ομως, δεν ήταν σε θέση να τεκμηριώσει την κατηγορία περί βιασμού που απήγγειλε ο εισαγγελέας.

Στο μεταξύ, νέες μαρτυρίες φωτίζουν το προφίλ των δύο κατηγορουμένων, με την πρώην φίλη του 19χρονου Αλβανού να αποκαλύπτει ότι χώρισαν εξαιτίας του βίαιου χαρακτήρα του και ότι τον ενδιέφερε μόνο «η σεξουαλική πράξη». Μια άλλη κοπέλα αποκάλυψε ότι, μία εβδομάδα πριν από το φονικό, οι δύο φίλοι τής είχαν στείλει μήνυμα για να «βρεθούν», όμως αρνήθηκε:
«Πιστεύω πως είχα τον Θεό μαζί μου! Οταν έμαθα ότι πέθανε η φοιτήτρια, σκέφτηκα πως θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της…» λέει σήμερα.
Από την πλευρά της οικογένειας της Ελένης, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ζητά να γίνουν αναπαράσταση του εγκλήματος και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα θολά σημεία και το «μπαλάκι» της ευθύνης μεταξύ τους.

«ΑΝΤΙΟ» ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΗ ΝΥΦΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

kideia

Μέσα σε ένα κατάλευκο φέρετρο, άψυχη και με παγωμένο για πάντα το χαμόγελό της, υποδέχτηκαν την Ελένη τους οι δικοί της, αντί να τη δουν να επιστρέφει οριστικά από τη Ρόδο κρατώντας με καμάρι το πτυχίο της και ατενίζοντας το μέλλον με ζωντάνια. Ωστόσο, τα χέρια των δολοφόνων της αποφάσισαν διαφορετικά για τη μοίρα της. Ολόκληρο το Διδυμότειχο συγκλονίστηκε χθες στις 8 το πρωί από τον σπαραγμό και το κλάμα όταν η σορός της φοιτήτριας έφτασε στο πατρικό της, όπως επιθυμούσαν οι γονείς της, για να το «επισκεφτεί» για τελευταία φορά προτού γίνει η κηδεία της.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έντυνα το παιδί μου νυφούλα για να το βάλω στο φέρετρο» έλεγε εν μέσω λυγμών η μητέρα της Κούλα, που υποβασταζόταν από τον σύζυγό της Γιάννη και ζητούσε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φονιάδες της, ενώ μονολογούσε ραγίζοντας και την πιο σκληρή καρδιά και κάνοντας όσους την άκουσαν να βουρκώσουν: «Γύρνα πίσω, Ελένη… Είχα άλλα όνειρα για σένα».

Η επόμενη πράξη του δράματος εκτυλίχτηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία. Φίλοι, συγγενείς και συντοπίτες έφταναν συνεχώς, ενώ για την ντυμένη νυφούλα Ελένη μοιράστηκαν μπομπονιέρες την ώρα που η μπάντα του δήμου παιάνιζε πένθιμα. Στο κοιμητήριο επικράτησε το αδιαχώρητο, με στεφάνια και μηνύματα από όλη την τοπική κοινωνία, συλλόγους και Αυτοδιοίκηση. Τη στιγμή που το φέρετρο έμπαινε στο χώμα η τραγική μητέρα έστρεψε αλλού το βλέμμα της.
«Δικαίωση θα νιώσω όταν καταδικαστούν γι’ αυτό που έκαναν στο παιδί μου» είπε λακωνικά ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...