Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Σήκω και περπάτα!

❱❱ Ο πατήρ Δημήτριος «σταύρωσε» με τον Τίμιο Σταυρό γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας και αυτή στάθηκε στα πόδια τηςΜε δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν τα μάτια όσων βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού για να «σταυρωθούν» με τον Τίμιο Σταυρό, καθώς έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος που έκανε να σταθεί πάλι στα πόδια της μία νεαρή κοπέλα, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και ήταν καθηλωμένη εδώ και χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο!

Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, κατάκοιτοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας και μόρφωσης προσήλθαν με ευλάβεια στο εκκλησάκι, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αγίου Ισιδώρου, για να πάρουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού που κρατά στα χέρια του ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης.

Φεύγοντας από τον ναό, όλοι τους είχαν να διηγηθούν το συγκλονιστικό θαύμα που παρακολούθησαν με τη μητέρα ενός επτάχρονου κοριτσιού, η οποία κατάφερε να περπατήσει ξανά χάρη στο θαυματουργό ιερό σύμβολο!

Ανάμεσά τους και η Πετρούλα Σερμέτη, η οποία μοιράστηκε την εμπειρία της στο facebook. Οπως ανέφερε στη συγκινητική ανάρτησή της, η κοπέλα που βίωσε το θαύμα ονομάζεται Δήμητρα και πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, που την είχε καθηλώσει επί πολλά χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι. Το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκε τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων συνοδευόμενη από τους γονείς, τον σύζυγό της και το κοριτσάκι τους. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε η κυρία Σερμέτη, ξαφνικά άκουσαν όλοι μέσα στον ναό τον πατέρα Δημήτριο να λέει με στεντόρεια φωνή: «Περάστε την κοπέλα που είναι στο καροτσάκι!»

Οι οικείοι της γυναίκας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του χαρισματικού ιερέα, άρχισαν να σπρώχνουν το καροτσάκι και στάθηκαν με δέος μπροστά του, περνώντας μέσα από το πλήθος. Τότε ο πατέρας Δημήτριος «σταύρωσε» την κοπέλα σε όλο της το σώμα και, αφού την κοίταξε, της έδωσε το χέρι του και της είπε: «Σήκω!»

Αποσβολωμένοι

Η προσκυνήτρια που γνωστοποίησε το περιστατικό περιέγραψε πώς η κατάκοιτη γυναίκα κοιτούσε αποσβολωμένη τον πατέρα Δημήτριο για μερικά δευτερόλεπτα, μη ξέροντας τι να κάνει. Ωστόσο, γρήγορα παραμέρισε τις αναστολές της και, αντλώντας θάρρος από την πίστη της, στηρίχτηκε με όση δύναμη βρήκε πάνω στον ιερέα και στον πατέρα της. Αμέσως μετά, έκανε να σηκωθεί στα πόδια της!

«Αφησέ την σε μένα!» άκουσαν οι πιστοί τον ιερέα να λέει, απευθυνόμενος στον πατέρα της κατάκοιτης νεαρής, που αμέσως υπάκουσε και άφησε την κόρη του.

Υποβασταζόμενη από τον πατέρα Δημήτριο, η γυναίκα διένυσε μία απόσταση περίπου έξι επτά μέτρων και επέστρεψε πάλι στο καροτσάκι της! «Η εκκλησία σείστηκε από τη συγκίνηση του κόσμου, δάκρυα κύλησαν στα μάτια όλων των προσκυνητών…» ανέφερε χαρακτηριστικά η αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφοντας τις συγκλονιστικές σκηνές που ακολούθησαν, για να προσθέσει πως ακόμη και ο πατέρας Δημήτριος δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του!

Αφού ανέκτησε την ψυχραιμία του, ο εφημέριος του ναού άφησε για λίγο την κοπέλα να ξεκουραστεί και, έτσι όπως ήταν καθισμένη, της έδειξε ορισμένες ασκήσεις. Πώς, για παράδειγμα, να κάνει ποδήλατο ή να λυγίζει τα πόδια της. Παράλληλα, η γυναίκα προσπάθησε να σηκωθεί μόνη της από το καροτσάκι, αλλά έχασε την ισορροπία της. Ομως ο ιερέας, που ήταν συνεχώς δίπλα της, την κράτησε για να μην πέσει και την παρακίνησε να διανύσει την ίδια απόσταση με πριν.

Η Δήμητρα έκανε και αυτή τη φορά ό,τι της είπε ο πατέρας Δημήτριος, όμως περίπου στα μέσα της διαδρομής οι αντοχές της την εγκατέλειψαν, με αποτέλεσμα να την πάρει αγκαλιά ο ιερωμένος και να την καθίσει στο αναπηρικό αμαξίδιο.

Οπως περιέγραψε στο τέλος της ανάρτησής της η αυτόπτης μάρτυρας, η συγκίνηση της κοπέλας ήταν τόσο μεγάλη, ώστε με δυσκολία κατόρθωσε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της! Την ίδια απερίγραπτη χαρά ένιωσε ενώ κατευθυνόταν προς την έξοδο του ναού, κρατώντας σφιχτά από το χέρι την κόρη της -όπως ήταν, άλλωστε, η επιθυμία της μικρής-, αλλά και όταν άρχισε να κατεβαίνει ένα ένα τα σκαλοπάτια του προαυλίου της εκκλησίας!

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...