Της κακομοίρας για την αμύθητη περιουσία

❱❱ Την ώρα που πλησιάζει ο «πόλεμος» ο εφοπλιστής παντρεύεται και επί ελληνικού εδάφους τη Μέρμηγκα

❱❱ Μήλον της Εριδος εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, βίλες-υπερπαραγωγές και χλιδάτα διαμερίσματα

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Με αληθινά -αυτή τη φορά- δεσμά αναμένεται να ενωθούν σύντομα ο 62χρονος εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η 26χρονη Δήμητρα Μέρμηγκα, οι οποίοι δεν περίμεναν ούτε λεπτό για να προγραμματίσουν τον γάμο τους μετά την οριστική έκδοση του διαζυγίου του προέδρου της Danaos Corporation με την πρώην σύζυγό του Σοφία Γιαννικοπούλου.

Το ζευγάρι, που σε πείσμα των προκαταλήψεων για τη μεγάλη διαφορά ηλικίας που το χωρίζει, ζει έναν παράφορο έρωτα, καρπός του οποίου είναι ένα κοριτσάκι μόλις επτά μηνών (το πέμπτο παιδί για τον 62χρονο ισχυρό άνδρα της ναυτιλίας), προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου του, που θα γίνει στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Η αναγγελία, μάλιστα, δημοσιεύθηκε στις 12 Μαρτίου στην εφημερίδα «Εστία».

f3 10
Η αγγελία του γάμου που δημοσιέυτηκε στην «Εστία»

Εχοντας λάβει πριν από περίπου έναν μήνα την… ευλογία του Αρείου Πάγου, που σήμανε οριστικά και αμετάκλητα τη λύση του προηγούμενου γάμου του με την πρώην πρωταγωνίστρια σε βιντεοταινίες του ’80 και μητέρα ακόμη δύο παιδιών του, ο εφοπλιστής από τη Φωκίδα αφήνει πίσω του πλέον το παρελθόν που τον στοίχειωνε την τελευταία τριετία.

Η τελετή στο Σορέντο

Η είδηση πως ο μυθικός γάμος του εφοπλιστή τον περασμένο Ιούνιο με τη νεαρή εγκυμονούσα τότε Δήμητρα Μέρμηγκα στο Σορέντο της Ιταλίας δεν ήταν παρά μια… φιέστα χωρίς ουσιαστική επικύρωση είχε σκάσει σαν βόμβα στους κοσμικούς κύκλους της χώρας.

Κι αυτό καθώς η λύση του γάμου του με την εν διαστάσει τότε σύζυγό του είχε «μπλοκάρει» νομικά, αφού η Σοφία Γιαννικοπούλου είχε προσφύγει στον Αρειο Πάγο, εμποδίζοντας την επισημοποίηση του νέου δεσμού του 62χρονου! Πριν από περίπου έναν μήνα, ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο έλυσε τον γόρδιο δεσμό που κρατούσε «όμηρο» τον εφοπλιστή, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο σε έναν νέο γάμο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η τότε εν διαστάσει σύζυγος του Γιάννη Κούστα κατά της εφετειακής απόφασης, η οποία έλυε τον γάμο τους.

Οι αντιρρήσεις της ηθοποιού ωστόσο είχαν αφετηρία όχι το διαζύγιο καθαυτό, αλλά, όπως υποστηρίζει η πλευρά της, τον προσδιορισμό της ημερομηνίας κατά την οποία επήλθε η μεταξύ τους διάσταση. Και αυτό καθώς θα αποτελούσε ενδεχομένως «αγκάθι» στις οικονομικές διεκδικήσεις της αναφορικά με την κοινώς αποκτηθείσα περιουσία κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.


Δεξιά: Το ζευγάρι Δήμητρα Μέρμηγκα και Γιάννης Κούστας σε διακοπές. Αριστερά: Με τον καρπό του έρωτά τους 

«Ο μη ακριβής προσδιορισμός της έναρξης της διάστασης μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους αντιφατικών κρίσεων και να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου» τόνιζε χαρακτηριστικά στην αίτησή της, αναφερόμενη στην πολυσυζητημένη αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του Γιάννη Κούστα για τα περιουσιακά αποκτήματα, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί σε λίγες μέρες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ο Αρειος Πάγος, ωστόσο, απέρριψε την επίμαχη αίτηση της πρώην ηθοποιού με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο, ανάβοντας οριστικά το πράσινο φως στον ζάπλουτο εφοπλιστή να πραγματοποιήσει ένα… αληθινό μυστήριο με την αγαπημένη του Δήμητρα-Αναστασία Μέρμηγκα, όπως αναγράφεται το όνομά της στην αναγγελία γάμου που δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου.

f4 giannis k dimitra koysta

Το ζευγάρι αναμένεται άλλωστε να προχωρήσει παράλληλα και στη βάπτιση της κόρης που απέκτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η οποία θα πάρει το όνομα Κατερίνα, από την πεθερά του Γιάννη Κούστα.

—-

316321Την… Πρωταπριλιά η «μητέρα των μαχών»

Αστρονομικές διεκδικήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και υπερπολυτελείς βίλες σε Γλυφάδα και Λαγονήσι καθώς και πανάκριβα διαμερίσματα των νοτίων προαστίων είναι το μήλον της Εριδος στη… μητέρα των μαχών που θα δώσουν ανήμερα την Πρωταπριλιά στις δικαστικές αίθουσες ο εφοπλιστής και η πρώην σύζυγός του Σοφία Γιαννικοπούλου. Οι αγωγές που έχει ανταλλάξει το πρώην ζευγάρι, που επί περίπου 16 έτη διήγε βίο ανθόσπαρτο, θα συνεκδικαστούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, που θα κληθεί να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με την περιουσία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

* φωτό δεξιά: Η Σοφία Γιαννικοπούλου

Στις 22 Οκτωβρίου του 2018 η επίμαχη δίκη αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα της Σοφίας Γιαννικοπούλου, η οποία απέσυρε την αρχική αγωγή της σε βάρος του 62χρονου εφοπλιστή με την οποία διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 171.000.000 ευρώ. Και αυτό καθώς τρεις ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης η ίδια κατέθεσε νέα αγωγή, αυξάνοντας το ύψος των απαιτήσεών της σε… 234.000.000 ευρώ ως μερίδιο από την επαύξηση της περιουσίας του Γιάννη Κούστα την περίοδο του γάμου τους αλλά και κατά την τριετή διάστασή τους.

Τι διεκδικεί

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πρώην σύζυγος στο δικόγραφο της αγωγής, η ίδια συνέβαλε καθοριστικά στη «γιγάντωση» της περιουσίας του ισχυρού άνδρα της ναυτιλίας όσα χρόνια στάθηκε στο πλευρό του και ζητά το 1/3 από την επαύξηση της κοινής, όπως υποστηρίζει, περιουσίας.

Μάλιστα, κατά την πληθωρική κυρία Γιαννικοπούλου η εικόνα του εφοπλιστή… αναβαθμίστηκε από τη δική της παρουσία και η ίδια τον στήριξε επί σειρά ετών επιβλέποντας ακόμη και τον… διάκοσμο στα γραφεία της εταιρίας του! Το μερίδιο που διεκδικεί αφορά τόσο τα κέρδη από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες του 62χρονου όσο και μετοχές, διαμερίσματα αλλά και το εντυπωσιακό σκάφος του Γιάννη Κούστα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ στο κύριο αίτημα της αγωγής της αποτιμά στα 702.000.000 ευρώ την επαύξηση της περιουσίας του Γιάννη Κούστα, σε επικουρικό αίτημά της κάνει… έκπτωση και περιορίζει τις διεκδικήσεις της στο ποσό των 132.000.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας την πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρίας Danaos λόγω της χρηματιστηριακής κρίσης. Στην προηγούμενη αγωγή της πάντως, την οποία απέσυρε, η πρώην ηθοποιός υποστήριζε, μεταξύ άλλων, πως η φιλανθρωπική της δράση και η εν γένει παρουσία της στο πλευρό του αποτέλεσαν την πύλη για να εισέλθει στα σαλόνια γαλαζοαίματων, μεταξύ των οποίων και η βασίλισσα Ελισάβετ.

—-

Τι απαντά ο ισχυρός άνδρας της ναυτιλίας

Ο εφοπλιστής δεν είχε αφήσει αναπάντητες τις εξωφρενικές, όπως θεωρεί, απαιτήσεις της πρώην συζύγου του και είχε στραφεί με αγωγή σε βάρος της, ζητώντας πίσω τα ακίνητα που της είχε παραχωρήσει! Μάλιστα, έχει προβεί ήδη στην ανάκληση των δωρεών ακινήτων που είχε κάνει στην άλλοτε αγαπημένη σύζυγό του και ζητά από το δικαστήριο να την επικυρώσει προκειμένου η βίλα-υπερπαραγωγή στη Γλυφάδα, όπου εξακολουθεί να διαμένουν η Σοφία Γιαννικοπούλου και η μία κόρη της (η άλλη σπουδάζει στις ΗΠΑ), η εξοχική κατοικία που δεσπόζει σε περιοχή «φιλέτο» του Λαγονησίου και άλλα ακίνητα των νοτίων προαστίων να επιστρέψουν στην κατοχή του.

offer

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ