Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ με τη «σκοτεινή» δράση του 40χρονου Κινέζου (video)

Ανατριχίλα προκαλεί το εφιαλτικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η Αρχή Ελέγχου Νοσημάτων της Ουχάν αντί να ελέγξει μπορεί και να «γέννησε» σε επιστημονικό εργαστήριο την τρομακτική πανδημία του νέου κορονοϊού, που σπέρνει τον θάνατο και τον πανικό σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της «Daily Mail» το κουβάρι των αποκαλύψεων για την αρχή του κακού ξετυλίγεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 7 λεπτών, που προβλήθηκε λίγες μέρες πριν «σκάσουν» τα πρώτα κρούσματα στην κινεζική Ουχάν!

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, η κάμερα ακολουθεί-δείχνει τον Κινέζο ιολόγο Τιάν Τζουνχούα σε μια «σκοτεινή» αποστολή σε σπηλιές με νυχτερίδες, στην επαρχία Χουμπέι. Στα πλάνα που κόβουν την ανάσα, (το αίμα μας πάγωσε την ώρα που βλέπαμε το ντοκιμαντέρ), ο ιολόγος, μαζί τον επιστήμονα-συνεργάτη του (σ.σ. δεν κατονομάζεται), φορώντας ολόσωμες ειδικές στολές προστασίας, μπαίνει σε σπηλιές και πιάνει με ειδική απόχη νυχτερίδες. Στη συνέχεια, με εργαλεία και με χειρουργική μεθοδικότητα αφαιρεί από τα θηλαστικά ιστούς και αίμα, εκφράζοντας μάλιστα on camera τους φόβους του γι’ αυτό που κάνει, τόσο για την ασφάλεια του ίδιου όσο και του πληθυσμού.

Το νέο ντοκιμαντέρ που αναζωπυρώνει το εφιαλτικό σενάριο του εργαστηριακού λάθους, ακόμα και αυτό της ηθελημένης χρήσης του ιού ως βιολογικού όπλου, έχει τον τίτλο «Νεολαία στην Άγρια Φύση: Αόρατος Υπερασπιστής» και εντάσσεται σε μια σειρά από ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει το έργο νέων Κινέζων επιστημόνων. Την παραγωγή του υπογράφει το σάιτ China Science Communication, το οποίο ανήκει στην «Εταιρία Για την Επιστήμη και την Τεχνολογία».

Το επίμαχο επεισόδιο που προβλήθηκε τον Δεκέμβριο, λίγες μόλις εβδομάδες πριν να εμφανιστούν τα κρούσματα στην Ουχάν, παρακολουθεί την καθημερινότητα του Τιάν, που περνάει τις μέρες του στις υγρές και σκοτεινές σπηλιές για να πιάσει νυχτερίδες για την ερευνητική του δουλειά. Ο 40χρονος πατέρας δύο παιδιών είναι βοηθός επικεφαλής τεχνικός του Τμήματος Απολύμανσης και Απεντόμωσης του Δημοτικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Ουχάν. Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο Κινέζος επιστήμονας λέει χαρακτηριστικά: «Δουλεύω στον τομέα της συλλογής και κατηγοριοποίησης δειγμάτων ιών και είμαι ο αμυντικός σε μια αόρατη γραμμή άμυνας» εξηγώντας τη δουλειά του. «Οι νυχτερίδες είναι φορείς διάφορων ιών. Μπορεί κάποιος να βρει τους περισσότερους ιούς που ευθύνονται για ανθρώπινες ασθένειες σε αυτές» λέει, μάλιστα με ανατριχιαστικά προφητικό τρόπο.

Εξομολογείται δε ότι συχνά νιώθει φόβο κατά τη διάρκεια τέτοιων ερευνητικών εξόδων, που μπορούν να διαρκέσουν μέρες. «Μπορώ να νιώσω τον φόβο. Τον φόβο των λοιμώξεων και τον φόβο να χαθώ. Ο φόβος με κάνει να κάνω κάθε βήμα με άκρα προσοχή» προσθέτει. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο εν λόγω ερευνητής έχει επισκεφτεί δεκάδες σπηλιές στο Χουμπέι και έχει μελετήσει πάνω από 300 φορείς ιών τα τελευταία δέκα χρόνια. «Ελπίζω ότι αυτά τα δείγματα ιών θα χρησιμοποιηθούν μόνο στην επιστημονική έρευνα και δεν θα χρησιμοποιηθούν στην πραγματική ζωή» λέει, εγείροντας ερωτηματικά. Τι μπορεί να τον κάνει να φοβάται ότι αυτοί οι ιοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πραγματική ζωή;

Τα σενάρια του βιολογικού πολέμου πλέον φαντάζουν πιο αληθινά από ποτέ, την ώρα μάλιστα που δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν την Κίνα για συγκάλυψη σε ό,τι αφορά την πηγή αλλά και το πραγματικό μέγεθος της πανδημίας στη χώρα. Μάλιστα, γιατρός από την Ουχάν, που ήταν μεταξύ των πρώτων που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, έχει εξαφανιστεί. Η δρ. Αι Φεν φέρεται να είχε δεχθεί σκληρές επικρίσεις από τους αξιωματούχους του νοσοκομείου της Ουχάν, όταν ανέβασε φωτογραφία ασθενή, χαρακτηρίζοντας αυτός που έχει «κορονοϊό SARS». Οι δικοί της άνθρωποι υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχει συλληφθεί.

vlcsnap 2020 04 01 16h55m04s433

vlcsnap 2020 04 01 16h56m19s633

vlcsnap 2020 04 01 16h56m21s590

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...