Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Πρωτοφανεiς αποκαλύψεις! Το 5G θεριεύει τον ιό;

Τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ένοχη σχέση του δικτύου 5G, πρόκειται για την επόμενη γενιά δικτύου στην κινητή τηλεφωνία, που υπόσχεται πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες, με τον εφιάλτη της πανδημίας είναι κάτι παραπάνω από σοκαριστικά!

Μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι ο νέος θανατηφόρος κορονοϊός ξεκίνησε από την Ουχάν, σύμφωνα με επίτιμο καθηγητή πανεπιστημίου των ΗΠΑ, αφού -όπως εξηγεί- αυτή η πόλη είχε επιλεγεί να αποτελέσει την πρώτη 5G «έξυπνη πόλη» της Κίνας. Ο Μαρτίν Παλ, συνταξιούχος καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, θερμός πολέμιος της τεχνολογίας 5G, ο οποίος είχε προειδοποιήσει με άρθρα του από την περασμένη άνοιξη για τους κινδύνους να εκτεθούν σε αυτή πληθυσμοί χωρίς να έχουν γίνει δοκιμές για την ασφάλειά της, ανάρτησε στο διαδίκτυο άρθρο του, που συνδέει ξεκάθαρα την τεχνολογία αυτή με τη διασπορά του Covid-19.

Όπως διευκρινίζει ο καθηγητής, το θέμα που εγείρεται «δεν είναι αν η τεχνολογία 5G είναι υπεύθυνη για τον ιό, αλλά για το αν αυτή η ακτινοβολία, μέσω ενεργοποίησης των τασο-ελεγχόμενων καναλιών ασβεστίου VGCC στις μεμβράνες των κυττάρων, μπορεί να προκαλέσει όξυνση στην αναπαραγωγή του ιού ή στην εξάπλωση του ή το πόσο θανατηφόρος μπορεί να γίνει». Αναφέροντας δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου για τον ρυθμό τοποθέτησης των σχετικών κεραιών στην Ουχάν, ο καθηγητής παρατηρεί ότι όσο περισσότερες εγκαθίσταντο, κυρίως μετά τον Οκτώβριο του 2019, τόσο επιταχυνόταν η εξάπλωση του ιού.

Πώς μπορεί, όμως, να γίνεται αυτό; Ο Αμερικανός επιστήμονας τονίζει ότι το ιικό RNA, που παίζει ρόλο στη διάδοση ενός ιού, διεγείρεται, μεταξύ άλλων, από το οξειδωτικό στρες, αλλά και από το αυξημένο ενδοκυττάριο ασβέστιο, τη φλεγμονή και την απόπτωση (τον προγραμματισμένο, δηλαδή, κυτταρικό θάνατο), διαδικασίες όλες που εμφανίζονται αυξημένες έπειτα από έκθεση στην ακτινοβολία EMF. Μάλιστα, ο Παλ συνοδεύει τα όσα υποστηρίζει με βιβλιογραφία από προηγούμενες, σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις. Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι η βασική αιτία θανάτου από τον νέο κορονοϊό είναι η πνευμονία και τονίζει ότι η πνευμονία οξύνεται σοβαρά από τις πέντε επιδράσεις της ενεργοποίησης των τασο- ελεγχόμενων καναλιών ασβεστίου VGCC στις μεμβράνες των κυττάρων, δηλαδή το αυξημένο ενδοκυττάριο ασβέστιο, το οξειδωτικό στρες, την αύξηση του Νf-KappaB, τη φλεγμονή και την απόπτωση.

Είδος φαρμάκου

Σε παραπομπή του σε παλιότερη δημοσίευση άλλου επιστήμονα, προκύπτει ότι οι αναστολείς των διαύλων ασβεστίου, το ίδιο είδος φαρμάκου που μπλοκάρει τις επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (EMF), είναι χρήσιμο στη θεραπεία της πνευμονίας. Αυτό προβλέπει, κατά τον Παλ, ότι «η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, δρώντας μέσω της ενεργοποίησης των VGCC στις κυτταρικές μεμβράνες, θα προκαλέσει αυξανόμενα σοβαρή πνευμονία και, ως εκ τούτου, η ακτινοβολία 5G, καθώς και άλλοι τύποι ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μπορεί να αυξήσουν τους θανάτους από πνευμονία».

Καταλήγει, λοιπόν, ο επιστήμονας στο συμπέρασμα ότι «η ακτινοβολία 5G είναι πιθανό να οξύνει σημαντικά την εξάπλωση του κορονοϊού και να αυξήσει σημαντικά το πόσο θανατηφόρες θα είναι οι μολύνσεις που θα προκληθούν από αυτόν». Έχει όμως και το θετικό μήνυμα: «Όσοι από εμάς δεν ζούμε σε περιοχές με ακτινοβολία 5G και αποφεύγουμε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όποτε μπορούμε, θα γλιτώσουμε σημαντικά από τον αντίκτυπο αυτής της πανδημίας». Καταλήγει δε: «Είναι πολύ πιθανό ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει η Ουχάν για να ελέγξει την επιδημία είναι να απενεργοποιήσει το σύστημα 4G/5G».

Πολλοί Βρετανοί, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, διαβάζοντας αυτή τη θεωρία, που κυκλοφόρησε πολύ και από διασημότητες, όπως ο πρωταγωνιστής των ταινιών Hunger Games Γούντι Χάρελσον, πυρπόλησαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βρετανικής επιστημονικής κοινότητας, αλλά και διαψεύσεις από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για κίνδυνο του 5G για τη δημόσια υγεία. Το Mobile Uk, η ένωση των παρόχων δικτύου στη Βρετανία, διαβεβαίωσε ότι «οι έρευνες που έχει γίνει τα τελευταία 50 χρόνια των ραδιοσημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των 5G, έχουν οδηγήσει στη θέσπιση στάνταρντ ασφαλείας για την πρόληψη προβλημάτων υγείας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...