Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Πυρ» από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην Έλενα Ακρίτα! «Έγινες Κατίνα!»

Άστραψε και βρόντηξε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, στη δεύτερη ανάρτησή της, μία εβδομάδα μετά την εξομολόγησή της στην «Espresso» (που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων) για την οικονομική ανέχεια την οποία βιώνει τους τελευταίους μήνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και της αναλγησίας του κράτους!

Χθες, με μακροσκελή «ανοιχτή επιστολή» προς όλους (έχοντας ευχαριστήσει παράλληλα όλους όσοι της στάθηκαν, από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο, τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, έως τον Γιώργο Λιάνη και καλλιτέχνες, αλλά και απλό κόσμο), επιτίθεται προσωπικά και στην Έλενα Ακρίτα για όσα έγραψε σε άρθρο της στα «ΝΕΑ» με τίτλο «Η κόρη του Μίκη», στο οποίο η τελευταία αναρωτιόταν μεταξύ άλλων πού ξόδεψε η κόρη του Μίκη 2.000.000 ευρώ σε δύο χρόνια, γράφοντας μάλιστα ότι η Μαργαρίτα διασύρει τον πατέρα της!

«Καλά, δεν περίμενα να είσαι τόσο κουτσομπόλα! Έγινες Κατίνα! Εγώ, που σε θαύμαζα πάντα από παιδάκι, διάβαζα πάντα όλα τα γραπτά σου, δεν σε θαυμάζω πια. Σε λυπάμαι. Κάνεις πολύ κακό στον πατέρα μου, 95 χρονών, εσύ που γράφεις όλες αυτές τις αηδίες. Συμπεριφέρεσαι μ’ εμάς σαν πλύστρα» είναι μερικές από τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε η κόρη του Θεοδωράκη, ανοίγοντας μια μεγάλη κόντρα με την αρθρογράφο!

Οικονομικό αδιέξοδο

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η Μαργαρίτα, μέσω του προσωπικού της προφίλ στο facebook, απηύθυνε έκκληση προς τους διαδικτυακούς της φίλους να τη βοηθήσουν, καθώς η οικονομική ανέχειά της είχε ως αποτέλεσμα να της κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα στο σπίτι της στο Βραχάτι. Η «Εspresso» πρώτη έφερε στο φως της δημοσιότητας την ανάρτηση της κόρης του Μίκη, ενώ η ίδια, μιλώντας αποκλειστικά και μόνο στην εφημερίδα μας, αποκάλυψε το τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει!

theodorakis

«Ο γολγοθάς μας ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο» είχε εξομολογηθεί η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην «Espresso». «Λόγω της συμπλήρωσης των 95 ετών από τη γέννηση του πατέρα μου, είχαμε κλείσει 45 συναυλίες. Εξαιτίας όμως του κορονοϊού, οι συναυλίες αυτές κατέληξαν από 45… πέντε, από τις οποίες οι τρεις είναι απλήρωτες. Πώς να ζήσουμε; Πώς να δώσω τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ, για την περίθαλψη του πατέρα μου; Τα πάντα έχουν πέσει στο κεφάλι μου. Μας έκοψαν το ρεύμα, φαγητό δεν έχουμε ούτε για εμάς ούτε για τα ζώα που περιθάλπω. Αν μας κόψουν και το νερό, δεν μου μένει τίποτε άλλο παρά να δέσω μια θηλιά στον λαιμό μου και να πεθάνω» ανέφερε στο φύλλο της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις σε όλο το διαδίκτυο, ενώ πολλά media μετά τα όσα είπε στην «Espresso» έσπευσαν να τη «σταυρώσουν»!

Χθες, όμως, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αφήνοντας λίγο να καταλαγιάσει ο θόρυβος, επέστρεψε και με μια μακροσκελή ανάρτηση καταφέρεται εναντίον όλων εκείνων που την επέκριναν δημοσίως! Στο πρώτο σκέλος, η κόρη του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη δίνει ευχές και κατάρες προς το υπουργείο Πολιτισμού. «Ευχές και κατάρες, και το παράπονό μου για την αδιαφορία του υπουργείου Πολιτισμού. Κανιβαλίζουν, τρώνε τις σάρκες μου, σκοτώνουν τον πατέρα μου και μας ξεσκίζουν! Διαβάστε με, ιδιαίτερα οι κανίβαλοι κι οι ανθρωποφάγοι. Οι πρόστυχοι, οι χυδαίοι, οι προκλητικοί κι οι ανήθικοι! Οι άξεστοι, οι αγροίκοι. Με πίκραναν πολύ, περισσότερο κι ανεπανόρθωτα τον πικραμένο πατέρα μου. Και, πιστέψτε με, αν ζούσα μόνη χωρίς τα 52 μωράκια μου, δεν θα μιλούσα, όπως τόσους μήνες δεν μιλούσα, και θα παρέμενα στο απόλυτο σκοτάδι» έγραψε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Καταφέρνω και διατηρώ το ηθικό μου παρά τα δυσμενή σχόλια. Με βρίζουν πως είμαι ξεφτίλα και ξεφτιλίζω τον πατέρα μου! Μα, δεν ντρέπονται καθόλου; Εγώ βρέθηκα στο χείλος του γκρεμού, δύο μέρες στο σκοτάδι, χωρίς ρεύμα και ειλικρινά το ψυγείο τελείως άδειο, τα 52 ζωάκια να με κοιτάνε στα μάτια, τρεις μέρες χωρίς απολύτως καθόλου φαΐ. Εγώ απλά δεν έχω να φάω με τα σκυλάκια και τα γατάκια, έτσι απλά και ζήτησα βοήθεια από τους φίλους μου, έτσι απλά κι αθώα. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Είναι καλοί οι άνθρωποι. Απίστευτα καλοί, ψυχούλες. Εγώ, άνθρωποι, βοήθεια ζήτησα. Όχι ζητιανιά».

Όπως προαναφέραμε, στην καταιγιστική της απάντηση η Μαργαρίτα (και αφού είχε πει ότι ετοιμάζει αγωγές) βάζει στο κάδρο και την Έλενα Ακρίτα! Αφού την αποκαλεί, λοιπόν, «Κατίνα» και λέει ότι με όσα γράφει κάνει κακό στον πατέρα της, τον Μίκη, της διαμηνύει: «Σε λυπάμαι για το χαμηλό επίπεδο που έχεις πέσει. Ή μήπως σε παρέσυραν; Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των κανιβάλων, ανθρωποφάγων! Και κάτι ακόμη: Δεν αγαπάς τον πατέρα μου. Άσε εμένα, ποτέ δεν με αγάπησες. Πόσα δεν λέω κακά στον κατάκοιτο πατέρα μου για να μη στενοχωριέται, ο οποίος γνωρίζει βεβαίως την κατάστασή μου, αλλά αδυνατεί να με βοηθήσει οικονομικά. Τα δυσάρεστα δεν κάνει να τα λέμε σε γέρους ανθρώπους, γιατί είναι πολύ αδύναμοι. Δεν πρέπει να τους στενοχωρούμε, έτσι ανήμποροι που είναι οι γέροι. Γράφοντας και σχολιάζοντας με αυτόν τον ελεεινό τρόπο την απλή ανάρτησή μου για βοήθεια από τους φίλους μου, γιατί βρίσκομαι στο χείλος του γκρεμού, ξεσκίσατε την πολύ άρρωστη καρδούλα του πατέρα μου και σας καθιστώ υπεύθυνους αν πάθει τώρα το παραμικρό! Του κάνεις κακό! Εμένα πώς να με βλάψεις; Είμαι power! Όχι εμένα, που είμαι power».

theodoraki

Και συνεχίζει: «Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των κανιβάλων, ανθρωποφάγων… Αναξιοπρεπής, συμπεριφέρεσαι με απρεπή και ανάρμοστο τρόπο. Με ποιο δικαίωμα αναφέρεσαι στα προσωπικά μου δεδομένα; Η προσβλητική ανάλυσή σου με εξέθεσε δημοσίως. Αντί να με κουτσομπολεύεις, δεν μου στέλνεις κάνα σακί ξηρά τροφή – δεν στοιχίζει πάνω από 20 ευρώ».

Να σημειώσουμε πως λίγο μετά την ανάρτηση της Θεοδωράκη η Ακρίτα ανταπάντησε, γράφοντας χαρακτηριστικά στη σελίδα της στο facebook: «Η κυρία Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε κείμενό της εξαπολύει κατάρες προς πάσα κατεύθυνση και χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς για μένα. Δεν μπορώ και δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό το επίπεδο. Σέβομαι τον Μίκη Θεοδωράκη. Σέβομαι το έργο του, την ιστορία του, την υστεροφημία του. Ό,τι είχα να γράψω το έγραψα. Δεν επανέρχομαι. Εκτός αν προκληθώ».

Καταστροφή

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αποφασίζει να «φωτίσει» τα περί οικονομικής ανέχειας, γράφοντας: «Η ζωή μ’ έφερε σ’ αυτή την τετελεσμένη ολική καταστροφή και μη αναστρέψιμη, δυστυχώς, πολλούς μήνες τώρα, και πάλι δυστυχώς για ακόμη ατέλειωτους μήνες, έως του χρόνου το καλοκαίρι, αν ο Θεός μάς επιτρέψει να ξαναδουλέψουμε».

Και εξηγεί ότι όλα ξεκίνησαν από τα Μνημόνια και το ΔΝΤ, με την πανδημία να ολοκληρώνει την καταστροφή της οικογένειας Θεοδωράκη: «Μας απαγόρεψαν να δουλεύουμε, να κάνουμε συναυλίες, επιδόματα δεν υπήρχαν για εμάς κι έφτασα στο σημείο να κινδυνεύω να βρεθώ στον δρόμο πεινασμένη. Καταστράφηκα. Ζάχαρη, μακαρόνια, φασόλια, φακές και καμιά σοκολάτα. Μη μας ξεχνάτε. Εμείς στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό, όπως το λένε, είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες. Είμαστε πάρα πολλοί και ειλικρινά πεινάμε. Τόσο απλά. Πεινάμε. Ένδεια, ανέχεια, στέρηση, δυστυχία, μιζέρια, εξαθλίωση. Διακανονισμοί, συχνά κόψιμο νερού και τηλεφώνου, και όλο τέτοια, μήνες αγωνίας, κυνηγητό ασταμάτητο με τηλεφωνήματα από όλους αυτούς τους δικηγόρους που αναλαμβάνουν τα χρέη – τους έμαθα απέξω! Τίποτ’ άλλο η ζωή μου, όλο γύρω από τα χρέη, τους ατέλειωτους λογαριασμούς και τις απειλές διακοπών, και πώς να βρούμε για να φάμε. Τα ζωάκια, εγώ, αλλά και τα παιδιά που είναι ακριβώς στην ίδια φάση, χωρίς δουλειά. Ένας συνεχής εφιάλτης, που τον συνήθισα και που δεν τελείωσε φυσικά, και θα συνεχίσει έως το καλοκαίρι του 2021 και βάλε».

8429 MIKIS THEODORAKIS MARGARITA THEODORAKI 2662016 1

«Έτσι και πάθει κάτι ο πατέρας μου, τη βάψατε»

Μέσα σε όλα αυτά, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τα υποτιθέμενα πλούτη του πατέρα της.

«Πολλοί ασχολείστε με τα πλούτη του πατέρα μου και τον προσβάλλετε. Γιατί ο πατέρας μου είναι ένας ποιητής, δεν ήταν ούτε έμπορας ούτε επιχειρηματίας ούτε εφοπλιστής – στόχος του στη ζωή του δεν ήταν τα χρήματα. Κι εσείς τον σχολιάζετε για τα χρήματά του. Ο στόχος στη ζωή του ήταν η δημιουργία της τέχνης. Η τέχνη του ήταν μεγαλειώδης. Και περισσότερο η αφοσίωσή του στον Αγώνα για λευτεριά απ’ όταν ήταν έφηβος, και τον βασάνισαν οι Ιταλοί στο υπόγειο της commandatura στην Τρίπολη, νεαρός τελειόφοιτος του Γυμνασίου. Είστε γελοίοι, λοιπόν, να αναφέρεστε στα πλούτη ενός αγωνιστή και ενός πεφωτισμένου δημιουργού, του μοναδικού στη χώρα μας. Πρέπει να ντρέπεστε που αμαυρώνετε το όνομά του με τις εγκληματικές ανοησίες που γράφετε ανελέητα. Αντί να καμαρώνετε που έχουμε για εμάς, εμείς οι Έλληνες, ένα τόσο λαμπρό παλικάρι, που πάλεψε για το δίκιο μας κι ακόμη παλεύει κατάκοιτος στο κρεβάτι του, αιωνόβιος, γλυκός, καλός πατέρας. Αντί να καμαρώνετε για το θεϊκό έργο του, που εξυψώνει την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης. Αντί να είστε περήφανοι που έχετε την τύχη να ζείτε την εποχή που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης! Αντί για αυτό, μέσω εμού προσπαθείτε να τον ρεζιλέψετε. Ποιον; Τον γίγαντα του αιώνα; Είστε χαζοί, αλλά κι επικίνδυνοι! Αν πάθει το παραμικρό ο πατέρας μου, σας καθιστώ υπεύθυνους! Έτσι και πάθει κάτι ο πατέρας μου, τη βάψατε»!

«Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ είμαι απελπισμένη…»

Ωστόσο, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αποφάσισε να δημοσιοποιήσει και τις τρεις απεγνωσμένες επιστολές που είχε στείλει τόσο προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όσο και προς τον πρωθυπουργό, κάνοντας γνωστό το «δράμα της οικογένειας Θεοδωράκη», όπως αναφέρει η ίδια.

«Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ είμαι η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, υπεύθυνη για την οργάνωση συναυλιών της Λαϊκής Ορχήστρας “Μίκης Θεοδωράκης”» αναφέρει στην αρχή των επιστολών της, ενώ του αποδίδει τα εύσημα για την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση κατά του κορονοϊού. Και συνεχίζει: «Για τη δική μου οικογένεια εξελίσσεται απότομα ένα δράμα. Λόγω του ότι σταμάτησε κάθε εργασιακή μας δραστηριότητα…»

«Πώς θα ζήσουμε χωρίς ρεύμα;»

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό στάλθηκε στις 24 Μαΐου. Και, πραγματικά, φαίνεται ήδη η απελπισία της, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Λογαριασμοί απλήρωτοι, τεφτέρι στον μπακάλη, στον μανάβη, και πλέον τελείωσε κάθε πίστωση. Πώς θα ζήσουμε χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς τηλέφωνο… Μα και χωρίς φαΐ; Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι απελπισμένη, δεν υπάρχει καμιά σωτηρία…»

Η δεύτερη επιστολή της Μαργαρίτας, στάλθηκε προς την υπουργό Λίνα Μενδώνη στις 7 Σεπτεμβρίου και είναι πραγματικά γεμάτη οργή κατά της κυβέρνησης. Αφού της εξιστορεί μια σειρά από γεγονότα για το πώς αποκλείστηκε η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» από όλες τις συναυλίες, η κόρη του Μίκη κατακεραυνώνει την υπουργό.

«Είμαι αφάνταστα θυμωμένη που αναγκάζομαι στα 61 χρόνια μου να ζω αυτόν τον εφιάλτη λόγω της μεγάλης αδικίας που υφίσταμαι και της πλήρους, σκληρής αδιαφορίας της Πολιτείας. Να αναγκάζομαι μήνες τώρα να παρακαλάω τη ΔΕΗ να μη μου κόψει το ρεύμα, το ίδιο και την Cosmote. Να τους καταθέτω κάνα πενηντάρικο όποτε έχω» γράφει, ενώ αναρωτιέται: «Δεν είμαι Ελληνίδα πολίτης εγώ; Δεν υπάρχω στον τόπο αυτόν; Τι πρέπει να κάνω για να εισακουστώ;» Τέλος, στις 17 Οκτωβρίου η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επανέρχεται με νέα επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ζητάω να με καταλάβετε, να νιώσετε την απόγνωση που νιώθουμε…»

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...