Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Μένιος Mafia»: Με 9 αδικήματα ο Φουρθιώτης, τα 2 κακουργήματα! Ιδού η συμμορία…

Ως και το Μεγάλο Σαββάτο, οπότε θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, θα παραμείνει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο παρουσιαστής του καναλιού Νέο Epsilon Μένιος Φουρθιώτης.

Μετά τη σύλληψή του από το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του καναλιού του Φίλιππου Βρυώνη οδηγήθηκε λίγο μετά τη 1 χθες το μεσημέρι στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Φορώντας χειροπέδες, διπλή μάσκα, κουκούλα και τζόκεϊ, προσπάθησε να κρυφτεί όσο μπορούσε από τα φλας των φωτορεπόρτερ και τις κάμερες που τόσο λατρεύει. Με γρήγορες κινήσεις οι αστυνομικοί οδήγησαν τόσο τον ίδιο όσο και τους τρεις συγκατηγορούμενούς του στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους βαριές διώξεις.

DSC 5153
Ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγείται στον εισαγγελέα

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα και συγκεκριμένα για:

  • Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία στην προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Ψευδή καταγγελία
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε βάρος των τριών συγκατηγορουμένων του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για:

  • Σύσταση συμμορίας
  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
  • Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
  • Εκρηξη
  • Προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  • Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς
  • Παράνομη οπλοκατοχή
  • Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για το Μεγάλο Σάββατο προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Ηδη ο Μένιος Φουρθιώτης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο του Θέμη Σοφό, προκειμένου να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο.

24105255
Ένας εκ των συγκατηγορουμένων του Φουρθιώτη

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, φέρεται ότι πλήρωσε το ποσό των 40.000 ευρώ τους δύο ποινικούς συγκατηγορούμενούς του προκειμένου να κάνουν τις επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό και με καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο. Οι δύο Ελληνες ποινικοί που κατηγορούνται μαζί του φέρεται ότι πήραν από 20.000 ευρώ ο καθένας για να κάνουν τις επιθέσεις με το καλάσνικοφ και να βάλουν γκαζάκια στο σπίτι του. Μάλιστα ύστερα από έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκε το ποσό των 31.000 ευρώ.

5292570
Μένιος Φουρθιώτης και πίσω του ο ένας από τους δύο συγκατηγορουμένους του

Εκτός από τους δύο ποινικούς, συνελήφθη και ο αδελφός ενός από αυτούς, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ναρκωτικά και φέρεται ότι βοήθησε τους δύο να κρύψουν τη μηχανή με την οποία ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος συλληφθείς, όμως, δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο στα δικαστήρια, επικαλούμενος πρόβλημα με τη… μέση του!

Ομολογία

Οπως φέρεται ότι έχουν ομολογήσει οι δύο ποινικοί, το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο στις 16 Απριλίου. Ωστόσο, ενώ κατευθύνονταν εκεί για να θέσουν σε εφαρμογή όσα είχαν συμφωνηθεί, έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, και ακολούθησε η καταδίωξη με πυροβολισμούς. Ετσι, επέστρεψαν την επόμενη μέρα στις 17 Απριλίου και πυροβόλησαν τον μαντρότοιχο της βίλας του Φουρθιώτη!

menio
Αγνωστος «γαζώνει» με καλάσνικοφ τη μάντρα στη βίλα του Μένιου

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαλύπτουν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς Σ.Π. και Σ.Γ., αλλά και συναντήσεις τους ακόμη και στο σπίτι του. Οι δύο, πάντως, φέρεται ότι έχουν υποστηρίξει πως ήθελαν να εργαστούν ξανά ως security του Μένιου Φουρθιώτη και γι’ αυτό είχαν πολλές επαφές και συναντήσεις μαζί του.

Τα στοιχεία εις βάρος των τριών κατηγορουμένων που προκύπτουν από τις έρευνες των Αρχών είναι αποκαλυπτικά. Οπως είπαν, ο Μένιος Φουρθιώτης πίεζε τους δύο ποινικούς να γίνει στις 16 Απριλίου η επίθεση στο σπίτι του στον Διόνυσο, η οποία έγινε τελικά την επόμενη μέρα. Μάλιστα, λίγη ώρα πριν από την επίθεση φέρεται ότι επικοινώνησε με τον έναν εκ των δύο:

«Γιατί αργείς; Πού είσαι;» φέρεται ότι ρώτησε ο τηλεπαρουσιαστής, χωρίς ωστόσο να έχει διασταυρωθεί αν η συγκεκριμένη στιχομυθία αναφέρεται στην επίθεση ή σε κάποιο ραντεβού που είχαν προγραμματίσει. Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι δύο πλευρές και μετά τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη, με τον παρουσιαστή να ρωτά τους δράστες «τι έγινε;» και να τους τονίζει: «Να ξέρετε, είμαι δίπλα σας»!

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στους κάλυκες που βρέθηκαν κατά τις έρευνες που ακολούθησαν την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή έχει βρεθεί DNA του Σ.Γ. Ωστόσο, η υποψία των αστυνομικών είναι πως εκείνος που πυροβόλησε ήταν ο Σ.Π., ο οποίος είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις με τον Βασίλη Γρίβα που δολοφονήθηκε το Μάιο του 2017 έξω από το δημοτικό σχολείο του γιου του. Οι δύο ποινικοί, που θεωρούνται πολύ σκληροί κακοποιοί, είναι οι ίδιοι που τοποθέτησαν και τα γκαζάκια στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Μάλιστα, ο Σ.Π. είχε από το παρελθόν εμπειρία στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Χθες, πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με ανακοίνωσή του έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του παρουσιαστή, ο οποίος φέρεται ότι πλήρωσε τους δύο συνεργούς του να γαζώσουν το σπίτι του λίγες μέρες μετά την άρση της αστυνομικής δύναμης που είχε τεθεί στη φύλαξή του.

«Η Ελληνική Αστυνομία μάχεται πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της. Η επιτυχία της να ξεδιαλύνει ταχύτατα μιαν εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση, οδηγώντας τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη, μαρτυρεί τον υψηλό επαγγελματισμό της. Νιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ και δημοσίως την ομάδα που εργάστηκε για την υπόθεση αυτή» έγραψε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Το κινητό «φάντασμα» που είχε στα χέρια του το αγόρι του Epsilon

Αίσθηση και έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι στην κατοχή του παρουσιαστή του καναλιού Νέο Epsilon βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πακιστανικό κινητό, ένα τηλέφωνο «σκιά» ή «φάντασμα», όπως αποκαλείται στη γλώσσα του υποκόσμου. Πρόκειται για καρτοκινητά τηλέφωνα που ενεργοποιούνται με ψευδή στοιχεία, κυρίως αλλοδαπών άγνωστης διαμονής, ώστε να μην εντοπίζεται ο κάτοχός τους.

44052887 10156625008728903 3430106791214579712 n

Από το συγκεκριμένο τηλέφωνο, πιθανολογείται ότι έγινε η επικοινωνία με τους κακοποιούς, ενώ οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης.

Ομως, γιατί κατείχε ο Μένιος Φουρθιώτης το συγκεκριμένο τηλέφωνο και πότε περιήλθε στα χέρια του; Τον τελευταίο μήνα ή αρκετό καιρό τώρα; Για να μιλάει μόνο με τους δύο ποινικούς που φέρεται ότι πλήρωσε για να «γαζώσουν» το σπίτι του και να βάλουν γκαζάκια για να του δώσει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω τη φρουρά του;

Ή με το εν λόγω μιλούσε και με άλλα πρόσωπα, τα οποία επίσης έχουν στην κατοχή τους πακιστανικά τηλέφωνα για «περίεργες» και σκοτεινές δουλειές; Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το συγκεκριμένο καρτοκινητό βρήκαν συνομιλίες και με άλλα πρόσωπα, και αν ναι με ποια; Και οι συνομιλίες αυτές θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία ή όχι;

«Φαντάζομαι οι συνομιλίες Φουρθιώτη – Βρυώνη – Κουρτάκη ήταν εντελώς επαγγελματικές»

Η δικογραφία με τα δύο κακουργήματα και τα επτά πλημμελήματα, με την οποία οι Αρχές «τύλιξαν» τον μάνατζερ Μένιο Φουρθιώτη, δεν συνεπάγεται και την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Ως τώρα ο πρώην ατζέντης της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε τους πυροβολισμούς και την έκρηξη στο ίδιο του το σπίτι για να… πείσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι είναι απαραίτητη η αστυνομική του φύλαξη. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν η συμμορία των κατηγορουμένων, όπως τη χαρακτήρισε μέσω των διώξεων που άσκησε ο εισαγγελέας, συνδέεται και με «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

φ4 ξεγυρ

Ο εκδότης του «Documento» είχε κατονομάσει τον παρουσιαστή ως το άτομο που βρίσκεται πίσω από την παραγγελία για τη δολοφονία του. Μάλιστα, είχε προαναγγείλει τη σύλληψη των ποινικών, αναφέροντας ότι πρόκειται για τα άτομα που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στην Εκάλη:: «Σε λίγο θα συλληφθούν αυτοί που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στην Εκάλη. Εχουν δύο επιλογές. 1. Να ομολογήσουν πως τους έβαλε ο Φουρθιώτης να χτυπήσουν το σπίτι του και εμένα. 2. Να ομολογήσουν πως ευθύνονται μόνο για τους πυροβολισμούς στον Φουρθιώτη. Τι θα διαλέξουν άραγε;»

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις και αφού ο Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί πήραν τον δρόμο προς την Εισαγγελία, ο δημοσιογράφος ανέβασε νέα ανάρτηση: «Πάντως, συμβόλαιο 40.000 ευρώ για να πυροβολήσεις μάντρα δεν υπάρχει. Το καταλαβαίνετε, έτσι;» έγραψε, αναφερόμενος στα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του ενός κατηγορουμένου.
Σύμφωνα με τα σχόλια του Κώστα Βαξεβάνη, η υπόθεση φαίνεται να έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος, αφού σε νεότερο tweet χθες σημείωσε: «Φαντάζομαι οι συνομιλίες Φουρθιώτη -Βρυώνη – Κουρτάκη ήταν εντελώς επαγγελματικές».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι και το κανάλι όπου εμφανιζόταν ο Φουρθιώτης κατασχέθηκαν τηλέφωνα και υπολογιστές που ξεψαχνίζονται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστούν συνομιλίες που να αποκαλύπτουν και άλλες ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Η έρευνα εξετάζει και αν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη ότι ο Μένιος Φουρθιώτης αναζητούσε στην «πιάτσα» κάποιον για να εκτελέσει «συμβόλαιο» γι’ αυτόν και για ακόμη έναν δημοσιογράφο, αλλά και να πυροβολήσει το σπίτι του προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει. Οι καταγγελίες του εκδότη είχαν προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...