Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

H Ελένη Μενεγάκη ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση...

Ένα Μegaλο όχι είπε η Ελένη Μενεγάκη στα στελέχη...

Να ξεσπιτωθούν για να αποφύγουν νέα καταστροφή προτιμούν 115 οικογένειες από τον...

Να ξεσπιτωθούν από το χωριό τους προκειμένου να αποφύγουν...

Παρά τις πανάκριβες τιμές, το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι πιο αργό και...

Ενώ χρυσοπληρώνουμε κάθε μήνα τις εταιρίες παροχής πρόσβασης στο...

Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών αποκάλυψε ότι τη στιγμή της τραγωδίας στα...

Μια νέα σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως 14 μήνες...

Ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη στον Νίκο Κουρή, ο οποίος «φωνάζει» πως είναι γιος του Μίκη

«Θα κάνω τεστ DNA» λέει το παιδί της οικιακής βοηθού του Θεοδωράκη

Θα «τρίζουν τα κόκαλα» του Μίκη Θεοδωράκη με όσα γίνονται σχεδόν έναν μήνα μετά τον θάνατό του! Μετά τις δικαστικές διαμάχες για την επιλογή του τόπου ενταφιασμού του μεγάλου μουσουργού και, εν συνεχεία, του γραφείου τελετών που θα αναλάμβανε τόσο τη διαδικασία του λαϊκού προσκυνήματος όσο και εκείνη της ταφής, το κακό φαίνεται ότι… τρίτωσε με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε βάρος του ραδιοφωνικού παραγωγού Νίκου Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι βιολογικός γιος του Μίκη!

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη ανέφερε ότι ο Νίκος Κουρής, ο οποίος εμφανίζεται επισήμως ως Νίκος Θεοδωράκης, «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας» του πατέρα της.

«Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη» αναφέρει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στις δικαστικές Αρχές και προσθέτει:

IMG 0859

«Εμφανίζεται ως πρόσωπο-γόνος ενός πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο “Θεοδωράκης” ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει, αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη».

Για το όνομα

Για τους παραπάνω λόγους η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζήτησε από το δικαστήριο τη λήψη μέτρων σε βάρος του 54χρονου ραδιοφωνικού παραγωγού, προκειμένου να μη χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης». Η ίδια ανέφερε στο περιθώριο της χθεσινής συζήτησης για τη λήψη προσωρινών μέτρων:

Μίκης Θεοδωρακης Νίκος Θεοδωράκης

«Εμφανίστηκε στη ζωή μας το 2014. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις, επειδή έχει το ραδιόφωνο Mikis Radio και εγώ την ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”. Προσπάθησα να συνεργαστώ μαζί του, δεν τα βρήκαμε, γιατί ήταν απαράδεκτος. Οταν τον είδα να βγαίνει στο άλσος της Νέας Σμύρνης, να βγάζει αφίσες στην Κέρκυρα, να πηγαίνει στην ΚΝΕ και στην πρεσβεία, είπα είναι too much… Αδελφός μου είναι ο Γιώργος και περισσότερο για εκείνον έρχομαι».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής επέμεινε ότι είναι γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, λέγοντας, μάλιστα, ότι θα ζητήσει τη διενέργεια τεστ DNA προκειμένου να το αποδείξει.
«Ο,τι έκανα εδώ και 20 χρόνια ως “Νίκος Θεοδωράκης” το έκανα με τη συναίνεσή του. Το είχε αποδεχτεί και δεν με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο “Θεοδωράκης” αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου» υποστήριξε προσερχόμενος στο δικαστήριο και πρόσθεσε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης με είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ»!

Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν τον ενδιαφέρουν η περιουσία του Μίκη Θεοδωράκη και η δημοσιότητα και υποστήριξε πως «δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, αν δεν είχε καταφερθεί εναντίον μου η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη». Ανέφερε, τέλος, ότι δεν ήθελε να δημιουργηθεί σκάνδαλο από σεβασμό στη μνήμη του κορυφαίου Ελληνα μουσικοσυνθέτη.

«Μου είχε πει ότι κάτι θα αφήσει στη διαθήκη και την περιμένω» κατέληξε ο Νίκος Κουρής.

φ3M

Σημειώνεται ότι με ανάρτησή του στο facebook, στις 2 Σεπτεμβρίου, ο ίδιος είχε αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας: «Aντίο, πατέρα»! Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Smart της Κέρκυρας είχε μιλήσει για τη σχέση του με τον κορυφαίο μουσουργό, λέγοντας ότι τον συνάντησε για πρώτη φορά όταν ήταν 35 ετών. Σε κάθε περίπτωση η επιστήμη θα αποφανθεί ποια από τις δύο πλευρές λέει την αλήθεια.

Εκτός γάμου

Σύμφωνα, πάντως, με την «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι ο Μίκης είχε αποκτήσει το 1968 εκτός γάμου έναν γιο με την οικιακή βοηθό του Αλεξάνδρα Σαμοΐλη. Ο Νίκος Κουρής είναι γιος της Αλεξάνδρας Σαμοΐλη, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2009. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ασφάλεια της χούντας, η οποία παρακολουθούσε τον συνθέτη όσο ήταν υπό περιορισμό στη Ζάτουνα, είχε καταγράψει το γεγονός της γέννησης παιδιού με γονείς τον μουσικοσυνθέτη και την οικιακή του βοηθό του.
Η εφημερίδα παρέθεσε, μάλιστα, το σχετικό έγγραφο μαζί με άλλο, στο οποίο αναφέρεται ότι ο αδελφός του Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννης, είχε πάρει εντολή από τον μουσικοσυνθέτη να δώσει στο μωρό το όνομα Μιχαήλ Θεοδωράκης.

Επισήμανε, τέλος, ότι έχει στη διάθεσή της και άλλα έγγραφα των διωκτικών Αρχών από τα οποία προκύπτει πως ο μουσικοσυνθέτης νοιαζόταν για το μωρό, φοβόταν το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε, αν γινόταν γνωστό ότι είναι δικό του, και φρόντιζε για τη διευθέτηση του θέματος μέσω του αδελφού του και του δικηγόρου του Νικολάου Πάσχου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, Κυριάκος Ροζάκης, η προσωρινή διαταγή επί των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αναμένεται να εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι. Τότε, όπως είπε, θα προβεί και σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Γιώργος Θεοδωράκης: «Η απάτη του αιώνα»

Σε παλαιότερη ανάρτησή του, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος είχε χαρακτηρίσει «απάτη του αιώνα» τους ισχυρισμούς του ραδιοφωνικού παραγωγού Νίκου Κουρή ότι είναι βιολογικός γιος του δημιουργού της «Ρωμιοσύνης»: «Αγαπητοί φίλοι, εδώ έχουμε να κάνουμε για την απάτη του αιώνα. Ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Αρα τον λένε Νίκο Κουρή κι όχι Νίκο Θεοδωράκη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μη του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός κι αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του» είχε γράψει με οργή που ξεχείλιζε. Ομως, λίγο αργότερα, «κατέβασε» την ανάρτησή του από το facebook.

Ο ίδιος είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την αδελφή του Μαργαρίτα, με αφορμή την επιλογή του τόπου ενταφιασμού του πατέρα τους και του γραφείου τελετών. Η κόρη του σπουδαίου Ελληνα μουσουργού επέμενε να ταφεί ο πατέρας της στο Βραχάτι Κορινθίας και τις διαδικασίες σχετικά με την ταφή του και το λαϊκό προσκύνημα να αναλάβει το γραφείο κηδειών της επιλογής της. Αντιθέτως, ο Γιώργος Θεοδωράκης τόνιζε ότι σέβεται την επιθυμία του πατέρα του να ταφεί στον Γαλατά και δήλωνε στο δικαστήριο ότι επιθυμούσε να μην πάρει η αδελφή του την απόφαση για το ποιος θα αναλάβει τις διαδικασίες του λαϊκού προσκυνήματος και της ταφής, αλλά ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη! Στη συνέχεια, βέβαια, τα δύο αδέλφια τα «βρήκαν» και συνόδευσαν αγκαλιασμένα τον πατέρα τους στην τελευταία του κατοικία.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...