Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Γεωργούλης, ζήτησε να επισπεύσουν τις διαδικασίες άρσης της ασυλίας του

«Είναι σε κατάσταση πολύ άσχημη και δεν θέλει να μιλήσει»

Την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του ως ευρωβουλευτή, προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση της σε βάρος του καταγγελίας, ζητά ο Αλέξης Γεωργούλης.

georgoulis70082

Ο ηθοποιός, που βρέθηκε στη δίνη καταγγελίας για βιασμό και ξυλοδαρμό, έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας της να συμβάλει όσο μπορεί προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του.

Ο ευρωβουλευτής βιάζεται να καταθέσει ενώπιον των βελγικών δικαστικών Αρχών, που έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή, προκειμένου να κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρεί η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου, καθώς αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

georgoulis

Η εξέταση του αιτήματος άρσης της ασυλίας που έχουν ζητήσει οι βελγικές Αρχές αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες.

Αρχικά, στις 8 Μαΐου, θα οριστεί εισηγητής της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος θα κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την άρση της ασυλίας του. Στη συνέχεια θα συγκληθεί η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων από τις 30 Μαΐου και μετά για να αποφανθεί επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας.

O Αλέξης Γεωργούλης

Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού και σωματικής κακοποίησης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, η απόφαση άρσης της ασυλίας θεωρείται δεδομένη από τη στιγμή που ο ίδιος ο ευρωβουλευτής το επιθυμεί, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατόν από τις βελγικές Αρχές.

9862 ALEXIS GEORGOYLIS 2952022

Για τον λόγο αυτόν έστειλε τη σχετική επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες άρσης της ασυλίας του.

Όμως είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη δεν έχουν στα χέρια τους τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του εντολέα τους. Οπως ανέφεραν σε πρόσφατη ανακοίνωση οι Βέλγοι δικηγόροι του Γεωργούλη, δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία από τη στιγμή που παραμένει σε ισχύ η ασυλία του. Μετά την άρση της, ο ευρωβουλευτής θα αιτηθεί ακρόαση από τον Βέλγο δικαστικό λειτουργό που θα χειριστεί την υπόθεση.

georgoulis kentriki

Την ίδια ώρα, ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής φαίνεται πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της σε βάρος του καταγγελίας, όπως δήλωσε χθες η επί 20 χρόνια φίλη του, δημοσιογράφος Μαριέττα Φρύδα.

«Είναι σε κατάσταση πολύ άσχημη και δεν θέλει να μιλήσει. Μου θυμίζει λίγο Μεσαίωνα όλη αυτή η κατάσταση. “Ας τον ρίξουμε στον Αδη” ας πούμε. Δηλαδή, αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να έχει μεταλλαχθεί» ανέφερε η Μαριέττα Φρύδα, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

georgoulis69814

«Τον έχω συναναστραφεί πάνω από 20 χρόνια. Εχω γνωρίσει έναν πράο και ήρεμο άνθρωπο. Δεν έδινε ποτέ δικαίωμα για τις προσωπικές του σχέσεις, δεν εξέθεσε ποτέ κάποια γυναίκα. Πέφτω από τα σύννεφα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί ο Αλέξης να εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση. Δεν ήμουν μπροστά, δεν ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί με την κυρία» επεσήμανε η δημοσιογράφος.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...