Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Γεωργούλης, ζήτησε να επισπεύσουν τις διαδικασίες άρσης της ασυλίας του

«Είναι σε κατάσταση πολύ άσχημη και δεν θέλει να μιλήσει»

Την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του ως ευρωβουλευτή, προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση της σε βάρος του καταγγελίας, ζητά ο Αλέξης Γεωργούλης.

georgoulis70082

Ο ηθοποιός, που βρέθηκε στη δίνη καταγγελίας για βιασμό και ξυλοδαρμό, έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας της να συμβάλει όσο μπορεί προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του.

Ο ευρωβουλευτής βιάζεται να καταθέσει ενώπιον των βελγικών δικαστικών Αρχών, που έχουν ζητήσει την άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή, προκειμένου να κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρεί η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου, καθώς αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

georgoulis

Η εξέταση του αιτήματος άρσης της ασυλίας που έχουν ζητήσει οι βελγικές Αρχές αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες.

Αρχικά, στις 8 Μαΐου, θα οριστεί εισηγητής της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος θα κρίνει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την άρση της ασυλίας του. Στη συνέχεια θα συγκληθεί η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων από τις 30 Μαΐου και μετά για να αποφανθεί επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας.

O Αλέξης Γεωργούλης

Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού και σωματικής κακοποίησης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, η απόφαση άρσης της ασυλίας θεωρείται δεδομένη από τη στιγμή που ο ίδιος ο ευρωβουλευτής το επιθυμεί, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατόν από τις βελγικές Αρχές.

9862 ALEXIS GEORGOYLIS 2952022

Για τον λόγο αυτόν έστειλε τη σχετική επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες άρσης της ασυλίας του.

Όμως είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη δεν έχουν στα χέρια τους τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του εντολέα τους. Οπως ανέφεραν σε πρόσφατη ανακοίνωση οι Βέλγοι δικηγόροι του Γεωργούλη, δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία από τη στιγμή που παραμένει σε ισχύ η ασυλία του. Μετά την άρση της, ο ευρωβουλευτής θα αιτηθεί ακρόαση από τον Βέλγο δικαστικό λειτουργό που θα χειριστεί την υπόθεση.

georgoulis kentriki

Την ίδια ώρα, ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής φαίνεται πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της σε βάρος του καταγγελίας, όπως δήλωσε χθες η επί 20 χρόνια φίλη του, δημοσιογράφος Μαριέττα Φρύδα.

«Είναι σε κατάσταση πολύ άσχημη και δεν θέλει να μιλήσει. Μου θυμίζει λίγο Μεσαίωνα όλη αυτή η κατάσταση. “Ας τον ρίξουμε στον Αδη” ας πούμε. Δηλαδή, αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να έχει μεταλλαχθεί» ανέφερε η Μαριέττα Φρύδα, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

georgoulis69814

«Τον έχω συναναστραφεί πάνω από 20 χρόνια. Εχω γνωρίσει έναν πράο και ήρεμο άνθρωπο. Δεν έδινε ποτέ δικαίωμα για τις προσωπικές του σχέσεις, δεν εξέθεσε ποτέ κάποια γυναίκα. Πέφτω από τα σύννεφα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί ο Αλέξης να εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση. Δεν ήμουν μπροστά, δεν ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί με την κυρία» επεσήμανε η δημοσιογράφος.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Η συγκινητική ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την Χρύσα Σπηλιώτη

Πριν από έξι χρόνια η ηθοποιός και σεναριογράφος, Χρύσα...