ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Γιάννης Μπουτάρης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «Espresso» κάνει dislike!

ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Γιάννης Μπουτάρης

❱❱ Ξέχασε -φαίνεται- τις προοδευτικές και φιλολαϊκές καταβολές του ο Γιάννης Μπουτάρης και στο παρά πέντε της λήξης της θητείας του πέταξε μια ηχηρή βόμβα:

Να πληρώνουν «χαράτσι» οι φοιτητές που γράφονται στις σχολές της Θεσσαλονίκης γιατί, όπως εξήγησε, «ο τζάμπας πέθανε».

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης ο δήμαρχος πρότεινε οι φοιτητές να πληρώνουν 400 ευρώ ως τέλος εγγραφής! Και μάλιστα συμπλήρωσε ότι στη Θεσσαλονίκη σπουδάζουν σήμερα 150.000 σπουδαστές, οι οποίοι αφήνουν στην πόλη 100.000.000 τον μήνα.

«Αφήνουν ένα τρένο χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει λόγο για τα πανεπιστήμια ο δήμος;» αναρωτήθηκε και εξήγησε την απίστευτη πρότασή του: «Να μπει τέλος εγγραφής 300-400 ευρώ. Το τζάμπα είναι κατάρα. Αυτά να κοιτάξει ο κ. Γαβρόγλου και όχι να υποβαθμίζει τα πανεπιστήμια, όπως έκανε με το Διεθνές».

Διευκρίνισε μάλιστα (για να μας... καθησυχάσει!) ότι θα υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια και εξαιρέσεις. Ωστόσο, η ουσία είναι ότι δεν του καίγεται καρφί για τις οικογένειες φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους και «ματώνουν» οικονομικά για να τα βγάλουν πέρα. Εκτός, δηλαδή, από τα ενοίκια και τον εξοπλισμό, οι γονείς θα πρέπει να καταβάλουν και 400 ευρώ για τη φαεινή ιδέα του απερχόμενου δημάρχου.

Είναι να απορεί κανείς με την πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη, που, παρά τις αριστερόστροφες «κορόνες» του, ζητά να γίνει το πρώτο βήμα για την επί πληρωμή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βλέποντας τους φοιτητές σαν «πελατάκια».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ