Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι τρεις «βαρόνοι» του σκραπ

❱❱ Τα μέλη του κυκλώματος «έγδυσαν» τον ΟΣΕ με «γεμιστήρες με λουκάνικα», «σαλάμι» και «φιστίκια»Από τους 
Θ. ΠΑΝΟΥ – Κ. ΣΤΑΜΟΥ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις συμμορίες των σκραπ που λυμαίνονταν τον ΟΣΕ, με τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. να φέρνει στο φως όλες τις κωδικές ονομασίες με τις οποίες το κύκλωμα έστησε το όργιο των μιζών. Η σπείρα φέρεται ότι είχε απλώσει το δίκτυό της στο εσωτερικό του οργανισμού, καθώς οι τρεις «βαρόνοι» του σκραπ, σε συνεργασία με πρώην διευθυντικό στέλεχος, καθώς και υπαλλήλους του ΟΣΕ, έλεγχαν τους διαγωνισμούς εκποίησης των άχρηστων υλικών της εταιρίας. 

Ο «τιμοκατάλογος» της μίζας ξεκινούσε από τα 100 ευρώ και έφτανε μέχρι τα 40.000, ποσά τα οποία οι τρεις συμμορίες των Ρομά έδιναν ως διαφορά στους υπαλλήλους του ΟΣΕ, ώστε να «χτυπούν» τους διαγωνισμούς σε χαμηλότερη τιμή από την αρχική. Μάλιστα, οι υπάλληλοι έκαναν και εξυπηρετήσεις, με το αζημίωτο, στους Ρομά, χαρίζοντάς τους μεγάλες ποσότητες υλικών που δεν έβγαιναν προς πώληση στους διαγωνισμούς.

Σοκαριστικές είναι και οι λεπτομέρειες από τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαν μεταξύ τους τα μέλη της συμμορίας, προκειμένου να κανονίζουν τη μεταφορά του σκραπ και τη μίζα. «Πέντε γεμιστήρες με λουκάνικα» ήταν η κωδική ονομασία της μίζας των 5.000 ευρώ, «παιχνίδι» ήταν η συμφωνία με τον υπάλληλο για την παραλαβή του υλικού χωρίς ζύγισμα, «άσπρο – μαύρο» το φορτίο χωρίς ζύγιση και παραστατικά, «σαλάμι» και «φιστίκια» το συνθηματικό για τα μετρητά.

Οι κωδικοί

Στο «λεξικό» της συμμορίας, που έπιασε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ., υπήρχαν και οι όροι «μοιράδιο», με τον οποίο αναφέρονταν στα χρήματα που έδιναν στους επιχειρηματίες ώστε να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό, «μηχαναματάκι», δηλαδή η συσκευή για τεχνική παρέμβαση στον μηχανισμό ζύγισης, ενώ «Κινέζος» και «μανάκι» ήταν τα κωδικά ονόματα των φορτηγών που έκαναν τη μεταφορά των μεταλλικών αντικειμένων από τις αποθήκες του ΟΣΕ. «Πιράνχας» έλεγαν τα μέλη των συμμοριών τούς υπαλλήλους του οργανισμού που «λαδώνονταν» για να στήνουν τους διαγωνισμούς του σκραπ.

Οι τρεις «βαρόνοι» των συμμοριών των Ρομά είχαν προσεγγίσει υψηλόβαθμα στελέχη από τις επιτροπές παράδοσης υλικών, κατορθώνοντας να εκδοθούν υπέρ τους τουλάχιστον 35 πρωτόκολλα παράδοσης εκποιημένου υλικού από το 2015 μέχρι σήμερα. Εντύπωση, ακόμη, προκαλεί, το γεγονός ότι τα ηγετικά στελέχη της σπείρας είχαν παραχωρήσει αυτοκίνητο σε διεφθαρμένο υπάλληλο του ΟΣΕ για τις μετακινήσεις του, σε μια κομπίνα με βαθιές ρίζες στο εσωτερικό του οργανισμού.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...