Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Δώρο» Χριστουγέννων

Η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες με τον Απόλλωνα (0-0) και έπεσε από την κορυφή Αγχωμένη και δίχως «μέταλλο» νικητή, η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο βροχερό ΟΑΚΑ. Ετσι, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της «ελαφράς ταξιαρχίας» ο Γιώργος Παράσχος απέσπασε την πολύτιμη λευκή ισοπαλία.

Ο «Δικέφαλος» κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, περιορίζοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, τον Απόλλωνα σε έναν πιο παθητικό ρόλο. Ωστόσο, αν και δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών στο πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ, προκαλώντας τον προβληματισμό του Μανόλο Χιμένεθ. Μάλιστα, ο Σεβιγιάνος τεχνικός περίπου στο 35ο λεπτό ζήτησε να αποφεύγουν τις βαθιές μπαλιές οι παίκτες του, οι οποίοι δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν την μπάλα λόγω της συμπαγούς αμυντικής γραμμής των φιλοξενουμένων. Εκτοτε οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν ξανά στροφές, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 38ο λεπτό, όταν ο Λιβάγια, ανάμεσα σε τέσσερις αμυντικούς, έδωσε συρτή πάσα μέσα στην περιοχή στον Λόπεζ, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσόβιτς, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιβηρας κόουτς αντικατέστησε τους Μπακασέτα και Λόπεζ με τους Κονέ και Χριστοδουλόπουλο, αντίστοιχα, επιδιώκοντας να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας. Παρ’ όλα αυτά, ο χρόνος κύλησε δίχως η «Ενωση» να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες, με συνέπεια να εντείνεται το άγχος των ποδοσφαιριστών της, οι οποίοι μετά το 75′ φάνηκαν να στερεύουν από ψυχικές και σωματικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Σιμόες, ο οποίος από το 80′ και έπειτα αγωνιζόταν όντας τραυματίας. Με αυτόν τον τρόπο ο Απόλλων, που είχε μόλις μία τελική προσπάθεια στο παιχνίδι (41′), κατάφερε να «πληγώσει» την ΑΕΚ.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66′ Κλωναρίδης), Μπακασέτας (52′ Κονέ), Λιβάγια, Λόπεζ (56′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Ντάσιος (83′ Μπιτζιμίν), Κύργιας, Μπαρτολίνι, Κοντοές, Κούρος, Παπάζογλου, Χουάρες, Ανιέτε (72′ Μενδρινός), Αλμπάνης, Ελμπάζ (59′ Καστιγέχος).

—-

Με το ζόρι «διπλό» στα Περιβόλια ο ΠΑΟΚ 

Πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση και με πολύ άγχος, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει (1-0) στην έδρα του μαχητικού Πλατανιά, χάρη σε γκολ του αρχηγού του Στέλιου Μαλεζά!

Πάντως η αναμέτρηση θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά για τους «ασπρόμαυρους», αν στο 4΄ ο επόπτης δεν ακύρωνε -λανθασμένα- γκολ του Πλατανιά με κεφαλιά του Γκρζέλτσακ. Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ (διαμαρτυρήθηκε για χέρι-πέναλτι του Καρυπίδη στο 44΄) είχε την υπεροχή, την οποία όμως δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ στο πρώτο μέρος, καθώς οι Χανιώτες ήταν εξαιρετικά στημένοι αμυντικά, ενώ είχαν σε εκπληκτική μέρα και τον τερματοφύλακα Κοκκαλά. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινή προβολή του Μαλεζά στο 56΄.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Στάμου (80΄ Πατράλης), Ουές, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (70΄ Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος, Ντεβέσα, Παπανικολάου (84΄ Στόιτσεφ), Γκρζέλτσακ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο (64΄ Τσίμιροτ), Κάνιας (86΄ Σάχοβ), Πέλκας, Κάμπος (72΄ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Κουλούρης.

—-

Ο Αιγύπτιος σταρ των δυτικών προαστίων

Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο στην Κέρκυρα, ο Ουάρντα είχε τον τρόπο να καθαρίσει το παιχνίδι για τον Ατρόμητο και να τον κρατήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 3-1 των Φαιάκων, συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις τους.

Στο 38’ ο Γιαννούλης είχε δοκάρι, αλλά στο 59’ και το 62’ ο Αιγύπτιος άσος πέτυχε δύο γκολ και έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο. Η Κέρκυρα μείωσε με τον Σιόντη στο 77’, αλλά ο Βασιλακάκης στις καθυστερήσεις του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Συνεπής στις υποσχέσεις του ο Γιώργος Σπανός και μετά τις τρεις νίκες των «κυανολεύκων» με Πλατανιά, Λεβαδειακό και ΑΟΚ ανακοίνωσε πως θα μοιράσει χριστουγεννιάτικο πριμ.

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σοϊλέδης, Αρτυματάς, Σιόντης, Νούνες (64’ Κόντος), Ζορμπάς (64’ Γεωργίου), Επστάιν (73’ Αναστασίου), Μπάουμαν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Κυριακίδης (46’ Καρασαλίδης), Ούμπιντες (87’ Ζησόπουλος), Βασιλακάκης, Ουάρντα, Ντάουντα (29’ Μενσά).

—-

Επεισοδιακό «Χ» στο Αρης – ΟΦΗ

Αρης και ΟΦΗ κόλλησαν στο «μηδέν» (0-0) στο «Κλ. Βικελίδης», με το… τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης να είναι πιο ενδιαφέρον από τα 90 λεπτά που προηγήθηκαν.

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα ο κόουτς της κρητικής ομάδας Νίκος Παπαδόπουλος (φωτό) με… σπριντ προσπάθησε να επιτεθεί στον έναν από τους δύο βοηθούς, βάζοντας φωτιά εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Μάλιστα, δεν έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας την οργή του τεχνικού των «κιτρίνων». «Σε τι αδικήθηκε ο ΟΦΗ; Για τρία αράουτ; Είναι unfair να μην είναι εδώ» δήλωσε ο Δημήτρης Σπανός.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Παναχαϊκή – Παναιγιάλειος 2-0, Βέροια – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0, Εργοτέλης – Απόλλων Πόντου 1-1, Καλλιθέα – Απόλλων Λάρισας 0-1, Καραϊσκάκης – Τρίκαλα 0-1, Δόξα Δράμας – ΑΟΧ/Κισσαμικός 1-1, Σπάρτη – Πανσερραϊκός 1-0, Αχαρναϊκός – Αιγινιακός 0-3 ά.α.

Η βαθμολογία: Αρης 22, Παναχαϊκή 19, ΟΦΗ 15, Δόξα Δράμας 14, Σπάρτη 14, Απόλλων Πόντου 13, Βέροια 12, Καραϊσκάκης 12, ΑΟ Τρίκαλα 12, Πανσερραϊκός 10, Αιγινιακός 10, Αναγέννηση Καρδίτσας 10, ΑΟΧ/Κισσαμικός 9, Απόλλων Λάρισας 9, Παναιγιάλειος 8, Καλλιθέα 4, Εργοτέλης 3, Αχαρναϊκός -51.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...