Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αφροδίτη Σκαφίδα: «Είχα μια δύσκολη γέννα, χρειάστηκε να την πάρουν με καισαρική»

Ελευθερία θα λέγεται η κόρη! Μία από τις πιο...

H Ελένη Μενεγάκη ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση...

Ένα Μegaλο όχι είπε η Ελένη Μενεγάκη στα στελέχη...

Να ξεσπιτωθούν για να αποφύγουν νέα καταστροφή προτιμούν 115 οικογένειες από τον...

Να ξεσπιτωθούν από το χωριό τους προκειμένου να αποφύγουν...

Παρά τις πανάκριβες τιμές, το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι πιο αργό και...

Ενώ χρυσοπληρώνουμε κάθε μήνα τις εταιρίες παροχής πρόσβασης στο...

Στο ρινγκ με τους… κλώνους του Σουγκλάκου

❱❱ Τα αδέρφια «Κάιν και Αβελ», ο «Χασάπης» και ο «Πρίγκιπας Αλβέρτος» παίζουν ξύλο υπό τους ήχους του Παντελίδη • Δεκάδες fans του wrestling χόρτασαν θέαμα και σφαλιάρεςΑπό τον
Κώστα Στάμου
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

Για όσους μεγάλωσαν με τον Χαλκ Χόγκαν και τους υπόλοιπους «μύθους» του WWE, το κατς δεν αποτελεί απλά μια πολεμική τέχνη, αλλά ένα σόου που συγκινεί εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, οι φαν του wrestling είχαν στο παρελθόν τον αείμνηστο Σουγκλάκο ως τον δικό τους ήρωα των ρινγκ!

Στις ημέρες μας, οι… κλώνοι του Σουγκλάκου θέλουν και λίγη τύχη εκτός από τις λαβές και τα κόλπα πάνω στα σχοινιά για να ξαπλώσουν κάτω τον αντίπαλό τους!

Βλέπετε, πίσω από τη διοργάνωση αγώνων κατς βρίσκεται ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού «Τροχού της τύχης», ο οποίος «ανεβάζει» τους παλαιστές στα ρινγκ της Zmak.

qwert

Ο ίδιος, λάτρης αυτού του είδους αγώνων, έστησε το πρότζεκτ του ελληνικού κατς επιλέγοντας τους καλύτερους Ελληνες μαχητές σε ένα σόου εφάμιλλο των θρυλικών αγώνων που διοργανώνονται τα τελευταία 35 χρόνια στην Αμερική.

Στο ρινγκ του πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος» στου Ρέντη, το βράδυ του Σαββάτου, η αφρόκρεμα των Ελλήνων wrestlers παρουσίασε ένα μοναδικό event, ξεσηκώνοντας τους εκατοντάδες φαν του είδους, οι οποίοι μετέτρεψαν το κλειστό γυμναστήριο σε παλαίστρα που θύμιζε… Τέξας. Υπό τους ήχους της heavy metal αλλά και του Παντελή Παντελίδη, ο Μιχαήλ Αγγελος, οι «Τεμέτερον», τα αδέρφια «Κάιν και Αβελ» και οι υπόλοιποι μαχητές έδωσαν μια ξεχωριστή παράσταση ξύλου και καλτ σόου για το ελληνικό κοινό. Στα highlights της βραδιάς, τα σέξι κορίτσια που συνόδευαν τους αθλητές στο ρινγκ, αλλά και οι θεατές, που συμμετείχαν ενεργά στο ματς, ανοίγοντας ακόμη και… καβγάδες με τους fighters που έπεφταν ιδρωμένοι κάτω από το ρινγκ!

gw45twe4yh

Η «Espresso» παρακολούθησε το σόου, μπήκε στα καμαρίνια και μίλησε με τους αθλητές του κατς, καταγράφοντας τον παλμό αλλά και τις φιλοδοξίες των νοσταλγών των «ημίθεων» του wrestling.

Οι Ελληνες μαχητές μαζεύτηκαν από νωρίς στα καμαρίνια του κλειστού γυμναστηρίου και ξεκίνησαν το ζέσταμα. Προθέρμανση με push-ups, διατάσεις, αλλά και μακιγιάζ αποτελούν την προετοιμασία για τους wrestlers.

Εκεί συναντήσαμε τον Γιάννη, ο οποίος κατεβαίνει στους αγώνες με το ψευδώνυμο «Χασάπης»! Στο ρινγκ εμφανίζεται με μια λευκή ποδιά και έναν μπαλτά και, όπως λέει, «σφάζει» όποιον αντίπαλο βρεθεί στο πέρασμά του!

we5te5

«Το wrestling είναι η αγάπη μου. Οπως οι άλλοι παίζουν 5×5, εμείς παλεύουμε. Εγώ και οι υπόλοιποι 70 που βλέπεις εδώ έχουμε κάτι κοινό: Πάθαμε το μεγαλύτερο σοκ που έχουμε βιώσει, όταν είδαμε πρώτη φορά κατς. Δεν γίνεται να μην το ερωτευτείς!» λέει και επισημαίνει ότι στο μέλλον θα ήθελε να ασχοληθεί και πιο επαγγελματικά. «Υπάρχουν τραυματισμοί. Μπορεί απλά να σπάσεις ένα δάχτυλο, αλλά και λαιμό» αποκαλύπτει, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πτοείται από τους κινδύνους του ρινγκ. Την ευχαρίστηση που νιώθει στο κατς -λέει- δεν την αλλάζει με κανέναν πόνο!

Γυμναστική και βάρη

Την ίδια αγάπη για το κατς έχει και ο Πάνος. Στα 24 του αποφάσισε να ασχοληθεί με το άθλημα, καθώς από μικρός λάτρευε το αμερικανικό wrestling.

«Εμένα δεν μου άρεσαν τα αθλήματα που άρεσαν στα υπόλοιπα παιδιά. Γούσταρα το κατς» υπογραμμίζει και εξηγεί ότι η ενασχόλησή του με τη γυμναστική και τα βάρη είχε αυτό ως απώτερο στόχο. «Εκανα βάρη, έχτισα και χτίζω σώμα παλαιστή για να μπορώ να αποδίδω στο ρινγκ. Οταν είδα ότι υπάρχει και στην Ελλάδα, ήθελα να μπω στην ομάδα» δηλώνει ο Πάνος, ο οποίος στην κανονική ζωή του εργάζεται ως σερβιτόρος.

Από τους πιο εντυπωσιακούς μαχητές που συναντήσαμε πριν ανέβουν στο ρινγκ ήταν ο «Κάιν» και ο «Αβελ». Ο Ηλίας και ο Βασίλης είναι δίδυμοι και αγωνίζονται ως ομάδα. «Ασχολούμαστε από παιδιά με τις πολεμικές τέχνες, αλλά το κατς ήταν ένα όνειρο για εμάς» λένε τα 23χρονα αδέλφια, διευκρινίζοντας ότι η ομάδα τους είναι από τις πλέον δυνατές στην Ελλάδα. Μια φορά βρέθηκαν αντίπαλοι στο ρινγκ, χωρίς όμως να αλλάξουν τίποτα από την αγωνιστικότητά τους και τη δίψα τους για τη νίκη.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο Κρις. Είναι φαν του wrestling απο μικρό παιδί και κατεβαίνει στους αγώνες με στολή Τεξανού και την αστερόεσσα αγκαλιά! «Το έβλεπα ως θεατής και με συγκινούσε. Οταν έμαθα ότι ο Πέτρος οργανώνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, ήρθα αμέσως» λέει και δηλώνει φιλοαμερικανός και φαν του Τραμπ! «Ηθελα πάντα να παίξω τον ρόλο που μισεί κάθε Ελληνας: τον κακό Αμερικανό!» προσθέτει.

Η βραδιά έκλεισε με τον «Πρίγκιπα Αλβέρτο τον Β’» να περιφέρει στο ρινγκ τη ζώνη του πρωταθλητή. Ο περυσινός νικητής την παρέδωσε τελικά με τη… βία στους νέους wrestlers, ανανεώνοντας το ραντεβού του με τους επίδοξους πρωταθλητές για τον Ιανουάριο.

ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά προκάλεσε και τις έντονες αποδοκιμασίες του κοινού, ήταν οι «Τεμέτερον».

Ο Κωστήκας, ο Γιωρήκας και ο Χάμπος (φωτό), όπως είναι τα αγωνιστικά τους ονόματα, κατέβηκαν από τη Θεσσαλονίκη για τους αγώνες και παλεύουν με τα ασπρόμαυρα κασκόλ του ΠΑΟΚ δεμένα στη μέση και με σφαίρες περασμένες γύρω από τον λαιμό τους!

aeryeary

«Θέλουμε να συνδυάσουμε την αγάπη μας για το κατς με την αγάπη μας για τον ΠΑΟΚ. Θέλουμε ο δικέφαλος αετός να σηκώσει ακόμη έναν τίτλο, αν και δεν είμαστε επίσημη ομάδα του ΠΑΟΚ» εξηγούν στην «Espresso».

Στο ρινγκ τα έβαλαν με το «κατεστημένο της Αθήνας» και έδωσαν αέρα συμπρωτεύουσας στο σόου!

offer

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...