Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Να δικαστεί στην Ελλάδα ζητούν οι γονείς του μοντέλου που συνελήφθη με κόκα στην Κίνα

❱❱ Οι γονείς της 19χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, που συνελήφθη πριν από περίπου έναν μήνα στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει μέσα στο σακίδιό της 2,6 κιλά κοκαΐνης, ζητούν η κόρη τους να δικαστεί στην Ελλάδα. Μέσω του συνηγόρου τους Σάκη Κεχαγιόγλου (μικρή φωτό), οι δύο γονείς από τη Μυτιλήνη κατέθεσαν χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών αίτηση-αναφορά, με την οποία ενημερώνουν τις ελληνικές δικαστικές Αρχές για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η 19χρονη στην Κίνα και ζητούν την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, στην αίτησή τους αναφέρουν ότι επιθυμούν η Ειρήνη «να δικαστεί σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή στη μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην αίτηση, παρότι η ελληνική νομοθεσία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών είναι εξίσου αυστηρή στην Ελλάδα όπως στην Κίνα, ευελπιστούν σε μια δίκαιη δίκη στη χώρα μας, «όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να διωχθεί και στην Ελλάδα η νεαρή Ειρήνη. Παράλληλα, η Δίωξη Ναρκωτικών ζητεί με έγγραφο που έστειλε στην Εισαγγελία να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της 19χρονης που ενδεχομένως κινούνται στην ελληνική επικράτεια. Μάλιστα, οι δύο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν και αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από τον νόμο προκειμένου η νεαρή κοπέλα να επιστρέψει και να λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η 19χρονη κοπέλα, η οποία, σύμφωνα με τους οικείους της, περνά μαρτυρικές ώρες έγκλειστη στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, αναμένεται να περάσει σε λίγες ημέρες το κατώφλι του κινεζικού δικαστηρίου. Οι αιτήσεις αποφυλάκισης που είχε καταθέσει είχαν απορριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες από τους δικαστές στην Κίνα, με το σκεπτικό ότι ως υπήκοος ξένης χώρας είναι ύποπτη φυγής. Η ίδια υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα σπείρας που την εκμεταλλεύτηκε για να μεταφέρει τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ, ενώ πριν από λίγες ημέρες οι γονείς της ξεκίνησαν έρανο, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την υπέρογκη αμοιβή των Κινέζων δικηγόρων.

Ντέμη Ντάβαρη

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...