Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι «αδελφοί Ντάλτον» τα ξάφριζαν όλα!

❱❱ Καταδικάστηκε ένας από τους τέσσερις νεαρούς που έκλεβαν από χρυσαφικά μέχρι φιστίκια από δέντραΣπίτι για σπίτι δεν είχαν αφήσει όρθιο οι «αδελφοί Ντάλτον» από τα Μέγαρα. Τέσσερα αδέλφια κατηγορήθηκαν ότι επιδίδονταν συστηματικά σε κλοπές, βάζοντας στο χέρι από χρυσαφικά, κινητά και ακριβές οικιακές συσκευές, μέχρι… κουμπαράδες, τενεκέδες με λάδι, απορρυπαντικά και κατεψυγμένα κρέατα! Σε μία επιδρομή τους, μάλιστα, φέρεται ότι έκλεψαν από τα δέντρα ενός αγροκτήματος στη Δυτική Αττική τα… φιστίκια! 

Τα τέσσερα αδέλφια, ηλικίας από 22 ως 32 χρονών, κάθισαν πριν από μερικές μέρες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κατηγορούμενα για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ένοχο μόνο τον έναν από αυτούς και τον καταδίκασε σε κάθειρξη πέντε ετών. Αντιθέτως, απάλλαξε τους υπόλοιπους τρεις, καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δράστες είχαν συγκροτήσει συμμορία, η οποία διέπραξε τουλάχιστον 25 κλοπές και απόπειρες από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο του 2016. Τα μέλη της οικογενειακής σπείρας επέλεγαν αρχικά ως στόχους σπίτια και εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και στη συνέχεια έκαναν κατόπτευση. Αν διαπίστωναν ότι οι ένοικοι έλειπαν, παραβίαζαν τις εισόδους ή τα παράθυρα και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν. Δεν φαίνεται, μάλιστα, να έκαναν… διακρίσεις, καθώς άρπαζαν από χρήματα, κοσμήματα, επαγγελματικά εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές μέχρι μικρότερης αξίας αντικείμενα, ακόμα και τρόφιμα!

Περίεργα αντικείμενα

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός θύματος, το οποίο κατέθεσε στην Αστυνομία ότι οι δράστες έκλεψαν μέσα από το αγρόκτημά του δύο ξύλινες… σκάλες και ψάθινες καρέκλες! Αλλος κατήγγειλε πως έκλεψαν διάφορα τρόφιμα μέσα από τον καταψύκτη του, ενώ ακόμη ένας ανέφερε πως έκανε «φτερά» ο μεταλλικός… κουμπαράς του, ο οποίος περιείχε κέρματα αξίας 100 ευρώ! Αλλα περίεργα αντικείμενα που φέρεται ότι έκλεψαν οι «αδελφοί Ντάλτον» των Μεγάρων είναι κλινοσκεπάσματα, ένα… μοχέρ παλτό χρώματος μουσταρδί, απορρυπαντικά και έναν τενεκέ με λάδι!

Σε μία περίπτωση ξήλωσαν τα πλέγματα από την περίφραξη ενός οικοπέδου και, αφού τίναξαν φιστίκια αξίας περίπου 2.000 ευρώ από 34 δέντρα, τα μάζεψαν και εξαφανίστηκαν! Μόλις έφτασε στο κτήμα ο ιδιοκτήτης, αντιλήφθηκε με έκπληξη πως στα μισά δέντρα δεν υπήρχαν καρποί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στους αφύλακτους χώρους, όπως αυλές και αγροκτήματα, ενώ όταν γίνονταν αντιληπτοί από τα θύματά τους ή από μάρτυρες τρέπονταν σε φυγή δίχως να ολοκληρώσουν την κλοπή.

«Εχουμε ακόμα μία διογκωμένη δικογραφία που ξεφούσκωσε. Κατηγορήθηκαν αδίκως τέσσερα αδέλφια για περίπου 25 κλοπές, λόγω της αδυναμίας των Αρχών να συλλέξουν επαρκή στοιχεία. Το αποτέλεσμα ήταν να αθωωθούν τρεις εξ αυτών για όλες τις πράξεις και να καταδικαστεί μόνο ο ένας για πέντε από αυτές και να αθωωθεί για 20 από τις πράξεις. Για ακόμη μία φορά η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της και έδωσε την απάντηση που πρέπει στις αστήριχτες κατηγορίες» δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος των κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...