Γκάτζετ για τις ημικρανίες

❱❱ Τοποθετείται στο μπράτσο και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματά τους κατά 50% Το όπλο κατά της ημικρανίας μπορεί να φορεθεί στο μπράτσο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα, η οποία έδειξε ότι ένα περιβραχιόνιο, που εκπέμπει ήπιους ηλεκτρικούς παλμούς, αποτελεί νέα, αποτελεσματική θεραπεία κατά της βασανιστικής αυτής μορφής κεφαλαλγίας. 

Η συσκευή αυτή, που βασίζεται στη θεωρία ότι οι ηλεκτρικοί παλμοί που εκπέμπει εμποδίζουν τα σήματα του πόνου να φτάσουν στον εγκέφαλο διεγείροντας τα νεύρα, όταν τοποθετείται στο μπράτσο τα πρώτα λεπτά της κρίσης ημικρανίας μπορεί να μειώσει τα συμπτώματά της κατά 50%.

Το Nerivio Migra 1, όπως ονομάζεται, είναι εξοπλισμένο μ’ ένα αυτοκόλλητο σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, που περιέχει ηλεκτρόδια, μία μπαταρία και ένα τσιπάκι υπολογιστή. Οταν εκδηλώνεται η κρίση ημικρανίας, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει την ηλεκτρική διέγερση με τη χρήση εφαρμογής στο κινητό του, μέσω της οποίας μπορεί επίσης να ρυθμίζει την ένταση της διέγερσης.

Τα αποτελέσματα από έρευνα του Technion – Israel Institute of Technology στη Χάιφα, που έχει ήδη γίνει σε 71 ασθενείς, έδειξαν ότι ύστερα από χρήση 20 λεπτών το 64% εμφάνισε μείωση πόνου έπειτα από δύο ώρες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ομάδα των ασθενών στους οποίους έγινε χρήση μιας άλλης ψευδοσυσκευής, η οποία δεν εξέπεμπε ηλεκτρικούς παλμούς, ήταν μόλις 26%.

Από αυτούς που ξεκίνησαν με μέτριο προς σοβαρό πόνο, το 58% δήλωσε ότι ο πόνος του μειώθηκε στο ήπιο μέχρι καθόλου. Η νέα δοκιμή της συσκευής σε σχεδόν 300 άτομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε νοσοκομεία του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο «Ιανός» έβγαλε φέρετρα στους δρόμους – Μακάβριο θέαμα στο χωριό Φυλακτή Καρδίτσας

Από την Εύα Παπαδάτου Έπειτα από τρία 24ωρα ασυνεννοησίας, αλλά και αγωνίας...

Γρ. Σκαλιστήρας: Το Thess Residences είναι η νέα εποχή φιλοξενίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της κατασκευής, του...

Ο άγριος Ιανός «θέρισε» ψυχές – Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι ήταν -ως χθες το βράδυ- ο...

Τι αποκαλύπτει για τους Έλληνες πιλότους ο απόστρατος Ίκαρος Στέφανος Καραβίδας

Ο πρώτος Ελληνας πιλότος που είχε την ευκαιρία να πετάξει με...

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...