Αγοράκι το πρώτο μωρό του νέου έτους

❱❱ «Γένους αρσενικού» είναι για τη χώρα μας το νέος έτος, καθώς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου γεννήθηκε το πρώτο μωρό του 2018, το οποίο είναι αγοράκι! Το υγιέστατο βρέφος, βάρους τριών κιλών και 200 γραμμαρίων, έδωσε την πρώτη μέρα του νέου έτους τη μεγαλύτερη ευτυχία στους γονείς του, οι οποίοι κατάγονται από την Αλβανία.

Μόλις 10 λεπτά αργότερα στο ίδιο νοσοκομείο ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, βάρους 3 κιλών και 100 γραμμαρίων, ενώ επί… κρητικού εδάφους γεννήθηκαν και τα πρώτα δίδυμα του 2018! Τα δύο αγοράκια γεννήθηκαν στις 8.30 το πρωί της Πρωτοχρονιάς στη μαιευτική μονάδα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και χαίρουν άκρας υγείας. Ομως, λόγω προωρότητας μεταφέρθηκαν στη μονάδα νεογνών, στο Ηράκλειο.

Στο λιμάνι

Στον καθιερωμένο πια «αγώνα» για το πρώτο πλοίο που θα δέσει στο λιμάνι του Πειραιά «νικητής» αναδείχτηκε ο καπετάνιος του «Blue Star Δήλος». Το πλοίο, που εκτελεί δρομολόγια στις Κυκλάδες, έδεσε κάβους στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μόλις λίγα λεπτά μετά τη μετάβαση στο 2018, ενώ στη γέφυρά του ανέβηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα μαζί με τον πλοίαρχο και αντάλλαξε ευχές με όλο το πλήρωμα.

Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου έτους βρήκαν και φέτος πολλούς στην εργασία και στο καθήκον. Η πρώτη κλήση που δέχτηκε η Αμεση Δράση για το 2018 ήταν 13 δευτερόλεπτα μετά την έλευση της νέας χρονιάς από έναν αγανακτισμένο κάτοικο της Καλλιθέας, ο οποίος διαμαρτυρόταν επειδή κάποιος είχε παρκάρει μπροστά από την είσοδο του ιδιωτικού πάρκινγκ του!

Ο πρώτος συναγερμός για φωτιά ήχησε στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και αφορούσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ακατοίκητο οίκημα στη Νέα Ιωνία.

Μαρία Μεϊμάρη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...