Σιωπηλή… κουβεντούλα

❱❱ Με τηλεπάθεια θα επικοινωνούν στο μέλλον οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας τσιπάκια που διαβάζουν τον εγκέφαλο

Οι άνθρωποι μπορεί σύντομα να είναι σε θέση να επικοινωνούν σιωπηρά χρησιμοποιώντας τσιπάκια που διαβάζουν τη σκέψη!

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η εντατική έρευνα που γίνεται στον τομέα της ανθρώπινης τηλεπάθειας σημαίνει ότι σύντομα θα μπορούμε να συνεννοηθούμε χωρίς να μιλάμε ούτε και να γράφουμε.

«Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες όταν εστιάζεις στην έννοια της ανθρώπινης ανάπτυξης» δηλώνει ο καθηγητής Rajesh P. N. Rao, συγγραφέας του βιβλίου Brain Computer Interfacing.

«Οι άνθρωποι ενισχύουν τις δυνατότητές τους με εργαλεία εδώ και πάρα πολύ καιρό, από την Εποχή του Λίθου κιόλας» προσθέτει και εξηγεί: «Τώρα έχουμε έξυπνα τηλέφωνα χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να ζήσουμε και αυτά αυξάνουν την ικανότητά μας να επικοινωνούμε και να επεξεργαζόμαστε πληροφορία».

Για να πάμε, λοιπόν, στο επόμενο επίπεδο, όπως λέει, θα πρέπει να καταφέρουμε την επικοινωνία εγκεφάλου με εγκέφαλο και εγκεφάλου με υπολογιστή. Ηδη ξοδεύονται πολλά χρήματα σε επίπεδο έρευνας για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό.

Ο Ιλον Μασκ έχει δημιουργήσει την εταιρία Neuralink, που υπόσχεται να επιτύχει την τηλεπάθεια. Αυτό το εκ πρώτης όψεως τρελό πρότζεκτ θα χρησιμοποιεί μικροσκοπικές ίνες για να δημιουργήσει διασύνδεση εγκεφάλου – μηχανής, η οποία θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο μέσω μιας μικρής οπής που θα ανοίγει στο κρανίο.

Κάθε ίνα -η οποία είναι τρεις φορές πιο λεπτή από την ανθρώπινη τρίχα- θα μεταδίδει δεδομένα, όπως τα καλώδια ενός υπολογιστή, από και προς τον εγκέφαλο. Ωστόσο, η δημιουργία διασύνδεσης εγκεφάλου υπολογιστή είναι πολύ δύσκολη λόγω της γλώσσας.

«Σε μια συζήτηση χρησιμοποιεί κανείς εκατοντάδες λέξεις, μερικές φορές σε τελείως νέους συνδυασμούς. Είναι τεράστιο πρόβλημα να αρχίσεις να τις αποκωδικοποιείς» σχολίασε η Σόφι Σκοτ του Πανεπιστημίου UCL. Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί από την τεχνητή νοημοσύνη που έχει δείξει ότι μπορεί να μάθει εύκολα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ