Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Betshop Prizes: «Διαστημικά» έπαθλα καθημερινά σε Στοίχημα & Live Casino!

Κάθε μέρα η αποστολή σου είναι μία… και καλή....

Η πρωταγωνίστρια αισθησιακών παρωδιών έβαλε τέλος στη ζωή της στο σπίτι της...

Μακραίνει η μαύρη λίστα των πρωταγωνιστριών αισθησιακών ταινιών που...

Έξαλλος ο Άρης Καβατζίκης με τον Νίκο Αναδιώτη: «Τον βρήκα πολύ φάουλ,...

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» συζήτησαν τις δηλώσεις του Νίκου...

Ο Απόστολος Γκλέτσος αποκαλύπτει: «Για γυναίκες δεν έχω κλάψει, αλλά για άντρες»

Ο Απόστολος Γκλέτσος, παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Night...

Θρίλερ με Ελληνα γιατρό στο Λονδίνο

Τον κατηγορούν για τον θάνατο μιας ασθενούς και για άλλες πέντε υποθέσεις.

Θρίλερ με κορυφαίο Ελληνα γυναικολόγο-μαιευτήρα, που φέρεται ως υπεύθυνος για τον θάνατο μιας ασθενούς του αλλά και για σοβαρές επιπλοκές σε τουλάχιστον άλλες πέντε γυναίκες, διαδραματίζεται στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την «Daily Mail», αλλά και άλλα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βρετανίας, στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει προκειμένου να εξετάσει σοβαρές καταγγελίες κατά του πασίγνωστου γιατρού, έχουν ειπωθεί από τα χείλη ασθενών αλλά και συγγενών τους τρομακτικές ιστορίες για τη δράση του, που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Οπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα, ο διάσημος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μαιευτήρας Νικόλαος Παπανικολάου φέρεται να προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, που διεξήχθη στο φημισμένο νοσοκομείο «Basildon», σε μια 49χρονη Αγγλίδα, τη Surinder Venables, η οποία πέθανε μετά από έναν μήνα. Στην ακροαματική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ο αδελφός της άτυχης γυναίκας αλλά και οι δύο κόρες της ανέφεραν ότι ο γιατρός δεν την είχε προειδοποιήσει για τυχόν επιπλοκές, δεν έκανε σωστά την επέμβαση, αλλά και δεν αναγνώρισε τα λάθη του. Οπως υποστήριξε και ο δικηγόρος της οικογένειας, η Surinder Venables πήγε στο νοσοκομείο «Basildon» για μια εγχείρηση ρουτίνας, κατά τη διάρκεια της επέμβασης όμως ο δρ Παπανικολάου μαζί με τις τρεις κύστες που έπρεπε να «κόψει», αφαίρεσε κατά λάθος και μέρος του εντέρου. Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2008. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, η Surinder Venables χρειάστηκε να χειρουργηθεί άλλες πέντε φορές από άλλους γιατρούς. Εναν μήνα όμως μετά την αρχική επέμβαση η γυναίκα απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.

Στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο κατέθεσε και ο Andrew Prentice, λέκτορας Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και σύμβουλος στο νοσοκομείο «Addenbrooke» του Cambridge. Οπως επεσήμανε ο ίδιος, «η κυρία Venables εισήχθη για μια διαδικασία ρουτίνας, η οποία -αν μη τι άλλο- αν είχε πραγματοποιηθεί σωστά, δεν θα είχε υποστεί την επιπλέον βλάβη του εντέρου της». Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο, εκτός από την υπόθεση θανάτου της 49χρονης γυναίκας, εξετάζει και πέντε ακόμη καταγγελίες που θέλουν τον δρ Νικόλαο Παπανικολάου να «ξέχασε» γάζες που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου μέσα στα σώματα ασθενών, καθώς και ότι δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ζωτικής σημασίας καισαρικές τομές, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη θνησιγένεια. Ο δρ Παπανικολάου, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της «Mail», έχει παραδεχθεί τις κατηγορίες σε σχέση με την κυρία Venables κι ενός άλλου ασθενούς, αρνείται όμως μια σειρά από άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με πέντε γυναίκες, ενώ εργαζόταν στα νοσοκομεία «Basildon» και «Thurrock» στο Essex, μεταξύ 2008 και 2009. Για τις υποθέσεις, η Αλεξάνδρα Φίλιξ, μέλος του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου, σημείωσε: «Πρόκειται για έναν γιατρό που επέδειξε ανεπαρκή κλινική εκτίμηση, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα. Στο Συμβούλιο καταγγέλθηκε ότι μια ασθενής πήγε να δει τον γιατρό Παπανικολάου, καθώς μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, παρατήρησε ότι από την τομή έβγαινε μια άσχημη οσμή. Η ασθενής H.C. άρχισε να παραπονιέται και οι νοσοκόμες παρατήρησαν ότι είχαν μείνει μέσα της γάζες, οι οποίες και αφαιρέθηκαν. Οι νοσοκόμες παρατήρησαν ότι το ίδιο είχε συμβεί και σε άλλους ασθενείς».

Μία ακόμη καταγγελία που διερευνάται αφορά την αδυναμία του γιατρού να εκτελέσει καισαρική τομή σε μια παχύσαρκη έγκυο. Το μωρό της πέθανε, καθώς γεννήθηκε με τον ομφάλιο λώρο τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του. Το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο (GMC), σύμφωνα με το δημοσίευμα, έλαβε γνώση για τα «ιατρικά λάθη» του γιατρού μόλις το 2010, όταν ο πατέρας μιας εγκύου προσέφυγε σε αυτό για να παραπονεθεί.

«Για μένα αυτή η υπόθεση έχει διαλευκανθεί»

Η «Espresso» επικοινώνησε χθες με τον κορυφαίο Ελληνα μαιευτήρα-γυναικολόγο, ο οποίος έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα του καταλογίζονται. «Σε ό,τι αφορά την 49χρονη ασθενή, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης που έγινε πριν από περίπου πέντε χρόνια σημειώθηκε μια επιπλοκή, η οποία αντιμετωπίστηκε. Εναν μήνα μετά η γυναίκα πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Αλλά μετά την πρώτη επέμβαση, από την οποία και ανάρρωσε, ακολούθησαν άλλες πέντε εγχειρήσεις, από πέντε άλλους χειρουργούς, καθώς είχε πολλά προβλήματα υγείας. Για την υπόθεση έχει γίνει πλήρης έλεγχος και μέσα από το νοσοκομείο και από τα αρμόδια όργανα, έχει αναλυθεί η όλη διαδικασία» τόνισε και πρόσθεσε: «Μετά από ΕΔΕ βρέθηκε ότι πρόκειται για μια επιπλοκή που συμβαίνει κατά τη διάρκεια των χειρουργείων. Για μένα αυτή η υπόθεση έχει κλείσει, καθώς έχουν διαλευκανθεί πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η επιπλοκή».

Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε ότι εναντίον του έχουν γίνει καταγγελίες από άλλους πέντε ασθενείς. Ο δρ Παπανικολάου είναι ένας από τους πρώτους μαιευτήρες-γυναικολόγους στην Ελλάδα με αναγνωρισμένο τίτλο ειδικού ενδιαφέροντος (Advanced Training Specialty Module) από το Royal College Obstetrics & Gynaecology του Ηνωμένου Βασιλείου στην ουρογυναικολογία, ακράτεια και χειρουργική πυελικού εδάφους. Εξειδικεύτηκε εξολοκλήρου στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2003 στην ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στη μονάδα υπογονιμότητας του «Jessop Wing Hospital of Sheffield» και είναι επιμελητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Addenbrookes» του Cambridge. Στην Ελλάδα εργάζεται σε μεγάλο μαιευτήριο της Αθήνας.

Γ. ΣΤΑΡΙΔΑ – Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πένθος για τον Γιώργο Τσαλίκη

Δύσκολες ώρες περνάει ο Γιώργος Τσαλίκης καθώς έφυγε από...

Έλληνας ηθοποιός πόζαρε μερικά χρόνια πριν φορώντας μπλούζα με τη «Μάγια τη μέλισσα»

Ο μικρούλης της φωτογραφίας είναι γνωστός ηθοποιός της χώρας...

Αλέξανδρος Μαρτίδης: Ο «αστυνόμος Κουράκος» έκανε έξοδο με τον παππού του

Ο Αλέξανδρος Μαρτίδης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το...

Το σχόλιο του Βασίλη Μπισμπίκη για την αποκαλυπτική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή στο «J2US»

Τον Βασίλη Μπισμπίκη «τσάκωσε» η κάμερα της εκπομπής «Breakfast@star»...

Σόδομα και Γόμορρα στο λαγούμι των Παλαιοχριστιανών

Περισσότερο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συμβίωναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

ΚΡΙΟΣΜάθετε να είστε πιο πρόθυμοι να υπακούσετε σε κανόνες...

Φουρθιώτης – Kοκλώνης στον υπόνομο των γκλίτερ με απειλές και ηχογραφήσεις

Το ηχηρό «όχι» του  Open να δεχτεί στο πρόγραμμά...