Τέλος στον ιδρώτα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τέλος στον ιδρώτα!

❱❱ Συσκευή με μικροσκοπικό ανεμιστήρα «κολλάει» στο μανίκι και δροσίζει τις μασχάλες

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Μετά τα σελφοκόνταρα, η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου φιλοδοξεί να χαρίσει στον πλανήτη μια νέα εφεύρεση που θέλει να βάλει τέλος στα ενοχλητικά σημάδια του ιδρώτα στα ρούχα.

Η συσκευή, που έρχεται από την Ιαπωνία με στόχο να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές, προσκολλάται στο μανίκι από τα μπλουζάκια και χάρη στον μικροσκοπικό ανεμιστήρα που διαθέτει δροσίζει τις μασχάλες τις ζεστές ημέρες.

Οι εφευρέτες της στην εταιρία Thanko την περιγράφουν ως μια «μικρή συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία χωρίς να κάνει θόρυβο», η οποία είναι ιδανική για να προσφέρει δροσιά ακόμη και αν το άτομο που τη χρησιμοποιεί βρίσκεται στα πιο άβολα μέρη, όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς το καλοκαίρι. Η μπαταρία επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί χωρίς διακοπή για επτά ώρες, ενώ όταν ξεμείνει μπορεί να συνδεθεί μέσω καλωδίου USB με άλλη συσκευή και να χρησιμοποιήσει την μπαταρία της. 

«Το gadget αυτό είναι αποτελεσματικό και δεν θα χρειαστεί να καταξοδευτεί κανείς» σημειώνει ο ιδρυτής των καταστημάτων με προϊόντα τεχνολογίας Yellow Octopus Ντέρεκ Σιν, προσθέτοντας ότι το κόστος κάθε συσκευής ανέρχεται σε 39,99 δολάρια (32,20 ευρώ). Οι δημιουργοί της συσκευής εξηγούν ότι πολλοί άνθρωποι, παρόλο που χρησιμοποιούν αποσμητικά, συνεχίζουν να ιδρώνουν υπερβολικά, κυρίως το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το χαρακτηριστικό σημάδι από ιδρώτα πάνω στις μπλούζες ή τα πουκάμισα, στο σημείο κάτω από τις μασχάλες. Η συσκευή τους όμως, χάρη στον δροσερό αέρα που θα παρέχει συνεχώς στις μασχάλες, θα φροντίζει να τις κρατάει δροσερές ώστε να μην ιδρώνουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ