Ο «Σογκούν» στα Καλάβρυτα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο «Σογκούν» στα Καλάβρυτα

Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν και άλλοι top ηθοποιοί γυρίζουν ταινία για το Ολοκαύτωμα

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Διεθνούς φήμης ηθοποιοί, όπως ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν («Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας», «Σογκούν»), ο Μαξ φον Σίντοφ («Πελέ», «Game of thrones») αλλά και ο δικός μας Γιώργος Βογιατζής συγκαταλέγονται στο καστ της ταινίας «Echoes of past», η οποία αναφέρεται στο Oλοκαύτωμα των Καλαβρύτων και ήδη γυρίζεται στη χώρας μας.

Μάλιστα, από σήμερα το συνεργείο, με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Νικόλα Δημητρόπουλο («Alter ego»), θα βρίσκεται για γυρίσματα στο χωριό Αροανία (Σοποτό), όπου έχει διαμορφωθεί ειδικό σκηνικό. Εκεί εκτυλίχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Ο Μαξ φον Σίντοφ ενσαρκώνει τον κεντρικό ήρωα, τον συγγραφέα Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους επιζώντες της Σφαγής των Καλαβρύτων, ο οποίος επί 75 χρόνια αναζητά τον κομαντάντ Τένερ, από τους κύριους υπευθύνους της εξολόθρευσης ενός ολόκληρου χωριού, τον οποίο υποδύεται ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν.

Το σενάριο και η συμπαραγωγή της ταινίας είναι του Δημήτρη Κατσαντώνη, ενώ διάφορους ρόλους κρατάνε γνωστοί Ελληνες και ξένοι ηθοποιοί, ανάμεσά τους οι Αλις Κρίγκε, Τόμας Αράνα, Μαρία Αλιφέρη, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Δανάη Σκιάδη και άλλοι. Τον Νοέμβριο, και για δύο εβδομάδες, έγιναν γυρίσματα στην Αμφισσα και στο Γαλαξίδι, καθώς και στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου έχει δημιουργηθεί ένα πιστό αντίγραφο του παλιού σχολείου των Καλαβρύτων, το οποίο σήμερα είναι μουσείο.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, μιλώντας στα Καλάβρυτα news, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν έχει γυριστεί άλλη ταινία μυθοπλασίας με το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Κάναμε μεγάλη έρευνα και προετοιμασία, ωστόσο η απόλυτη πιστότητα στην εποχή είναι δύσκολη... Το καλό είναι ότι το σενάριο επικεντρώνεται σε ένα θέμα». Το φιλμ αναμένεται να είναι έτοιμο την ερχόμενη άνοιξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ