Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ελεύθερη η ανιψιά «μαϊμού» της ζάπλουτης Μοντ Χατζηλαζάρου

❱❱ Είχε φάει δις ισόβια γιατί παρίστανε τη μοναδική συγγενή της μακαρίτισσας για να αρπάξει την αμύθητη περιουσία 

Άνεμο ελευθερίας αναμένεται να αναπνέει τα επόμενα 24ωρα η Κυριακή Κάλφα, η οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δις ισόβια για την πλαστογράφηση της διαθήκης της πάμπλουτης Ελληνοεβραίας Μοντ Χατζηλαζάρου, με την οποία εμφανιζόταν ως η «αγαπημένη ανιψιά» και μοναδική κληρονόμος της!

Την ώρα που εκκρεμεί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για το ποιος εν τέλει θα κληρονομήσει την αμύθητη περιουσία, που περιλαμβάνει δεκάδες ακίνητα, ιλιγγιώδεις τραπεζικές καταθέσεις, κοσμήματα, ράβδους χρυσού και έργα τέχνης ανυπολόγιστης αξίας, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση της κατηγορουμένης, ανάβοντας το πράσινο φως για την αποφυλάκισή της.

Οι δικαστές έλαβαν υπ’ όψιν τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και το γεγονός ότι η κατηγορούμενη βρίσκεται ήδη οκτώ χρόνια σε καθεστώς εγκλεισμού και έκριναν πως πρέπει να βγει από τη φυλακή. Κι αυτό καθώς, με το νέο νομοθέτημα που τέθηκε σε ισχύ το καλοκαίρι, καταργήθηκε ο νόμος περί καταχραστών Δημοσίου, βάσει του οποίου της είχε επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.

Το 2017 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει στην Κυριακή Κάλφα ποινή δις ισοβίων για πλαστογραφία μετά χρήσεως στρεφόμενης κατά του Δημοσίου και απάτη κατά συρροή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά του Δημοσίου.

Έπειτα από μακρά αποδεικτική διαδικασία και την εξέταση πραγματογνωμόνων – γραφολόγων, η έδρα είχε κρίνει ότι η διαθήκη που αναγνώριζε την κατηγορουμένη ως μοναδική κληρονόμο της Μοντ Χατζηλαζάρου ήταν πλαστή. Μάλιστα, την ίδια ποινή είχε επιβάλει και στη δικηγόρο, που φέρεται ότι είχε τότε τη νομική εκπροσώπησή της στη διαδικασία της σύνταξης της διαθήκης, η οποία απεβίωσε στη φυλακή. Ωστόσο, η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα αποτέλεσε «δώρο» για την Κυριακή Κάλφα, που, εκτός από την αποφυλάκισή της, έχει πλέον βάσιμους λόγους να ελπίζει πως, όταν βρεθεί ξανά στο εδώλιο για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό τον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα τύχει ευμενέστερης ποινικής μεταχείρισης.

Το δικαστικό θρίλερ γύρω από την αμύθητη περιουσία της άκληρης Ελληνοεβραίας μετρά αρκετά χρόνια και έχει ως αφετηρία τον θάνατό της στο σπίτι της στην Κηφισιά τον Φεβρουάριο του 1999. Η ζάπλουτη γυναίκα, που μετρούσε δύο γάμους με έναν πρίγκιπα από την Αργεντινή και έναν Έλληνα βιομήχανο, άφησε πίσω της περιουσία αξίας 25 δισ. δραχμών, 21 ακίνητα στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων 12 καταστήματα στη Συγγρού, διαμερίσματα και βίλες στα βόρεια και τα νότια προάστια, αλλά και στο Παρίσι, καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ράβδους χρυσού και πίνακες πασίγνωστων ζωγράφων που στοίχιζαν μια περιουσία!

Πιστοποιητικό

Το 2002, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Εθνικών Κληροδοτημάτων, ο Δήμος Βόλου εξέδωσε ένα πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο η ηλικιωμένη δεν είχε συγγενείς. Δύο χρόνια αργότερα, ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε άλλη απόφαση και αναγνώριζε ως μοναδική κληρονόμο την Κυριακή Κάλφα, την οποία η εκλιπούσα Μοντ Χατζηλαζάρου ονόμαζε σε διαθήκη της. Η επίμαχη διαθήκη φέρεται ότι ήρθε από τη… Γαλλία και συγκεκριμένα από την οικογένεια… Καζανόβα (!), και σε αυτήν η πλούσια Ελληνοεβραία αναφερόταν στην Κυριακή Κάλφα ως «πολυαγαπημένη της ανιψιά». Ο εισαγγελέας, ωστόσο, προσέβαλε τη συγκεκριμένη διαθήκη, με αποτέλεσμα η επίδοξη κληρονόμος να βρεθεί κατηγορούμενη.

Ως σήμερα την αμύθητη περιουσία διαχειρίζεται διορισμένος από το Δημόσιο κηδεμόνας σχολάζουσας περιουσίας, ενώ η Κυριακή Κάλφα δηλώνει ότι σε περίπτωση που κερδίσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα δωρίσει ολόκληρη την περιουσία σε ιδρύματα. Ωστόσο, σε βάρος της εκκρεμεί σωρεία δικαστικών υποθέσεων, καθώς η ίδια και ο σύντροφός της φέρεται ότι επί σειρά ετών εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους αποσπούσαν τεράστια χρηματικά ποσά με πρόσχημα ότι θα τους τα επέστρεφαν μόλις καρπώνονταν την κληρονομιά της Μοντ Χατζηλαζάρου!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...