Η ήττα ραγίζει τις καρδιές των οπαδών!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Κάθε οπαδός γνωρίζει πόσο επώδυνη μπορεί να γίνει η ήττα της ομάδας του στο ποδόσφαιρο. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει είναι πόσο μοιραία μπορεί να αποδειχτεί για τη ζωή του.

Ερευνητές προειδοποιούν ότι το στρες που προκαλούν οι ποδοσφαιρικές ήττες στους οπαδούς των ομάδων μπορεί κυριολεκτικά να τους ραγίσει την καρδιά, οδηγώντας τους ακόμα και στον θάνατο.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι οπαδοί ηττημένων ομάδων έχουν 29% μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν θανατηφόρο καρδιαγγειακό επεισόδιο, όπως έμφραγμα, εγκεφαλικό, στηθάγχη ή οξύ στεφανιαίο σύνδρομο την ημέρα του αγώνα συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη μέρα.

Αντιθέτως, η πλευρά των νικητών έχει 20% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης μοιραίου περιστατικού την ίδια μέρα. Οι άντρες μάλιστα είναι πιο επιρρεπείς σε σχέση με τις γυναίκες οπαδούς ως προς την εκδήλωση θανατηφόρου ή μη καρδιαγγειακού επεισοδίου, με το ποσοστό κινδύνου τους να ανεβαίνει κατακόρυφα τις μέρες που έχει ματς. Οι ειδικοί ωστόσο αποδίδουν το φαινόμενο όχι σε παθολογικά αίτια, αλλά στη μεγαλύτερη αγάπη που τρέφουν παραδοσιακά οι άντρες στη στρογγυλή θεά.

«Τα καρδιαγγειακά επεισόδια πυροδοτούνται από μεγάλο ψυχολογικό στρες και συναισθηματική φόρτιση, σχετιζόμενη με ποδοσφαιρικούς αγώνες» αναφέρουν στο συμπέρασμα της μελέτης τους, προσθέτοντας ότι η παράλληλη αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ και προϊόντων καπνού για τη συναισθηματική τους αποφόρτιση επιδεινώνει περαιτέρω την κατάσταση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάρτυρας-κλειδί προσπάθησε να σταματήσει τη μαυροφορεμένη μετά την επίθεση με βιτριόλι

Σε βάθος χρόνου αναζητούν οι αστυνομικοί πτυχές από την προσωπική ζωή...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ