Τετάρτη 13|11|2019
ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Οι δασοφύλακες έσωσαν τη ζωή ελαφιού στη Ρόδο

Οι δασοφύλακες έσωσαν τη ζωή ελαφιού στη Ρόδο

Φύλακες άγγελοι αποδείχθηκαν για ένα ελαφάκι οι δασοφύλακες του Δασαρχείου Εμπωνα στη Ρόδο, οι οποίοι το εντόπισαν παγιδευμένο σε δίχτυα περίφραξης καλλιεργειών.

Οι δασοφύλακες προσέγγισαν το ελάφι, που βρισκόταν ακινητοποιημένο σε ένα κτήμα στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, το απεγκλώβισαν από το πλέγμα που το είχε καθηλώσει και το απελευθέρωσαν. Όπως έκανε γνωστό ο δασολόγος Σταμάτης Χουρδάκης, που έχει σώσει πολλές φορές ελάφια, έγινε, όπως προβλέπεται, η απαραίτητη σήμανση και καταγραφή του πανέμορφου ζώου.

Από βέβαιο θάνατο

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δασοφύλακες απελευθερώνουν ελάφια από περιφράξεις και δίχτυα. Σύμφωνα με τον κ. Χουρδάκη, δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε να παρέμβουν τα στελέχη του Δασαρχείου για να σωθούν ελάφια από βέβαιο θάνατο. Το πρόβλημα οφείλεται στις περιφράξεις που έχουν κάνει αγρότες λόγω της αύξησης του πληθυσμού των ελαφιών, τα οποία προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες αναζητώντας τροφή.

Στην προσπάθειά τους να προστατέψουν την περιουσία τους και τους κόπους τους, οι αγρότες παγιδεύουν άθελά τους τα ελάφια με τα δίχτυα που τοποθετούν, τα οποία αποδεικνύονται θανάσιμη παγίδα.

Το πανέμορφο ελάφι Dama dama ή πλατόνι, όπως το λένε οι ντόπιοι, είναι το ζώο-σύμβολο του νησιού και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε μας στο Facebook!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CELEBRITY NEWS