Μωρά και στο… Διάστημα μέχρι το 2031

Φυσιολογικός τοκετός σε κλινική, στο νερό και σύντομα στο… Διάστημα θα είναι οι επιλογές που θα έχουν στο κοντινό μέλλον οι έγκυοι για να φέρουν με φυσικό τρόπο στη ζωή το μωρό τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Εταιρία σχεδιάζει ήδη αποστολές εγκύων στο Διάστημα για τοκετό, και μάλιστα εκτιμά ότι το πρώτο «διαστημικό» μωρό θα γεννηθεί μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Ο επικεφαλής της start-up εταιρίας SpaceBorn United, δρ Εγκμπερτ Εντελμπροκ, παρουσίασε το όραμά του στο συνέδριο Asgardia Space Science που διοργάνωσαν οι ιδρυτές του πρώτου διαστημικού έθνους Ασγκάρντια, στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας. Εξήγησε ότι οι έγκυοι δεν θα παραμένουν στο Διάστημα ολόκληρη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Θα εκτοξεύονται με διαστημικό όχημα που θα μπαίνει σε χαμηλή τροχιά (σε ύψος μέχρι 2 χιλιόμετρα) γύρω από τη Γη, μόνο όταν είναι ετοιμόγεννες και για μόλις 24-36 ώρες. Αφού γεννήσουν θα επιστρέφουν στη Γη με το μωρό τους.

«Το πρώτο μωρό θα γεννηθεί στο Διάστημα μέχρι το 2031» υποστήριξε ο Εντελμπροκ, σπεύδοντας να επισημάνει ότι τα κριτήρια επιλογής των εγκύων θα είναι πολύ αυστηρά. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να έχουν ήδη γεννήσει δύο φορές στη Γη, χωρίς να έχουν υπάρξει προβλήματα και ο οργανισμός τους να έχει πολύ υψηλή ανθεκτικότητα στη διαστημική ακτινοβολία.

Και πάλι, όσες ετοιμόγεννες συμμετέχουν στις διαστημικές αποστολές δεν θα είναι σίγουρες ότι θα γεννήσουν στο Διάστημα, καθώς, όπως είπε ο Εντελμπροκ, αρκεί μια ξαφνική καταιγίδα για να ακυρωθεί η εκτόξευση του διαστημικού οχήματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ