Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Έδωσε τέλος στην ζωή του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Βαρύτατο πένθος στον χώρο της Δικαιοσύνης έφερε η ξαφνική απώλεια του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αντώνη Λιόγα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του το απόγευμα της Τρίτης μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού των συναδέλφων του, πάλευε τους τελευταίους μήνες με μία σπάνια και άκρως επιθετική μορφή καρκίνου στο συκώτι και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου υπεβλήθη σε πειραματική θεραπεία.

Όμως η καλπάζουσα πορεία της νόσου και η άνιση μάχη που έδινε τον είχαν εξαντλήσει ψυχικά και σωματικά, με αποτέλεσμα να πάρει τη δραματική απόφαση να κόψει ο ίδιος το νήμα της ζωής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της ίδιας μέρας είχε ζητήσει από τους θεράποντες ιατρούς να του δώσουν εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι του, όπως κι έγινε.

εισαγγελέας IMG 3572

Έχοντας ήδη λάβει τις αποφάσεις του, ο εισαγγελέας έγραψε ένα σημείωμα προς τους οικείους του εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θέλησε να βάλει τέλος στον γολγοθά που ανέβαινε εξαιτίας της βαριάς ασθένειας. Λίγη ώρα αφότου επέστρεψε στο σπίτι όπου διέμενε χρόνια με την οικογένειά του, πήρε το υπηρεσιακό όπλο του και αυτοπυροβολήθηκε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του εισαγγελικού λειτουργού, που σε δύο χρόνια θα έβγαινε σε σύνταξη. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα στις 16.30 από τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στο Δημοτικό Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Ο 65χρονος εισαγγελέας είχε μπει στο δικαστικό σώμα το 1983. Με μακρά θητεία στα δικαστήρια του Πειραιά, είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ τον Οκτώβριο του 2016, κατέχοντας τον βαθμό του εισαγγελέα Εφετών, ανέλαβε καθήκοντα προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Τον Φεβρουάριο του 2017, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, προήχθη σε αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε χειριστεί μερικές από τις σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν την ελληνική Δικαιοσύνη.

Δικογραφία

Το όνομά του πρωταγωνιστούσε στα πρωτοσέλιδα, όταν είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ από τα χέρια του Αντώνη Λιόγα είχε περάσει και η δικογραφία που αφορούσε την καταγγελία περί τεχνητής διόγκωσης του δημόσιου ελλείμματος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) το 2009.

Ο εκλιπών ήταν εκείνος που, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, είχε ανασύρει από το αρχείο τη δικογραφία για τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη, ενώ το 2016 είχε ασκήσει έφεση κατά της εφετειακής απόφασης για τη μη έκδοση των πέντε εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οδηγώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την υπόθεση στον Άρειο Πάγο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...