Τετάρτη 13|11|2019
ΑΡΧΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «Κόλπο» στο Κολωνάκι με έργο του Πικάσο

«Κόλπο» στο Κολωνάκι με έργο του Πικάσο

❱❱ Δύο απίθανοι τύποι εξαπάτησαν 56χρονη επιχειρηματία και της πήραν πίνακα με την υπογραφή του διάσημου ζωγράφου

Από τη Νάντια Αλεξίου

Έναν πίνακα με την περιζήτητη υπογραφή «Picasso», που θα ήθελε στη συλλογή του κάθε συλλέκτης, κατάφεραν να αποκτήσουν με παραχώρηση από τη νόμιμη κάτοχό του, την 56χρονη επιχειρηματία Κατερίνα Α., δύο άνδρες που εμφανίστηκαν ως εκτιμητές έργων τέχνης και κέρδισαν την εμπιστοσύνη της.

Οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι έχουν επαφές στον χώρο και έπεισαν την επιχειρηματία να τους παραχωρήσει τον πίνακα που είχε στην κατοχή της, προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι γνήσιος, να τον εκτιμήσουν και να βρουν ενδιαφερόμενους αγοραστές. Όμως, μόλις τον έβαλαν στο χέρι, έγιναν καπνός και εκείνη απέμεινε να «κλαίει» το πολύτιμο έργο!

Μέχρι και 300.000 ευρώ

Όλα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν οι δύο απίθανοι τύποι πήγαν στο σπίτι της επιχειρηματία στο κέντρο της Αθήνας και παρέλαβαν τον πίνακα, με το πρόσχημα ότι θα τον επιδείξουν σε κάποιον υποτιθέμενο ενδιαφερόμενο αγοραστή, ο οποίος -όπως την ενημέρωσαν- θα έδινε μέχρι και 300.000 ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει, εφόσον ήταν πράγματι του Πικάσο! Μάλιστα, δεσμεύτηκαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί της, ώστε να λάβει γνώση για την πώλησή του.

«Η εντολέας μας εμπιστεύτηκε σε δύο πρόσωπα, που εμφανίζονται να έχουν γνωριμίες και επαφές στον χώρο της αγοράς έργων τέχνης, την εντολή να διερευνηθούν η αυθεντικότητα και η αξία του έργου και να αναζητηθούν αξιόπιστες και οικονομικά ενδιαφέρουσες προσφορές για την πώλησή του. Μάλιστα, στον ένα εξ αυτών είχε δις στο παρελθόν αναθέσει την αναζήτηση αγοραστή εκ μέρους της, οπότε και κατόπιν άκαρπων προσπαθειών του ο πίνακας είχε επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια» επισημαίνουν χαρακτηριστικά σε δήλωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι της 56χρονης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Αλέξανδρος Ανδρουτσόπουλος. Ωστόσο, η επικοινωνία που περίμενε η νόμιμη κάτοχος του πίνακα δεν έγινε ποτέ και παρά τις αναζητήσεις της, η επιχειρηματίας δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δύο άνδρες που θα μεσολαβούσαν για την πώλησή του.

«Δυστυχώς, αυτή τη φορά οι δύο μεσάζοντες παρακρατούν τον πίνακα επί διάστημα πλέον των επτά μηνών, δίνοντας αόριστες πληροφορίες στην ιδιοκτήτριά του και κωλυσιεργώντας» τονίζουν οι δικηγόροι. Ο συγκεκριμένος πίνακας ζωγραφικής, που είναι διαστάσεων περίπου 40Χ30 εκατοστών και φέρει την εντυπωσιακή υπογραφή «Picasso», είχε περιέλθει στην κατοχή της 56χρονης από την πεθερά της, η οποία καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια των Αθηνών. Αν ο πίνακας αποδειχθεί αυθεντικός, υπολογίζεται ότι η αξία του θα φτάνει σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Η 56χρονη Κολωνακιώτισσα υπέβαλε στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των «μεσαζόντων» για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας και κατονόμασε τους δύο άνδρες που πήραν τον επίμαχο πίνακα. Πρόκειται για έναν Έλληνα κι έναν Ρουμάνο, για τους οποίους εκδόθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, ενώ έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας Αθηνών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε μας στο Facebook!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CELEBRITY NEWS