Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Είμαι θύμα σκευωρίας», λέει ο Μπουρδουβάλης του πρεζοπλοίου Νoor1

Ποιούς «δίνει» για την εμπλοκή του στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» ο δύο φορές καταδικασθείς Γιώργος Μπουρδούβαλης

Αθώος για την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» δηλώνει ο δύο φορές καταδικασθείς Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο οποίος ρίχνει την ευθύνη για την εμπλοκή του στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Καζινάκη, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 2018 στον Καναδά, και στον διευθυντή εταιρίας πετρελαιοειδών Βασίλη Κουρούβανη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, αλλά απαλλάχθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο φερόμενος ως «κάπτεν Τζορτζ» είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ως ναυλωτής του ναρκόπλοιου, αλλά η ποινή «έσπασε» στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών και να μπορεί να αποφυλακιστεί σε λίγους μήνες έχοντας εκτίσει τα τρία πέμπτα της ποινής του.

Για τα ελαφρυντικά που χορηγήθηκαν στους καταδικασθέντες αλλά και για την αθώωση των συγκατηγορουμένων του Αιμίλιου Κοτσώνη και Βασίλειου Κουρούβανη έχει ασκηθεί αναίρεση στον Αρειο Πάγο, η οποία θα εκδικαστεί στις 4 Φεβρουαρίου. Το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα -υπό την προεδρία της αρεοπαγίτου Μαρίας Βασδέκη– θα κρίνει αν θα πρέπει να γίνει ξανά η δίκη με άλλους δικαστές ως προς τα ελαφρυντικά που δόθηκαν στους καταδικασθέντες και αν θα ξαναδικαστεί ο πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό και στα πετρέλαια. Ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 10 ετών, αλλά απαλλάχθηκε σε δεύτερο βαθμό με ελαχιστότατες αμφιβολίες, όπως είχε ανακοινώσει η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Επίσης, οι ανώτατοι δικαστές θα κρίνουν αν θα πρέπει να δικαστεί εκ νέου ο υποναυλωτής του «Noor 1» Βασίλειος Κουρούβανης, ο οποίος, μαζί με τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Καζινάκη, θα δρομολογούσε το πλοίο για τη μεταφορά πετρελαίων από τη Λιβύη στο Ρίο της Πάτρας. Ας σημειωθεί πως ο Καζινάκης ήταν μάρτυρας στην ανάκριση, αλλά δεν εμφανίστηκε στο πρώτο δικαστήριο, ενώ τον Ιούνιο του 2018 -έναν χρόνο πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό- βρέθηκε νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα στον Καναδά. Πρόκειται για τον δέκατο κατά σειρά νεκρό στην πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Πενθήμερη άδεια

Προχθές το βράδυ ο Γιώργος Μπουρδούβαλης μίλησε στη «Δίκη στο Open» από το σπίτι όπου διαμένει στο πλαίσιο της πενθήμερης άδειας που του δόθηκε από τη φυλακή, όπου κρατείται από τον Αύγουστο του 2014, και δήλωσε αθώος, ενώ έριξε την ευθύνη για την εμπλοκή του στην υπόθεση στον νεκρό Καζινάκη και τον υποναυλωτή του «Noor1» Κουρούβανη που απηλλάγη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

«Δηλώνω αθώος, είμαι θύμα μιας σκευωρίας… Στη σκευωρία εις βάρος μου προχώρησαν ο Καζινάκης και ο Κουρούβανης» υποστήριξε ο Γ. Μπουρδούβαλης, ο οποίος ανέφερε σε άλλα σημεία της τηλεοπτικής του συνέντευξης: «Υπάρχει δικαστική πλάνη στην υπόθεσή μου, γιατί δεν είμαι εγώ ο “κάπτεν Τζορτζ”. Δεν θα πεθάνω, αν δεν αθωωθώ». Επίσης ισχυρίστηκε πως δεν έχει πάει ποτέ στα γραφεία της Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη, αν και έχει καταθέσει διαφορετικά ο συγκατηγορούμενος και επίσης καταδικασμένος Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

«Συναντήθηκα μία φορά στα Εμιράτα με τον κ. Μαρινάκη για τα πετρέλαια της εταιρίας μου» είπε και πρόσθεσε ότι γνώριζε τον συνεργάτη του Μαρινάκη στα πετρέλαια και συγκατηγορούμενό του στη δίκη Αιμίλιο Κοτσώνη. Στη συνέντευξή του δεν έριξε φως στην πολύκροτη υπόθεση, καθώς αμφισβήτησε ακόμα και την ύπαρξη των ναρκωτικών πάνω στο πλοίο. «Τα ναρκωτικά μπορεί να μην ήταν μέσα στο πλοίο, γιατί βρέθηκαν στο Κορωπί και στη Φιλοθέη. Ο Ιρανός που καταδικάστηκε μπορεί να μην ήταν καν μέσα στο “Noor 1”…» υποστήριξε.

Ως προς τους ιδιοκτήτες του «Noor 1» επέμεινε πως είναι οι πρώην πλοιοκτήτες του. Ο ένας απαλλάχθηκε σε δεύτερο βαθμό, ενώ ο συνεταίρος του ήταν μάρτυρας στο δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως για την απαλλαγή του πρώην πλοιοκτήτη δεν έχει ασκηθεί αναίρεση στον Αρειο Πάγο, καθώς δεν έχει προκύψει κάτι εις βάρος του. Εξάλλου, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έχει απαλλαγεί και ο τελευταίος πλοιοκτήτης του «Noor 1». Οι δικαστές σε πρώτο και δεύτερο βαθμό έκριναν πως άλλοι ήταν αυτοί που σχεδίασαν τη μεταφορά του μεγαλύτερου φορτίου του «λευκού θανάτου» στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται πως είναι σε εξέλιξη εδώ και τριάμισι χρόνια και δεύτερη δικογραφία, που αφορά τους χρηματοδότες του φορτίου της ηρωίνης. Γι’ αυτήν την υπόθεση είναι κατηγορούμενος ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και συνεργάτες του, καθώς είχε δώσει περίπου 2.000.000 δολάρια στον μετέπειτα καταδικασθέντα για τη μεταφορά των ναρκωτικών με το «Noor 1» Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...