Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

O σούπερ απατεώνας που πουλούσε έρωτες και ρουφούσε τραπεζικούς λογαριασμούς

Η μεθοδολογία, τα παραμύθια και η 35χρονη ατυχήσασα που «κλαίει» χιλιάδες ευρώ

Περίπου δύο εβδομάδες πέρασαν από τη σύλληψη του 28χρονου Δον Ζουάν της Θεσσαλονίκης, που «έταζε» έρωτες σε ανυποψίαστες γυναίκες, με σκοπό να της εξαπατήσει και να αρπάξει μεγάλα χρηματικά ποσά, και οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, αφού εκτιμούν πως τα θύματά του είναι πολλά περισσότερα από όσα μέχρι στιγμής είναι σε θέση να γνωρίζουν. Πρόκειται για τον Γκίμπη Αναστάσιο του Ιωάννη και της Αννας, που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ το 1995.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της 4ης Μαΐου, όταν ο 28χρονος συνελήφθη στις Συκιές. Νωρίτερα είχε παραλάβει προσημειωμένο χρηματικό ποσό από την 35χρονη που είχε ρίξει στα «δίχτυα» του και της είχε αρπάξει περισσότερα από 83.000 ευρώ.

Οπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, ο Δον Ζουάν έβαζε στο «μάτι» ευκατάστατες γυναίκες, τις προσέγγιζε μέσω facebook και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους δημιουργούσε μαζί τους ερωτικό δεσμό και στη συνέχεια τις εξαπατούσε.

Αγνές προθέσεις

Στην περίπτωση της 35χρονης, ο ίδιος επιστράτευσε όλα τα μέσα για να την πείσει για τις… αγνές του προθέσεις, αφού γνώριζε πως εκείνη είχε την επιθυμία να προχωρήσει σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Ετσι, της πρότεινε να συνεταιρισθούν και παρότι η γυναίκα διατηρούσε τις επιφυλάξεις της τελικά δέχτηκε.

donzouan

Προκειμένου να της αποδείξει πως είναι φερέγγυος και εύρωστος οικονομικά, ο 28χρονος της είχε στείλει screenshot, στο οποίο φαινόταν υποτιθέμενη μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό όπου η ίδια ήταν δικαιούχος και τον είχε ανοίξει καθ’ υπόδειξή του.

Στη συνέχεια, με ψευδείς αιτιολογίες, όπως έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας συγγενή του, κατάφερε μέσα σε 17 ημέρες να της αποσπάσει συνολικά 83.357 ευρώ, ενώ προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να της αποσπάσει ακόμη 53.600 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι είναι κρατούμενος και τα χρειάζεται ως εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Η 35χρονη άρχισε, τότε, να υποπτεύεται πως κάτι δεν πάει καλά και τελικά σε συνεννόηση με τις Αρχές ξεσκέπασε τη δράση του.

Λίγες ημέρες αργότερα το κατώφλι της Ασφάλειας πέρασε και μία 28χρονη γυναίκα, που αναγνώρισε κοινά στοιχεία με τη δική της υπόθεση. Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία, ο Δον Ζουάν, με την ίδια μεθοδολογία, δηλαδή κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, σύναψε σχέση μαζί της και κατάφερε από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 69.000 ευρώ.

Οι Αρχές, μελετώντας τον τρόπο δράσης του, εκτιμούν πως ο 28χρονος είχε αναγάγει την απάτη σε ολόκληρη επιχείρηση, αφού αποσπούσε από τα θύματά του τεράστια χρηματικά ποσά. Εκφράζουν την πεποίθηση, δε, πως με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του θα εμφανιστούν ακόμη περισσότερες γυναίκες που έπεσαν στον έρωτά του και έμειναν ταπί, αλλά όχι ψύχραιμες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...