Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι celebrities, οι πρωταθλητές των σταυρών & τα top ονόματα που έμειναν εκτός Βουλής

Λιγότεροι από κάθε άλλη φορά οι εγχώριοι stars που κατόρθωσαν να κερδίσουν στις κάλπες – Πρώην υπουργοί, υφυπουργοί και ηχηρά ονόματα των κομμάτων δεν κατόρθωσαν να μπουν τελικά στο ελληνικό Κοινοβούλιο

Εδρανα με… λίγα «αστέρια»
Λιγότεροι από κάθε άλλη φορά οι εγχώριοι stars που κατόρθωσαν να κερδίσουν στις κάλπες

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα, συγγραφείς και άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο διεκδίκησαν μια θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο λαός όμως επέλεξε ποιοι θα είναι στη Βουλή και ποιοι όχι! Αν και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις εγχώριοι stars είχαν κατορθώσει να περάσουν το κατώφλι της Βουλής, αυτή τη φορά σαφώς λιγότεροι τα κατάφεραν. Στη Βουλή λοιπόν μπαίνουν με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας και ο ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτη στη Λάρισα βγαίνει η ηθοποιός Αννα Βαγενά, αλλά και η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου στην Αχαΐα. Με το ΚΚΕ μπαίνει στη Βουλή και η παλαιά γνώριμος των εδράνων, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Ελένη Γερασιμίδου. Ο υποψήφιος του Ποταμιού, ηθοποιός Νίκος Ορφανός κερδίζει τελικά την έδρα στη Β’ Πειραιώς. Πρώτη με διαφορά ήρθε σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών με τους ΑΝ.ΕΛ. η Ελενα Κουντουρά. Το πρώην μοντέλο εκλέγεται βουλευτής με 4.923 σταυρούς. Τέλος, ο Παύλος Χαϊκάλης εκλέγεται επίσης βουλευτής, καθώς συγκέντρωσε τους περισσότερους σταυρούς από τους ψηφοφόρους των ΑΝ.ΕΛ. στο Υπόλοιπο Αττικής. Ο ηθοποιός κέρδισε 5.585 σταυρούς. Αντιθέτως, στη Β’ Αθηνών για τη Ν.Δ. οι επώνυμοι που έβαλαν υποψηφιότητα δεν κατάφεραν να πάρουν μια θέση στο Κοινοβούλιο, με την Κυριακή Δαμουλιάνου («Κορίνα» από το «Πάτερ ημών») και τη σέξι Κατερίνα Καλαγκμπόρ να απέχουν πολύ από τις 11 πρώτες θέσεις (για τις έδρες της Ν.Δ.). Εκτός και η σεναριογράφος και ηθοποιός Αννα Χατζησοφιά. Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς που κατήλθε με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών δεν εκλέγεται βουλευτής, καθώς συγκέντρωσε 1.882 σταυρούς. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια η σκηνογράφος ΣοφίαΛαμνάτου – Κόνδη συγκέντρωσε μόλις 151 σταυρούς. Η Λίλα Καφαντάρη που κατήλθε στις εκλογές με το ΚΚΕ, στην Α’ Αθηνών, μπορεί να μην μπαίνει στη Βουλή, ωστόσο συγκέντρωσε 3.559 ψήφους. Εκτός Βουλής μένει ο σκηνοθέτης Ομηρος Ευστρατιάδης με 1.298 σταυρούς στη Β’ Αθηνών. 

Η Αντζελα Γκερέκου, η μεταγραφή της οποίας από το ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ. προκάλεσε… σεισμό, έμεινε εκτός. Στην Κέρκυρα η κυρία Γκερέκου συγκέντρωσε 2.809 σταυρούς, αλλά ηττήθηκε από τον Στέφανο Γκίκα που έλαβε 7.225 σταυρούς με τη Ν.Δ. Αντίστοιχα η Νόνη Δούνια στην Α’ Πειραιώς ήρθε τρίτη με 5.331 σταυρούς.

1345t34t3t4ter
Χωρίς το όνομα Παπανδρέου!

ΚΑΤOΡΘΩΣΕ να ροκανίσει το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος έμεινε εκτός Βουλής. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοιραίος άνθρωπος αυτής της εκλογικής αναμέτρησης για το ΠΑΣΟΚ, ενώ πρώτη φορά έπειτα από 92 χρόνια δεν θα υπάρχει το όνομα Παπανδρέου στη Βουλή. Το Κίνημα δεν κατόρθωσε να πάρει το 3%, δίνοντας «τέλος» σε ένα όνομα ιστορικό για την πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του ότι θα συνεχίσει τη μάχη, ανακοίνωσε συνέδριο και έδειξε να επιθυμεί να παραμείνει στην πολιτική.

Ελενα Σολωμού

Ο Π. Τατσόπουλος επιστρέφει στη συγγραφή

Την απόφασή του να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική δράση ανακοίνωσε χθες ο Πέτρος Τατσόπουλος, καθώς δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής με το Ποτάμι, με το οποίο ήταν υποψήφιος. «Ο Σταύρος πάντα έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε να αποσύρεσαι από την πολιτική» γράφει ο Πέτρος Τατσόπουλος στο facebook, ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται από την ενεργό πολιτική και επιστρέφει στη συγγραφή. Σε ανάρτησή του ο γνωστός συγγραφέας -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Ευχαριστώ τον Σταύρο Θεοδωράκη που με δέχτηκε στο Ποτάμι και πιστεύω ότι παρά τις διαβολές και τις επιθέσεις εναντίον του, το Ποτάμι θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο στην πολιτική μας σκηνή. Ο Σταύρος πάντοτε έλεγε πως πρέπει να ξέρεις πότε να αποσύρεσαι από την ενεργό πολιτική. Νομίζω πως τώρα είναι η ώρα κατάλληλη για να αποσυρθώ».

Κεφαλογιάννη – Κωνσταντοπούλου πρώτες σε σταυρούς

2w4t4wtrwrtwt
ΔΥΟ γυναίκες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους «πρωταθλητές των εκλογών» που έκοψαν πρώτοι και με διαφορά μάλιστα το νήμα. Απόλυτη νικήτρια στο σύνολο των κομμάτων ήταν η Ολγα Κεφαλογιάννη της Νέας Δημοκρατίας, που συγκέντρωσε τουλάχιστον 38.246 σταυρούς, ακολουθούμενη από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ με 34.309 σταυρούς. Ο Βασίλης Κικίλιας συγκέντρωσε 34.305 σταυρούς, ενώ εξαιρετικές επιδόσεις έκανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που μπορεί να μην κατόρθωσε να εκλεγεί δήμαρχος της Αθήνας, όμως τώρα πήρε τουλάχιστον 30.407 σταυρούς. Πρωταθλητής σταυρών στον Πειραιά ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που συγκέντρωσε 31.032 σταυρούς στη Β’ Περιφέρεια, ενώ στην Α’ περιφέρεια ο Θεόδωρος Δρίτσας συγκέντρωσε 17.248 σταυρούς. Στη Θεσσαλονίκη, την επανεκλογή (χωρίς σταυρούς) του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ακολουθεί με 31.564 ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας της Ν.Δ. και αρκετά κοντά του ο Σταύρος Καλαφάτης με 30.865 και η Ελένη Ράπτη με 26.041. Στην Περιφέρεια Αττικής ο πρώην υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης συγκέντρωσε 24.517 ψήφους.

Εμειναν εκτός Βουλής
Πρώην υπουργοί, υφυπουργοί και ηχηρά ονόματα των κομμάτων δεν κατόρθωσαν να μπουν τελικά στο ελληνικό Κοινοβούλιο

34t34t3trtte
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε και σε αυτές τις εκλογές η μάχη του σταυρού, καθώς πολλά ηχηρά ονόματα έμειναν εκτός Βουλής. Μεταξύ άλλων, προκαλεί αίσθηση η απουσία του Δ. Τζαμτζή, που δεν εκλέγεται με τη Ν.Δ. στην Πέλλα, του Μ. Ταμήλου που δεν κέρδισε την επανεκλογή του στα Τρίκαλα, αλλά και του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Χ. Μαρκογιαννάκη που δεν εκλέγεται στα Χανιά, αφού η Ν.Δ. δεν βγάζει βουλευτή!

Εκτός Βουλής μένουν και άλλοι πρώην υπουργοί και βουλευτές, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης με άλλα προβεβλημένα στελέχη κομμάτων. Ειδικότερα:

Στην Αργολίδα ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης δεν μπαίνει στη Βουλή, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή. Στην Αρτα δεν εκλέγεται ο Γ. Νταβρής, στην Αχαΐα ο Γ. Νταβλούρος, στα Δωδεκάνησα εκτός μένει η Μ. Ιατρίδη, που επέστρεψε στη Ν.Δ. λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ στον Εβρο δεν εκλέγονται ο Α. Δερμεντζόπουλος και ο Κ. Γεροντόπουλος.

Στην Εύβοια ο Σ. Κεδίκογλου είναι ο μοναδικός βουλευτής που εκλέγει η Ν.Δ. αφήνοντας εκτός Βουλής τον Κ. Μαρκόπουλο. Στη Βέροια την επανεκλογή του στη Βουλή δεν κέρδισε ο Κ. Γιοβανόπουλος. Στην Κοζάνη το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγει βουλευτή κι έτσι μένει εκτός ο Π. Κουκουλόπουλος.

Εκτός Βουλής μένουν επίσης η Ζ. Μακρή στη Μαγνησία και οι Μ. Ταμήλος (Τρίκαλα), Χ. Μαρκογιαννάκης (Χανιά). Στην Καβάλα ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής δεν κατάφερε να επανεκλεγεί με τη Ν.Δ., ούτε και ο Σ. Ταλιαδούρος στην Καρδίτσα.

Εκτός Βουλής μένουν επίσης οι Γ. Φλωρίδης, Π. Ρήγας, Ν. Μπίστης και Τ. Κουίκ, αφού ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛ. δεν κατάφεραν να εκλέξουν από το Επικρατείας. 

Στην Α’ Αθήνας: Από τη Ν.Δ. εκτός Βουλής μένει η Φ. Πιπιλή, από το ΠΑΣΟΚ οι Σ. Ράπτη και Ν. Αλευράς, από τους ΑΝ.ΕΛ. ο Κ. Βαζέχα και από το ΚΚΕ η Λ.Καφαντάρη.

Στη Β’ Αθήνας: Από τη Ν.Δ. δεν εκλέγονται οι Κ. Παπακώστα, Ι. Μιχελάκης, Α. Ντινόπουλος και Π. Παναγιωτόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται οι Μ. Χρυσοχοΐδης, Π. Δήμας και Α. Αλ Σάλεχ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται οι Α. Χατζησοφιά, Ο. Βουδούρης και Δ. Τσουκαλάς. Από το ΚΚΕ δεν εκλέγεται ο Σ. Χαλβατζής.

Στην Α’ Πειραιά: Από τη Ν.Δ. εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, όπως και οι Α. Νεράντζης και Φ. Κρανιδιώτης. Από το ΠΑΣΟΚ, που δεν εκλέγει βουλευτή, οι Π. Καψής και Δ. Λιντζέρης.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Γ. Ορφανός, ενώ η Ε. Ράπτη είναι η τέταρτη και τελευταία που εκλέγεται από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Ενδιαφέρον Τσίπρα για την υγεία Μητσοτάκη

Σε μια κίνηση που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ένα ακόμα άνοιγμα προς τα κεντροδεξιά προχώρησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Νωρίς χθες το πρωί, προτού καν ορκιστεί πρωθυπουργός, τηλεφώνησε στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να τη ρωτήσει για την πορεία της υγείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος εισήχθη την Κυριακή το πρωί εσπευσμένα σε νοσοκομείο λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας.

«Πώς είναι ο πρόεδρος;» ρώτησε την Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Τσίπρας.

«Είναι καλά. Είχε μια μικρή αδιαθεσία. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου» τού απάντησε η κ. Μπακογιάννη.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε επιτυχώς χθες η τοποθέτηση βηματοδότη για την αντιμετώπιση της βραδυκαρδίας που παρουσίασε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος μπήκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο έπειτα από λιποθυμικά επεισόδια που είχε ύστερα από την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο Χανιά.

«Η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να βγει αύριο Τρίτη (σ.σ.: σήμερα) από το νοσοκομείο, δεν εμπνέει καμία ανησυχία» ανακοίνωσε το γραφείο του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ.

Ο Βασίλης Λεβέντης πήρε περισσότερες ψήφους από τον Ευ. Βενιζέλο!

wererwerwrr
Οι εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές ήταν πολλές, και μία από αυτές ήταν σίγουρα το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου. Η Τελεία είχε μεγάλη διείσδυση στο εκλογικό σώμα και συγκέντρωσε ποσοστό 1,77%

Οπως δήλωσε ο ίδιος για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Αν δούμε ότι η χώρα ευημερεί, κανένα πρόβλημα. Θα καθίσουμε ο καθένας στις δουλειές του και όλα καλά. Αν δούμε όμως ότι η χώρα χρειάζεται τη δική μας φωνή, πρέπει να συνεχίσουμε»

Ιδιαίτερη η ικανοποίηση και του Βασίλη Λεβέντη της Ενωσης Κεντρώων για το αποτέλεσμα των εκλογών. Στο μήνυμά του κάνει λόγο για ένα «μεγάλο βήμα», καλώντας σε «μεγαλύτερο αγώνα» και προειδοποιώντας ότι τώρα θα αρχίσουν να υπολογίζουν τον Λεβέντη». Μάλιστα στην Α’ Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων πήρε περισσότερες ψήφους (17.735) από τον Ευάγγελο Βενιζέλο (14.280).

Φυσικά μέσα στις εκπλήξεις δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τον Σωτήριο Ζαρχανή, ο οποίος δεν συγκέντρωσε ούτε μία ψήφο από τους 83.558 πολίτες που ψήφισαν στην Καρδίτσα. Το όνομά του απουσίαζε από το ψηφοδέλτιο του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- από ανθρώπινη αβλεψία δεν προστέθηκε στη σχετική λίστα του Κινήματος με τους υποψήφιους βουλευτές και έτσι ο Αρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή του στις εκλογές, αλλά ως μεμονωμένου υποψήφιου.

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...