Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Βόμβες» Καμμένου για το «Noor 1»

«Η υπόθεση βγήκε στον αέρα μετά τις εφόδους της Οικονομικής Αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη»

«Η υπόθεση βγήκε στον αέρα μετά τις εφόδους της Οικονομικής Αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη»

Σε κατηγορηματικούς τόνους ξεκαθάρισε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος ότι η υπόθεση «Noor 1» δεν είναι απλή υπόθεση ναρκωτικών, αλλά υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Αμυνας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Αδωνη Γεωργιάδη για τις τηλεφωνικές επαφές του με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής κάλυψε εκ νέου τον κ. Καμμένο τονίζοντας ότι έκανε το καθήκον του, ενώ η Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε για πρώτη φορά ονομαστικά σε πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη διά του αντιπροέδρου της: «Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η υπόθεση αυτή βγήκε στον αέρα μετά τις εφόδους της Οικονομικής Αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη και -όπως είπαν στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη- αυτά τα τιμολόγια ήταν για εξυπηρέτηση κάποιων υποχρεώσεων», είπε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πρώτοι το αποκάλυψαν και δεν ήμουν εγώ, βέβαια; Ηταν η εκπομπή που παίχτηκε στον Σκάι του κ. Αλαφούζου. Θα σας θυμίσω ότι στον Σκάι του κ. Αλαφούζου, στην εκπομπή “Δίκη” του κ. Θωμαΐδη ανέφεραν με λεπτομέρειες την πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στην υπόθεση του “Noor 1”, όπως επίσης και στα στημένα του ποδοσφαίρου».

Με τον Γιαννουσάκη

Ο υπουργός Αμυνας απάντησε στο ερώτημα για τους λόγους που τον οδήγησαν να συνομιλήσει με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη: «Πρέπει να δούμε αν κινδυνεύει ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι και αυτό έπραξα. Ο Γιαννουσάκης φοβόταν για την οικογένειά του, μήπως είχε την τύχη άλλων επτά ή οκτώ μαρτύρων που εξαφανίστηκαν. Με διαβεβαίωσε δικαστής ότι ο πολιτικός όχι μόνο έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με φυλακισμένο πολίτη, αλλά έχει και υποχρέωση».

Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι «από τις εταιρίες του κ. Μαρινάκη υπάρχουν εμβάσματα προς εταιρίες συμφερόντων του Γιαννουσάκη» και πως «υπάρχει σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, του κ. Συντυχάκη, στο “Ελ. Βενιζέλος” με 622.000 ευρώ».

«Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.» είπε και υπογράμμισε ότι «ένας από αυτούς που έπαιρναν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο καταδικασμένος για την υπόθεση Αιμίλιος Κοτσώνης, ο άνθρωπος που ήταν αφεντικό του κ. Κουρτάκη στην εφημερίδα “Μετρόραμα”».

Σταύρος Κοντονής: «Θα δούμε ποιοι γίνονται βαποράκια συμφερόντων»

Ο Σταύρος Κοντονής (φωτό) υπερασπίστηκε τις κινήσεις της κυβέρνησης και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, λέγοντας ότι έκανε το καθήκον του.

«Αν θέλετε, μπορείτε να τον κατηγορήσετε για υπερβάλλοντα ζήλο. Η έρευνα θα ολοκληρωθεί, η Δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε για την πρωτοβουλία του κ. Καμμένου να επικοινωνήσει με τον Γιανουσάκη:
«Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με ενημέρωσε κι εγώ ενημέρωσα την αρμόδια εισαγγελέα. Ηδη διεξάγεται έρευνα και για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη και για το ενδεχόμενο να παραβιάστηκε ο κανονισμός της φυλακής. Η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει και γιατί άλλαξε τροπάριο ο ισοβίτης» τόνισε ο κ. Κοντονής, επισημαίνοντας ότι ο θόρυβος για την υπόθεση άρχισε «μερικές μέρες μετά τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του επιχειρηματία. Ο Γιαννουσάκης έχει δώσει καταθέσεις από το 2015, όταν δεν υπήρχε θέμα αγοράς του ΔΟΛ από τον κ. Μαρινάκη» τόνισε.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...