Λύση στην άνοια

❱❱ Ερευνητές θεωρούν ότι θα βρίσκονται κοντά στη θεραπεία την επόμενη τριετίαΦάρμακο το οποίο σταματά την εξέλιξη της άνοιας μπορεί να είναι διαθέσιμο σε τρία χρόνια, ενώ το «εμβόλιο», το οποίο θα προλαμβάνει την εμφάνισή της, θα μπορούσε να είναι έτοιμο εντός των επόμενων 10 ετών, υποστηρίζουν ερευνητές από τη Βρετανία. 

Ο επικεφαλής του Alzheimer’s Research UK, δρ David Reynolds, εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό ανάπτυξη 12 διαφορετικά φάρμακα, των οποίων η τελική φάση των κλινικών δοκιμών θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2021. «Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη θεραπεία για την άνοια μπορεί να είναι διαθέσιμη σε τρία χρόνια» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το Alzheimer’s Research UK ξεκινά μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν οι τελευταίες δυσκολίες για την εύρεση θεραπείας της άνοιας.

Συμπτώματα

Ο νευρολόγος του ερευνητικού κέντρου για την άνοια του University College London, Jonathan Schott, επεσήμανε ότι πλέον δεν τίθεται θέμα «αν θα αποκτήσουμε φάρμακο που να θεραπεύει την άνοια, αλλά πότε θα το αποκτήσουμε». Αυτή τη στιγμή, εξηγεί ο ερευνητής, δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο το οποίο γιατρεύει την ασθένεια, καθώς οι πάσχοντες λαμβάνουν μόνο φαρμακευτική αγωγή η οποία απλά μειώνει τα συμπτώματα της άνοιας.

Αντίθετα, όπως αναφέρει ο Schott, από τα 12 πειραματικά φάρμακα τα οποία βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, τα 10 αποτρέπουν τη δημιουργία των τοξικών αμυλοειδών πλακών οι οποίες προκαλούν την άνοια. Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα αυτά, εκτός του ότι σταματούν την εξέλιξη της νόσου, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ως «εμβόλια», αποτρέποντας την εμφάνισή της. Τα υπόλοιπα δύο φάρμακα που είναι υπό ανάπτυξη επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της φλεγμονής στον εγκέφαλο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να καθυστερήσουν ή ακόμη και να σταματήσουν την εξέλιξη της ασθένειας.

Οι δύο ερευνητές επεσήμαναν ότι η ανάγκη εύρεσης θεραπείας για την άνοια είναι μεγάλη, φέρνοντας για παράδειγμα τη Βρετανία, όπου η άνοια έγινε πέρυσι η κύρια αιτία θανάτου, ξεπερνώντας τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ωτοπλαστική: Διορθώστε οριστικά τα πεταχτά αυτιά!

Τα αυτιά έχουν ένα μοναδικό σχήμα που διαφέρει από άνθρωπο σε...

Κονδυλώματα πρωκτού: η ανώδυνη αντιμετώπισή τους

Τα κονδυλώματα πρωκτού είναι μια συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος που οφείλεται...

Αντιμετωπίστε το κότσι αναίμακτά και ανώδυνα

«Κράτα τα τακούνια σου, το κεφάλι σου και τα στάνταρ σου...

Στις ΗΠΑ αρχίζουν δοκιμές σε 30.000 εθελοντές για να αξιολογηθεί το εμβόλιο της Οξφόρδης

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για...

Ανακάλυψαν στέλεχος του κορονοϊού που είναι 10 φορές πιο επικίνδυνο

Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του Bloomberg,...

204 Νέα Κρούσματα «Έχουμε πόλεμο με αόρατο εχθρό»

Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει, λέει ο καθηγητής Μ. Δερμιτζάκης! Καμπανάκι κινδύνου...