Κι αν δεν ξυπνήσω; Ο κλασικός φόβος των ασθενών πριν από το νυστέρι

❱❱ Eίναι η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος πριν μπει στο χειρουργείο για μια μικρή ή μεγάλη επέμβαση: «Κι αν δεν ξυπνήσω μετά το χειρουργείο; Πώς θα αντιδράσει το σώμα όσο ο εγκέφαλος κοιμάται;» Ο φόβος και η αγωνία για την έκβαση της επέμβασης γεννούν τέτοια ερωτήματα και οι αναισθησιολόγοι εξηγούν ότι ο φόβος αυτός είναι κατανοητός και ανθρώπινος. Ομως, από ένα σημείο και μετά, παίρνει υπερβολικές διαστάσεις, κυρίως λόγω της άγνοιας που υπάρχει στους περισσότερους από εμάς για την αναισθησία.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσει τον φόβο του ο ασθενής είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή του από τον ειδικό αναισθησιολόγο γιατρό.

Πρέπει να γνωρίζει ότι η αναισθησία προκαλείται από ένα «μείγμα» φαρμακευτικών ουσιών, οι οποίες διοχετεύονται στον οργανισμό μέσω ενός καθετήρα, που τοποθετείται σε φλέβα του χεριού, και έχει τρεις στόχους: την απώλεια της συνείδησης, την αναλγησία και την πλήρη χαλάρωση των μυών. Αναισθητικά φάρμακα μπορεί, επίσης, να χορηγηθούν και μέσω της αναπνοής που υποστηρίζεται μηχανικά.

Τα είδη των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν τα γενικά αναισθητικά, τα υπνωτικά, τα κατασταλτικά, τα μυοχαλαρωτικά και τα αναλγητικά. H δοσολογία και το είδος τους εξαρτώνται από το ιστορικό, το βάρος και την ηλικία του ασθενούς, καθώς και από τη διάρκεια του χειρουργείου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ