Το μενού της κακοσμίας!

❱❱ Κόλπα για την κουζίνα, προκειμένου το σώμα να μη μυρίζει σαν… στιφάδοΚάθεστε σε ένα λεωφορείο που είναι γεμάτο με επιβάτες και ξαφνικά σας έρχεται μια μυρωδιά από «σάπιο αβγό». 

Παρατηρείτε ότι σιγά σιγά ο κόσμος αραιώνει, αλλά η μυρωδιά παραμένει. Καθώς στρίβετε το κεφάλι σας, η μυρωδιά είναι ακόμη εκεί. Θα ορκιζόσασταν ότι έρχεται από εσάς!

Και ναι, συνειδητοποιείτε ότι είστε εσείς που μυρίζετε έτσι, παρόλο που κάνατε ντους το πρωί και βάλατε και αποσμητικό.

Τι τρώτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα πώς μυρίζετε, και με περισσότερους τρόπους εκτός από την αναπνοή σας. Επιστημονικά αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα μεταβολίζει τις θειούχες ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, όπως το σκόρδο, το κύμινο και τα σπαράγγια.

Εάν έχετε ένα «καυτό» ραντεβού, μια συνέντευξη ή σχεδιάζετε να είστε σε δημόσιο χώρο, μπορεί να θέλετε να κρατήσετε αυτά τα τρόφιμα έξω από το μενού σας αυτή την ημέρα. Και αν δεν μπορείτε, εδώ είναι μερικά κόλπα για να βοηθήσετε στην απόσμηση των δυσάρεστων οσμών.

Κόκκινο κρέας

Tip: Ενας απλός τρόπος για να αφαιρέσετε τη δυσοσμία από τη λήψη του κόκκινου κρέατος είναι να το ελαττώσετε. Αν η ζωή ενός χορτοφάγου δεν είναι για σας, δοκιμάστε να κόψετε λίγο το κρέας και να το αντικαταστήσετε με θαλασσινά ή λαχανικά.

Κάρι – κύμινο

Τα αρώματα των μπαχαρικών, όπως το κάρι και το κύμινο, μπορούν να φωλιάσουν στους πόρους σας και να μυρίζετε στιφάδο για μέρες.

Tip: Ακόμη και μια μικρή ποσότητα κύμινο μπορεί να προκαλέσει μια διαρκή μυρωδιά.

Αντ’ αυτού δοκιμάστε κάρδαμο, τον αρωματικό σπόρο ενός φυτού από την οικογένεια τζίντζερ, το οποίο διαπερνά το σώμα γρήγορα και αφήνει ένα φρέσκο άρωμα.

Σκόρδο

Η μυρωδιά του σκόρδου ξεχειλίζει από το δέρμα, διότι η αλισίνη, που είναι η κυρίαρχη θειούχα ουσία στο σκόρδο, απελευθερώνεται όταν το σκόρδο κόβεται ή πολτοποιείται.

Η αλισίνη διασπάται γρήγορα μετά την κατανάλωση και μετατρέπεται σε άλλες ουσίες, οι οποίες προκαλούν τα βακτηρίδια για να αναμειχθούν με τον ιδρώτα και τα αποτελέσματα είναι μια ισχυρή οσμή.

Tip: Εάν οι μασχάλες μυρίζουν μετά την κατανάλωση σκόρδου, εφαρμόστε λευκό ξίδι ή ξίδι μηλίτη για να σας κρατήσει άοσμους όλη την ημέρα.

Σπαράγγι

Τα σπαράγγια κάνουν τα ούρα να μυρίζουν όταν η ένωση θείου μερκαπτάνης διασπάται στο πεπτικό σύστημα.

Tip: Αντί για σπαράγγια, μπορείτε να φάτε πιπεριές, που μπορούν εύκολα να ψηθούν στη σχάρα, χωρίς τα μετέπειτα αποτελέσματα.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ