Προστασία από τον ήλιο

❱❱ Η σωστή ποσότητα αντηλιακού και οι συχνές επαλείψεις, λένε ερευνητέςΣύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη, λιγότερη από τη μισή προστασία από εκείνη που αναγράφουν στην ετικέτα τους παρέχουν τα αντηλιακά. 

Ο κύριος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά. Ακόμη και ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50 δεν μας προστατεύει αποτελεσματικά από τις ακτίνες UV, διαπίστωσαν οι επιστήμονες του King’s College London, καθώς απλώνουμε ένα πολύ λεπτό στρώμα προϊόντος.

Η σύσταση για τη χρήση αντηλιακών διεθνώς προβλέπει χρήση 2 mg προϊόντος ανά τετραγωνικό εκατοστό και συχνές επαλείψεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας ενήλικας χρειάζεται περίπου έξι κουταλιές του γλυκού αντηλιακό για να προστατευθεί επαρκώς, κατανεμημένες ως εξής: Πάνω από μισό κουταλάκι για κάθε χέρι και αντίστοιχη ποσότητα για πρόσωπο, λαιμό, αυτιά. Πάνω από ένα κουταλάκι για κάθε πόδι, για το στήθος, την κοιλιά και την πλάτη.

Υπερεκτίμηση

Αντ’ αυτού, η ποσότητα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από εμάς, αντί των 2 mg, είναι λιγότερη από τη μισή – δεν ξεπερνά το 0,7 mg. Ετσι, υπερεκτιμούν την προστασία που τους παρέχει το αντηλιακό τους, μένουν περισσότερο στον ήλιο και καίγονται, τόνισε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Antony Young. Δίνοντας ένα παράδειγμα, ο κ. Young τόνισε: «Αν μια γυναίκα θέλει να μείνει στον ήλιο όλη μέρα, δεδομένης της ποσότητας που πρέπει να εφαρμόζει και των επαναλήψεων που πρέπει να κάνει, θα χρειαστεί περίπου 100 ml προϊόντος» (σ.σ.: μισή συσκευασία δηλαδή).

Ο ίδιος προτείνει στους καταναλωτές να κάνουν δύο επαλείψεις σε κάθε σημείο του σώματος, ώστε να πετύχουν το απαραίτητο πάχος, ζητώντας ταυτόχρονα από τη βιομηχανία να δίνει στις συσκευασίες σαφέστερες οδηγίες για τη χρήση των προϊόντων.

«Δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν τα αντηλιακά με τις προδιαγραφές που έχουν δοκιμαστεί από τους κατασκευαστές, είναι προτιμότερο οι καταναλωτές να επιλέγουν πολύ μεγαλύτερο δείκτη προστασίας από αυτόν που νομίζουν ότι χρειάζονται. Επίσης, είναι σημαντικό να μη βασιζόμαστε μόνο στο αντηλιακό μας, αλλά να χρησιμοποιούμε και άλλα μέσα ηλιοπροστασίας, π.χ. ρούχα και ομπρέλες» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εμφυτεύσιμο βιοτσιπάκι για άμεση διάγνωση του Covid-19

Εμφυτεύσιμο βιοτσιπάκι που θα μπορεί να κάνει διάγνωση του Covid-19 (έχει...

Ωτοπλαστική: Διορθώστε οριστικά τα πεταχτά αυτιά!

Τα αυτιά έχουν ένα μοναδικό σχήμα που διαφέρει από άνθρωπο σε...

Κονδυλώματα πρωκτού: η ανώδυνη αντιμετώπισή τους

Τα κονδυλώματα πρωκτού είναι μια συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος που οφείλεται...

Αντιμετωπίστε το κότσι αναίμακτά και ανώδυνα

«Κράτα τα τακούνια σου, το κεφάλι σου και τα στάνταρ σου...

Στις ΗΠΑ αρχίζουν δοκιμές σε 30.000 εθελοντές για να αξιολογηθεί το εμβόλιο της Οξφόρδης

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προσπάθεια της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για...

Ανακάλυψαν στέλεχος του κορονοϊού που είναι 10 φορές πιο επικίνδυνο

Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του Bloomberg,...