Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Συναγερμός για τον HIV

❱❱ Ο εφησυχασμός στην αντιμετώπιση του ιού μπορεί να αναζωπυρώσει το AIDS«Επικίνδυνο εφησυχασμό» στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του HIV, που προκαλεί το AIDS, διαπιστώνουν οι ειδικοί μέσω νέας μελέτης, κρούοντας τον κώδωνα στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες όλων των κρατών. Συγκεκριμένα, η έκθεση που συνέταξε επιτροπή του επιστημονικού εντύπου «The Lancet» προειδοποιεί ότι αυτός ο εφησυχασμός μπορεί τελικά να προκαλέσει αναζωπύρωση της νόσου. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση στη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης του HIV τα τελευταία χρόνια θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για τον έλεγχο του AIDS. 
«Οπως είναι σήμερα η κατάσταση, ο κόσμος δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει τέλος στην πανδημία ως το 2030, σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί και συμφωνηθεί από τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» γράφουν οι επιστήμονες σε έκθεσή τους που δημοσιεύεται στο «Lancet».

Εκκληση

Οι ίδιοι κάνουν έκκληση για επείγουσες αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης και ελέγχου της νόσου. Περίπου 37.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τον HIV ή πάσχουν από AIDS. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι καταγράφονται 1.800.000 νέα κρούσματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μείωση.

Ωστόσο, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του «Lancet» λέει ότι η μείωση σημειώνεται με πολύ αργό ρυθμό ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του UNAIDS, του ειδικού προγράμματος του ΟΗΕ για τον HIV και το AIDS, για 500.000 νέες λοιμώξεις έως το 2020. «Κι ενώ τα ποσοστά του HIV μειώνονται συνολικά, ωστόσο παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως τα νεαρά άτομα και κυρίως οι γυναίκες, καθώς και στις αναπτυσσόμενες χώρες, που είναι λιγότερο πιθανό να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία» αναφέρει η επιτροπή του «Lancet». 

Οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του HIV είναι περιορισμένη τα τελευταία χρόνια και ανέρχεται σε περίπου 14,7 δισ. λίρες, δηλαδή σχεδόν 5,4 δισ. λίρες λιγότερες σε σχέση με το ποσό που εκτιμάται ότι απαιτείται για να ικανοποιηθούν οι στόχοι του UNAIDS.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...