Συναγερμός για τον HIV

❱❱ Ο εφησυχασμός στην αντιμετώπιση του ιού μπορεί να αναζωπυρώσει το AIDS«Επικίνδυνο εφησυχασμό» στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του HIV, που προκαλεί το AIDS, διαπιστώνουν οι ειδικοί μέσω νέας μελέτης, κρούοντας τον κώδωνα στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες όλων των κρατών. Συγκεκριμένα, η έκθεση που συνέταξε επιτροπή του επιστημονικού εντύπου «The Lancet» προειδοποιεί ότι αυτός ο εφησυχασμός μπορεί τελικά να προκαλέσει αναζωπύρωση της νόσου. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση στη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης του HIV τα τελευταία χρόνια θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για τον έλεγχο του AIDS. 
«Οπως είναι σήμερα η κατάσταση, ο κόσμος δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει τέλος στην πανδημία ως το 2030, σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί και συμφωνηθεί από τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» γράφουν οι επιστήμονες σε έκθεσή τους που δημοσιεύεται στο «Lancet».

Εκκληση

Οι ίδιοι κάνουν έκκληση για επείγουσες αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης και ελέγχου της νόσου. Περίπου 37.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τον HIV ή πάσχουν από AIDS. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι καταγράφονται 1.800.000 νέα κρούσματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μείωση.

Ωστόσο, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του «Lancet» λέει ότι η μείωση σημειώνεται με πολύ αργό ρυθμό ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του UNAIDS, του ειδικού προγράμματος του ΟΗΕ για τον HIV και το AIDS, για 500.000 νέες λοιμώξεις έως το 2020. «Κι ενώ τα ποσοστά του HIV μειώνονται συνολικά, ωστόσο παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως τα νεαρά άτομα και κυρίως οι γυναίκες, καθώς και στις αναπτυσσόμενες χώρες, που είναι λιγότερο πιθανό να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία» αναφέρει η επιτροπή του «Lancet». 

Οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του HIV είναι περιορισμένη τα τελευταία χρόνια και ανέρχεται σε περίπου 14,7 δισ. λίρες, δηλαδή σχεδόν 5,4 δισ. λίρες λιγότερες σε σχέση με το ποσό που εκτιμάται ότι απαιτείται για να ικανοποιηθούν οι στόχοι του UNAIDS.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Αρθρίτιδα γόνατος – Τα πρώτα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός είναι ο κατάλληλος ιατρός για να δώσει απαντήσεις...

Η εφηβική συμπεριφορά καθορίζει την υγεία στη μετέπειτα ζωή, σύμφωνα με έρευνα!

Η ανάπτυξη των μη γνωστικών δεξιοτήτων είναι ένας από τους σημαντικότερους...

Εμφυτεύσιμο βιοτσιπάκι για άμεση διάγνωση του Covid-19

Εμφυτεύσιμο βιοτσιπάκι που θα μπορεί να κάνει διάγνωση του Covid-19 (έχει...

Ωτοπλαστική: Διορθώστε οριστικά τα πεταχτά αυτιά!

Τα αυτιά έχουν ένα μοναδικό σχήμα που διαφέρει από άνθρωπο σε...

Κονδυλώματα πρωκτού: η ανώδυνη αντιμετώπισή τους

Τα κονδυλώματα πρωκτού είναι μια συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος που οφείλεται...

Αντιμετωπίστε το κότσι αναίμακτά και ανώδυνα

«Κράτα τα τακούνια σου, το κεφάλι σου και τα στάνταρ σου...