Γυαλιά μόνο από οπτικά καταστήματα

❱❱ «Οχι» στα γυαλιά από πλανόδιους πωλητές λένε οι ειδικοί, οι οποίοι προτείνουν στους καταναλωτές να αγοράζουν γυαλιά από οπτικά καταστήματαΟι προϋποθέσεις-προδιαγραφές για ένα σωστό και ποιοτικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου είναι οι εξής: Να είναι απορροφητικά της ηλιακής ακτινοβολίας. Να είναι οπτικά κατεργασμένα όπως και τα κρύσταλλα οράσεως.

Η αντοχή τους στην πίεση να ανταποκρίνεται στις διεθνείς προδιαγραφές (απαιτείται συγκεκριμένο πάχος – αντοχή υλικού), με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στους σκελετούς γυαλιών ηλίου θα πρέπει να είναι συμβατά με το ανθρώπινο δέρμα, ώστε να μην προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα και αλλεργίες.

Οι συνθήκες

Το χρώμα των φακών ηλίου, σε συνάρτηση με τον βαθμό σκουρότητάς τους, προσδιορίζει την καταλληλότητα ή την ακαταλληλότητα αυτών των φακών, ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος και τον σκοπό για τον οποίο τα θέλουμε (π.χ., οδήγηση, σπορ κ.λπ.).
Προκειμένου να εξασφαλιστεί ξεκούραστη και ποιοτικά καθαρή εικόνα πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικοί φακοί, που εκμηδενίζουν την αντηλιά και απορροφούν το υψηλής ενέργειας ηλιακό φως (blue blocker). Αυτό το φως είναι επικίνδυνο, καθώς συμβάλλει στην εμφάνιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, που αποτελεί αιτία τύφλωσης για άτομα άνω των 50 ετών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ