Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Χαμόγελα» για τον καρκίνο

❱❱ Ημερίδα με μήνυμα αισιοδοξίας για τις εξατομικευμένες θεραπείεςΟι εξατομικευμένες αποτελεσματικές θεραπείες, που «στοχεύουν» τις γονιδιακές βλάβες των νεοπλασματικών κυττάρων του καρκινοπαθούς και επιτρέπουν πλέον στους επιστήμονες να δηλώνουν αισιόδοξοι, βρίσκονται στο επίκεντρο της επιστημονικής ημερίδας που συνδιοργανώνουν σήμερα το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αττικής (ΓΣΝΑ) και η μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, και η οποία άρχισε τις εργασίες της το πρωί στο αμφιθέατρο του 401 ΓΣΝΑ. 

Τίτλος της είναι «Εξατομικευμένη θεραπεία στον ογκολογικό ασθενή: θεραπεία σώματος και ψυχής» και διεξάγεται στο πλαίσιο της συμφωνίας των κοινών δράσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και της ΑΚΟΣ, μετά την απόφαση του ΥΠΕΘΑ να ανακηρύξει το 2018 Ετος Μέριμνας για το Προσωπικό.

Σύγχρονα φάρμακα

Η πρόεδρος της ΑΚΟΣ, ογκολόγος -ακτινοθεραπεύτρια δρ Δέσποινα Κατσώχη, με αφορμή την επιστημονική ημερίδα σημειώνει: «Η εξατομικευμένη προσέγγιση στην ακτινοθεραπεία διασφαλίζει ακρίβεια στη στόχευση και αποτελεσματικότητα στη θεραπεία.

Οι σύγχρονες θεραπείες επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι: από τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο πνεύμονα, μαστού, προστάτη και το μελάνωμα έως μορφές καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου του νεφρού. Η διάγνωση και η θεραπεία του καρκίνου έχουν αποκτήσει νέα διάσταση, χάρη και στα σύγχρονα φάρμακα που στοχεύουν τις γονιδιακές βλάβες των νεοπλασματικών κυττάρων, ακόμα και για ασθενείς με προχωρημένη ή μεταστατική νόσο».

Οι επιστήμονες κατανόησαν σε σημαντικό βαθμό τους μηχανισμούς που οδηγούν στην ογκογένεση μέσω της αποκωδικοποίησης του γονιδίου και τον προσδιορισμό της μοριακής ταυτότητάς του. Η μοριακή ανάλυση του όγκου έχει ανοίξει νέους δρόμους στην κατανόηση της βιολογίας του καρκίνου και του γονιδιακού προφίλ του, με ορατά τα θεραπευτικά οφέλη που, αφενός, αυξάνουν τον χρόνο επιβίωσης των ογκολογικών ασθενών και, αφετέρου, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους.

Η ανοσοθεραπεία αποτελεί τη σημαντικότερη εξέλιξη στη θεραπεία του καρκίνου. Πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη θεραπευτική προσέγγιση μέσω φαρμάκων που φαίνεται ότι μπορεί να αυξήσουν σημαντικά την επιβίωση των ασθενών, χωρίς σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...