Ανατροπή με τη γλουτένη!

❱❱ Aπό διαβήτη τύπου 2 κινδυνεύουν όσοι υγιείς την αποφεύγουν στη διατροφή τουςΑυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 έχουν όσοι υγιείς αποφεύγουν τα τρόφιμα με γλουτένη. Τα αποτελέσματα νέας αμερικανικής έρευνας της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας έρχονται να ανατρέψουν όλα όσα γνωρίζαμε έως σήμερα και αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι επιλέγουν η διατροφή τους να μην περιέχει σιτάρι, σίκαλη και αλεύρι.

«Για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή διαγνωσμένη ευαισθησία στη γλουτένη η δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι μονόδρομος. Οι μη πάσχοντες, όμως, θα πρέπει να το ξανασκεφθούν, γιατί η αποφυγή της πρωτεΐνης αυτής που περιέχεται στο σιτάρι, στη σίκαλη και στο αλεύρι δεν φαίνεται να είναι χωρίς κινδύνους.

Η τεχνητή αφαίρεσή της από τα τρόφιμα φαίνεται ότι ενεργοποιεί μια ανοσολογική απόκριση του οργανισμού, που οδηγεί σε διαβήτη» τόνισε ο Σωτήριος Αδαμίδης, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (ESoDiMeSO), διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 5ο Συνέδριο της ESoDiMeSO, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ζάππειο Μέγαρο.

Απόψεις

Το εν λόγω συνέδριο έρχεται να ανατρέψει αυτήν και πολλές ακόμη καλά εδραιωμένες απόψεις σχετικά με την υγεία και τη διατροφή μας. Στη διάρκειά του πολλά θέματα της ιατρικής επικαιρότητας παρουσιάζονται με απλό τρόπο, ιδιαίτερα προσιτό ακόμη και στο ευρύ κοινό.

«Αυτός είναι ακριβώς και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας, να απλοποιήσει τα θέματα της υγείας, ώστε να καταστούν κατανοητά ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν σχέση με την ιατρική κοινότητα» τόνισε ο Γεώργιος Ανδρεόπουλος, παθολόγος, μέλος του Δ.Σ. της EsoDiMeSO. Στο συνέδριο θα γίνει επίσης αναφορά σε θέματα διατροφής που αφορούν τη χοληστερίνη, όπως η κατανάλωση αβγών που έχει πλέον απενοχοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Επίσης θα συζητηθούν οι τιμές της χοληστερίνης, αφού από μόνες τους δεν αρκούν για να μας πουν αν κάποιος έχει ή όχι αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, γι’ αυτό απαιτούνται εξειδικευμένες εξετάσεις.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ